Hemmagjort knäckebröd
2011-11-05 / 14:03:13 / Mat&bak /Som jag nämnde i inlägget innan så gjorde jag knäckebröd igår, och det blev riktigt gott! Enkelt var det att göra också.
Det här behöver du till krispiga tunna knäckebröd:
3,5 dl havregryn1,5 dl linfrön
1,5 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olja (utan smak)
Och så här gör du:
Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå över natten i kylen.Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.Ställ ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 min. Ta ut och skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden.
Öppna då och då ugnsluckan för att släppa ut vattenångan.