Lite Oslo

  2011-10-31 / 21:32:05 / Party / 1 KOMMENTARER
Var som sagt i Oslo i helgen för en snabbvisit hos AnnaSofia. Så i lördags mötte jag upp Anna på stationen och hoppade på tåget mot Norgelandet. Blev lite förfestande på tåget och när vi kom fram till Oslo mötte vi upp As & co, och bland det första jag gjorde var att dra mig och slå ansiktet i en sten. Skrapsår, blåtira och uppsvullen blev resultatet, braaa där.

Sen blev det iaf halloweenfest hela kvällen! Hade riktigt kul och det var riktigt trevligt folk :) Dagen efter blev det chill, käk och städning och sedan tåg hem. När jag var hemma gjorde babe mat och sen mystes det framför tvn :)


Aj

  2011-10-31 / 16:58:51 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Hade en kul helg i Oslo! Förutom en liten klantig olycka som gör att jag numera ser ut såhär:

Bloggar mer om allt senare när jag fört över bilderna :)

29 oktober 2011

  2011-10-29 / 15:14:13 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Skönt med helg. Njöt som aldrig förr av att få sova ut idag! Klev inte upp förens efter 11. Var sååå trött. Gick ändå och la mig hyfsat tidigt igår efter att ha myst med god mat och film med babe. Gjorde tjocka revbenspjäll i ugn med diverse tillbehör och såg på Captain America. Hyfsat bra film, väldigt amerikansk dock. Hörs kanske på namnet.. :)

Nu blir det iaf att packa lite alldeles strax för att klockan 17.00 ta tåget med Anna till Oslo. Blir att förfesta lite på tåget och sen ta och åka direkt till AnnaSofia och co för halloweenfest. Blir skoj!

Halloween 2007 :)


Vildsvin

  2011-10-26 / 21:27:35 / Mat&bak / 1 KOMMENTARER

Gjorde riktigt god mat förut som jag måste dela med mig av (receptet alltså). Vildsvinsgryta med svamp och potatismos till det. Mums!

Följde inget recept utan hade bara i vad jag trodde skulle bli gott, så har inga exakta mått på hur mycket det ska vara av allt. Men här är receptet iaf, på ett ungefär :)

Vildsvinsgryta med svamp, 4 portioner

1 pkt vildsvinskav
ca 8-9 champinjoner
En näve trattkantareller (jag använde torkade)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 matskedar lingonsylt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
timjan
salt
peppar

Börja med att skära champinjoner och lök. Stek i smör och när det mjuknat lite så ha i vildsvinskavet. Pressa i vitlöken. Häll på matlagningsgrädden och smula ner buljongtärningen. Ha i lingonsylt och smaka av med timjan, salt och peppar. Låt puttra några minuter och servera sen med mos eller ris eller så.

Gott!

26 oktober 2011

  2011-10-26 / 21:21:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Sitter med en handuksturban runt huvudet efter en dusch och kollar på Grey's. Bästa serien. Säsong 8 nu (tror jag?) men fortfarande riktigt bra. De flesta serier blir ju bara sämre och sämre ju fler säsonger det blir, men Grey's är fortfarande braaa!

Annars då. Jobbade idag, bara 2 dagar kvar nu innan helg. Men hoppas på att få jobba på lördag också. Ifall att jag inte får förlängt så vill jag ju jobba så mycket som möjligt. När jag kom hem var jag aptrött, men har iaf gjort lite nytta och vikt tvätt och grejat.

Efter Grey's ska jag iaf hoppa i säng direkt, skööööönt!


Ny vecka

  2011-10-24 / 21:27:56 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Måndag igen och idag var det jobb som gällde 7-16. Dagen gick rätt fort, förutom sista timmen som sniglade sig fram. Efter jobbet kom Stevens pappa förbi och satte upp en hylla i köket, blev så bra så! Och så har det varit soffmys och matlagning med babe :)

Resten av veckan blir det jobb och så bara, och till helgen blir det eventuellt att åka till Oslo :) Blir skoj.

Men nu måste jag kila in på badrummet och skölja av ansiktsmasken som börjar droppa av ansiktet. Och sen blir det soooooova!

Pan Am i höstmörkret!

  2011-10-23 / 21:42:00 / Film/tv/böcker / 0 KOMMENTARER
Sitter och äter lite glass direkt ur förpackningen och kollar på Pan Am. Älskar den serien! Definitivt en serie som jag ska följa i höst. Om det verkligen vore så glamouröst att jobba som flygvärdinna på riktigt som det är i serien och jag inte var flygrädd så är det ett jobb jag skulle vilja ha!

Annars då.. Har inte hänt mycket i helgen. Igår låg jag i soffan hela kvällen och kollade på 2½ film och ett grey's avsnitt. Tråkig kväll. Och idag har jag varit på en skön powerwalk i solen, myst med babe, varit en sväng på Maxi och ätit god kantarelltoast till kvällsmat :)

http://blogg.skanskan.se/nojesbloggen/files/2011/10/Pan-AM-TV-Poster-1.jpg


En sorts lasagne

  2011-10-23 / 21:09:00 / Mat&bak / 1 KOMMENTARER
Sa ju att jag skulle tipsa om den goda maten som jag lagade, och en utav rätterna var tortillalasagne med kyckling. Blev riktigt, riktigt gott faktiskt. Det är en lasagne gjord på tortillabröd istället för lasagneplattor och full med tacosmaker. Jag använde tacosås - hot, så blev ganska starkt men det var bara gott!

(ursäkta den usla bilden som nästan ser äcklig ut, men jag var så hungrig så orkade inte ta nån bra bild.. haha)



Du behöver detta till 4-5 portioner:

6 tortillabröd á 40 g
4 kycklingfiléer
2 paprikor
1 gul lök
flytande margarin
1 dl mjölk eller grädde
1 dl riven ost
1 påse tacokrydda
1 1/2 dl tacosås

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kyckling, paprika, champinjoner och lök i mindre bitar. Bryn i margarinet. Strö över tacokrydda. Häll i mjölken och tacosåsen. Låt koka några minuter. Varva tortillabrödet, kycklingblandningen och ost i en smord ugnsform. Grädda i ugn i cirka 20 minuter tills rätten fått fin färg och osten smält.

:)

Mabul

  2011-10-22 / 17:15:37 / Sydostasien 2011 / 0 KOMMENTARER
Gråa och otroligt trista höstdagar som denna får mig verkligen att längta tillbaka till asien. Idag är det speciellt Mabul (en ö utanför Borneo) jag saknar! Underbara fina härliga ö. Som vi njöt av livet när vi var där!

 

(googla Mabul så ser ni hur uuuuunderbart det var. Sakna!!)


Fredag

  2011-10-21 / 20:18:43 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Äntligen helg!! Det firas med sushi, ett glas vitt och idol. Inte helt tokig fredagskväll :)


19 oktober 2011

  2011-10-19 / 20:53:52 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Jobbet idag var så seeegt, klockan stog verkligen stilla ett tag. Men tillslut så var klockan 4 och jag fick ta cykeln och trampa hemåt! :)

Väl hemma har jag inte gjort så mycket. Tänkte ta mig en powerwalk, men efter att ha stått upp sen 7 imorse så var jag rätt trött i benen och orkade verkligen inte.. Får bli till helgen när benen orkar ;) Istället blev det en långdusch och nu ikväll har jag lagat gooood mat! Recept kommer, var verkligen riktigt gott :)

Nu väntar jag bara på att babe ska komma hem från jobbet och mysa lite med mig!


Imse vimse spindel

  2011-10-17 / 21:31:43 / Allmänt / 4 KOMMENTARER
Jag dog en liten stund idag. Av någon anledning så älskar spindlar att dela hem med oss. Inte uppskattat från min sida!!! Vet inte hur många stoora äckliga spindlar vi hittat här hemma. Idag satt det en STOR mega äcklig spindel på gardinen i vardagsrummet. Paniiiiiiiiiiik.

Den på bilden nedan var på besök här igår. Spindeln från idag var ännu större!! JAG HATAR SPINDLAR!!!!

Jag halvblundar medans jag skriver detta. Klarar inte ens av att sen den på bild!


Ny vecka

  2011-10-17 / 21:22:03 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Då har snart hela måndagen gått och jag ska om inte så lång tid gå och lägga mig. Har jobbat idag (och fått tusentals nya små skärsår på händerna av kartonger) och sen har jag grejat lite här hemma. Sånna där otroligt roliga saker som att vattna blommor, diska, plocka undan saker och sådär.

På tal om blommor, jag kollade precis på Pengarna på Bordet. Nån mer än jag som bara ville strypa han Axel eller vad han hette?? Aaahh, jobbig unge!!

Random bild från förr förra sommaren. Vill ha långt hår igen!!


Och helt plötsligt var det söndag

  2011-10-16 / 12:51:37 / Vardag / 2 KOMMENTARER



Söndag idag och jag ska bara slappa och ta det lugnt och ladda inför en ny jobbvecka. Blir även lite kalas hos Helena för att fira Erik och Jocke som fyllt år i veckan. Blir mat och en massa gott fika, skönt att slippa laga mat själv idag :) Måste iofs göra matlådor..

I fredags efter jobbet åkte jag hem och plockade ihop lite saker och åkte sen till Karlstad och mamma. Där blev det god mat, kolla på Idol och ett glas rött och lite mörk choklad. Mysigt. Och igår blev det en snabb sväng på stan och sen jobb i några timmar. Blev sen upphämtad av mamma efter jobbet och då åkte vi till IKEA och handlade lite småsaker. Trevlig dag!

Nu måste jag ta och klä mig och göra mig iordning. Sitter fortfarande i sovtröjan som ni kan se på bilden.. :)

11 oktober 2011

  2011-10-11 / 18:52:24 / Vardag / 5 KOMMENTARER
Är. så. trött.!. Har bara jobbat 2/6 dagar men är sjukligt trött och vill ha söndag redan.. Haha. För att klaga lite mer så kan jag säga att jag har galet många småsår och papercuts på händerna som svider så in i helvete. Inte kul. Men jobbet är iaf helt okej. Ganska enformigt men jag trivs ändå :)

Idag efter jobbet åkte jag till pappa och gjorde en cheesecake som vi ska ha imorn när vi ska fira Erik. Sen hem och sen dess har jag bara suttit i soffan och vilat fötterna. Sååå skönt att lägga sig i soffan efter att ha stått upp 8h.

Nu ska jag ta och börja med maten så att den blir klar innan Halv åtta hos mig! Blir fläskkarrégryta med kantareller och annat idag :)

Såhär snygg är jag på jobbet ;) haha älska mössan!!


God morgon!

  2011-10-10 / 06:11:29 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Idag är jag uppe med tuppen. Om 20min är det dags att cykla iväg för att jobba. Denna vecka är det jobb 6 av 7 dagar som gäller. Mån - fre här i Kristinehamn och i Karlstad på lördag. Längtar redan tills på söndag då jag får sova ut ;) Haha. Att gå upp halv 6 är inte kul alltså..

Aja. Gårdagen var iaf så bra så. Långmys med älskling på förmiddagen och sen kom mamma och hälsade på och även två spelsugna pojkar. På kvällen gick jag till AnnaSofia där det blev film och massagedejt. Såg på Melancholia, den där filmen av Lars von Trier. Första halvan var tråkig och andra halvan var bra! :)

Men nu ska jag plocka ihop matlåda och allt sånt som ska med. Ciao!



8 oktober 2011

  2011-10-08 / 19:51:09 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Det är konstigt hur man på bara några sekunder kan ändra humör från superglad till extremt deprimerad med gråten i halsen. Ont i magen har jag också. Värdelös kväll.

Förutom nu ikväll så har dagen varit bra. Var ute i skogen i förmiddags och plockade svamp. Hittade en hel del trattisar. Sen en snabbis till systemet för att handla lite till vad som skulle blivit en kul kväll och sen hem till pappa där vi grillade. Var sååå gott.

Sen sa becka att det var billigt godis på Maxi, så vi gick dit och handlade lite gottis. Så ikväll är det godis och film som gäller för min del istället.

7 oktober 2011

  2011-10-07 / 22:27:00 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Sitter med ansiktsmask på och tittar på Idol. Alltså, Molly och Amanda F är grymma. Så sjuuukt bra. Tänk om man ändå kunde sjunga..

Idag blev det mysa länge med babe innan vi klev upp. Blev då sen frukost och serietittande i soffan. Sen har vi även varit lite duktiga och städat, tvättat och diskat. Så nu är det så rent så här hemma! Och så fick vi lite besök också så då blev det gofika.

Nej nu börjar det trilla av små bitar från ansiktsmasken så ska ta och skölja av den nu. Ciao!


Vår egna kanelbullens dag

  2011-10-06 / 19:49:43 / Mat&bak / 3 KOMMENTARER

Himlans goda kanelbullar :)



Dålig dag idag. Var på dåligt humör redan när jag vaknade och det har inte blivit bättre. Pissigt. Skulle behöva gå ut och gå och gå av mig det dåliga humöret. Men det är skitväder, så jag håller mig hellre inne. Får bli att gå och lägga sig tidigt och hoppas på en bättre dag imorn.

Men iaf, ingen kan väll ha missat att det var kanelbullens dag i tisdags? Jag och älskling hade dock inte tid att fira det då, så vi har haft vår egna kanelbullens dag idag istället! En liten ljusglimt på denna annars så trista dag. Blev två plåtar kanelbullar och så gjorde vi en plåt blåbärsbullar. Så en bulle och ett glas kall mjölk har precis avnjutits. Såååå gott!!

Blåbärsbullar. Har inte smakat än, så vet inte om det är gott eller inte.. :)


Hej!

  2011-10-05 / 23:47:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Idag tog jag mig lite sovmorgon och sen var det slapp, matlagning och lite tv-tittande som gällde för att fördriva tiden tills det var dags att åka till Karlstad.

Jobbet gick hyfsat fort idag. Gick bra måste jag säga. Var dock ett himla problem med datorerna, så fick rast i 20 min under en serverkrasch.. Men jag klagar inte! :) Blev fika med trevliga personer istället. Inte fel.

Och nu hade jag tänkt sova, är galet trött. Men pojkarna är minsann här och spelar. Töntar som dom är. Och de hörs bra väl upp när de sitter och babblar så får se när jag får sova ikväll.. Dö dumma datorspel, döö.


God rotfruktssoppa!

  2011-10-05 / 11:42:15 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER


Hade en hel del rotfrukter hemma som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med, men tillslut blev det till en soppa. Riktigt god, så tänkte skriva ut receptet här :)

Ingredienser till rotfruktssoppa (ca 4 portioner)
4 morötter
2 palsternackor
2 rödbetor
1 dl matlagningsgrädde
Ca 1 liter vatten (beroende på hur utspädd man vill ha soppan)
2 grönsaksbuljongtärningar
Kryddor (jag kryddade med salt, timjan och svartpeppar)

Gör så här
Skala rotfrukterna och hacka dem i småbitar. Koka upp vatten och lägg ner rotfruktera och buljongtärningarna. Låt de koka i ca 20 minuter, tills de blir mjuka. Rör ner matlagningsgrädden och kryddorna, mixa soppan slät med en mixerstav. Servera och njut!

4 oktober 2011

  2011-10-04 / 13:45:15 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Underbart att vakna till strålande sol! Klev upp, åt lite frukost och sen blev det en runda i skogen. Så skönt så. Och så himla fiiint i skogen nu med alla fina färgade löv på marken och i träden! Skulle tagit kameran med mig. Men det får bli nästa gång :)

Nu har jag precis varit på Maxi och handlat lite småsaker. Snart blir det käk och senare åker jag till Karlstad för jobb ikväll. Jobbet igårkväll gick hyfsat fort så får hoppas att det gör det ikväll också.

6181609459_62612aeea8_b_large

We♥it


Visdomsord från Puh

  2011-10-03 / 14:02:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Du är modigare än du vet,
starkare än du tror &
smartare än du förstår.

3 oktober 2011

  2011-10-03 / 10:58:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER


Har precis avnjutit en god frukost. Ska ta och klä mig och göra mig iordning nu. Sen blir det några ärenden på stan och en liten promenad tror jag. Senare idag blir det första riktigt jobbdagen på Norstat. Är inte taggad för fem öre måste jag erkänna, men får hoppas att passet går ganska fort.

Och jaa så mycket mer än så hinner jag inte med idag. Kommer inte hem förens närmare halv 11 ikväll och då är det nästan dags att nanna. :)

Söndagsmys

  2011-10-02 / 20:08:56 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Okej, man kanske inte ska klaga på vädret ändå. På TV just nu är det en dokumentär om folk som bor lååångt upp på jordklotet som precis gick upp tidigt på morgonen för att fira årets första soluppgång (kan väll flika in att denna inte var den 1 januari). Härligt att leva i konstant mörker innan det..

Är förövrigt gaaalet sugen på lösgodis nu. Sötsuget är enormt starkt. Dock har vi absolut iiiingenting gott hemma och jag orkar inte ge mig ut och köpa något. Suuuck. Aja, ska fortsätta söndagsmysa här med peeling, ansiktsmask och en kopp te. Ciao!

Förste oktober

  2011-10-01 / 19:31:00 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Började dagen med en powerwalk i dimman. Rundan tog väll cirka 50 minuter, skönt sätt att börja dagen på måste jag säga. Efter det blev det storhandling och så innan jag gick till Helena. Mormor fyller år idag så har firat henne :) Massa god mat och gott fika. Har varit där nästan hela dagen, så trevligt så. Rullade nästan hem sen.

Nu ska jag ta och göra mat. Blir rotfrukter och stekt aborre idag! Mums mums muuums. Och sen slå på en film, blir nog An Education idag. Får se om den är bra.

http://2.bp.blogspot.com/_d3o0wb-icws/TD91QlCy4HI/AAAAAAAAApA/exNL7l0Sw3A/s1600/an_education.jpg