Vildsvin
2011-10-26 / 21:27:35 / Mat&bak /Gjorde riktigt god mat förut som jag måste dela med mig av (receptet alltså). Vildsvinsgryta med svamp och potatismos till det. Mums!
Följde inget recept utan hade bara i vad jag trodde skulle bli gott, så har inga exakta mått på hur mycket det ska vara av allt. Men här är receptet iaf, på ett ungefär :)
Vildsvinsgryta med svamp, 4 portioner
1 pkt vildsvinskav
ca 8-9 champinjoner
En näve trattkantareller (jag använde torkade)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 matskedar lingonsylt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
timjan
salt
peppar
Börja med att skära champinjoner och lök. Stek i smör och när det mjuknat lite så ha i vildsvinskavet. Pressa i vitlöken. Häll på matlagningsgrädden och smula ner buljongtärningen. Ha i lingonsylt och smaka av med timjan, salt och peppar. Låt puttra några minuter och servera sen med mos eller ris eller så.
Gott!
Margareta
Det lät gott, måste testa!