Turtle Islands

  2011-02-27 / 03:16:51 / Sydostasien 2011 /
Igar morse hoppade vi pa en bat som skulle ta oss till Selingan Island, en utav oarna i Turtle Islands National Park. Det blev den varsta batturen nansin! Var lite stora vagor forst men det var ju bara kul, nar vi kommit ut en bit stannade han som korde baten och sa att vagorna kommer bli varre langre fram och att det inte var helt sakert. Om vi ville fortsatta mot on sa kunde vi inte angra oss och vanda om.

Eftersom att alla ville dit sa fortsatte vi, och fy faaan sager jag bara. Jag trodde jag skulle do. Riktiga monstervagor var det och vi satt i en liten malaysisk bat. Kandes inte helt sakert. Men efter 1,5h kom vi fram (batturen skulle eg ta 45min) och jag var riktigt glad nar jag satte fotterna pa marken igen.

Val dar sa gick vi och kollade lite pa stranden innan det var dags for lunch. Efter det vilade vi lite pa rummet och gick sen och la oss pa stranden nar solen kommit fram. Resten av dagen blev det bara att chilla runt. At sen en riktigt god middag och satt och vantade pa att fa besked om att skoldpaddorna kommit upp pa land och borjat lagga agg.

Tillslut fick vi ga och kolla pa en stor Green Turtle som lag i en sandgrop och la agg. Efter det fick vi se hur dom tog upp aggen och la dom i ett konstgjort bo for att skydda dom mot andra djur. Nar det var klart gick vi tillbaka till stranden och kollade nar de slappte ut en massa babyskoldpaddor. Sa otroligt sota var de nar de sprattlade fram i sanden!

Och imorse var det dags att aka tillbaka till Sandakan dar vi nu befinner oss. Idag var det knappt nagra vagor som tur va. Nu sitter vi bara och vantar pa att tiden ska ga, ska aka vidare harifran till Semporna sen! :)



möd

Han var lite sjuker och de hemma hade inte tid för han. Och jag kan inte ha han :,(

2011-03-04 @ 16:16:50
URL: http://somaelfa.blogg.se/
josefin

hej. googlade borneo och bloggar och hamnade här hos dig.. =) ser att ni nyligen varit på selingan island, hur gick ni tillväga när ni bokade den resan? internet eller på plats i sandakan? hoppas ni har en fortsatt trevlig resa

2011-03-19 @ 17:59:19
URL: http://emmajosefinwedin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: