Mitt första försök till pariserbullar..

  2011-01-18 / 22:17:50 / Mat&bak /
..blev rätt misslyckat. Dom ser rätt fina ut, men skenet bedrar. Vaniljkrämen som ska vara i ville nämligen rinna ut medans dom var i ugnen, så dom är inte så fyllda som dom ska vara.. Trots att jag tyckte att jag lyckats rulla ihop dom så bra. En jääääkla tid tog det att göra dom också, hoppas att dom smakar hyfsat nu iaf.



Det här behövs för ca 20 st:
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 krm salt
1/2 dl socker
1 ägg
ca 7 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 3 dl vaniljkräm
Pensling:
smält smör eller margarin
strösocker
Ugn: 250°

Gör så här:
1. Smält fettet och häll i mjölken Värm till ca 37°.
2. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
3. Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
4. Dela degen i ca 20 delar och rulla ut runda bullar. Platta till dem och lägg 1 klick vaniljkräm på varje, nyp ihop och forma till bulle igen.
5. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt de kallna på galler under bakduk. När de är kalla penslas bullarna med smält matfett och doppas i strösocker.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: