Gunung Mulu

  2011-03-21 / 07:02:54 / Sydostasien 2011 /
I tisdags akte vi till flygplatsen har i Miri och hoppade pa ett propellerplan till Gunung Mulu National Park. Nar vi kom fram dit blev vi upplockade av en snubbe och akte till Homestay dar vi skulle bo i ett dorm. Mysigt stalle som lag typ 1min gangvag fran parken. Pa kvallen gick vi ivag till Bat observatory. Fladdermossen inne i grottan flyger namligen ut pa kvallen och alla svalor flyger in i grottan. Sa man fick se alla fladdermoss komma i stora grupper och flyga ut i en spiral typ, lite kul att se.

Dagen efter blev vi upphamtade tidigt och akte bat pa floden bort till Wind Cave och Clearwater Cave, sa himla haftigt att ga i grottor och kolla, verkligen skitkul! Efter grottorna nar vi var harligt svettiga blev det ett dopp i floden dar vattnet fran Clearwater cave rinner ut, sa vattnet var jatteklart och svalkande.

Senare pa dagen motte vi var andra guide och gick den langa promenaden i regnskogen bort till Langs Cave och aven Deer Cave. Den sistnamna var grymt maktig! Tror den har varldens storsta grottpassage, typ 120m hogt eller natt sant. Sa himla fint och coolt och haftigt och allting! Ar riktigt glad att vi akte till parken och sag allt det har, for oj vilken upplevelse det var.

Sista dagen gick vi bara bort till Moonmilk (?) Cave dar vi fick ga sjalva i en kolsvart liten grotta. Efter det blev det att dra till den minililla flygplatsen och sen ta flyget tillbaks till Miri :)

Bilderna gor verkligen inte grottorna rattvisa. Det var sa grymt mycket haftigare i verkligheten an vad som syns pa bilderna!


















Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: