Take me as I am

  2011-09-30 / 13:44:26 / Vardag / 1 KOMMENTARER


Här har jag känt mig fri
Här har jag blickat framåt
Men ofta tittat ner
Jag är nog inte det du drömmer om
Men jag är det du ser


Jobbet igår gick bra. Supertrevliga personer som jag hade utbildning samtidigt som, kul kväll. Så nästa vecka blir det jobb, jobb, jobb.

När vi slutat mötte jag upp mamma, Helena och Rebecka. Blev en sväng inne på H&M där jag köpte mig ett par löpartights. Äntligen har jag nånting skönt att ha på mig på powerwalksen. Var ju tjejlväll på MittiCity igår så var gaalet mycket folk på stan, trots att klockan var 9. Och efter det fick jag skjuts hem av Helena. Väl hemma blev det lite käk som babe gjort och sen läggdags!

Idag händer det inte mycket. Gick inte upp förens 11, vet inte när jag gick upp så sent sist. Men skönt var det att ligga i sängen och dra sig. Men nu ska jag ta och diska lite, tjohoooo.

29 september 2011

  2011-09-29 / 12:37:38 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Startade dagen med en galet god frukost framför Efter Tio. Har sen dess mejlat trygghansa, kikat på Masterchef och gjort mig iordning. Nu ska jag ta en promenad i det underbara vädret ute. Så underbart med soool!

Senare idag ska jag åka till Karlstad. Blir utbildning för Norstat hela kvällen. Hoppas det går bra.

Utanför just nu :)


En helt okej tisdag!

  2011-09-27 / 22:11:25 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Har verkligen känts som riktigt vårväder idag, så härligt. Inte för att jag varit ute mycket, men ändå. Har mestadels varit hemma och kikat på lite tv-serier och fixat med bloggen. Var även på Orion och åt lunch med AnnaSofia och Frida, så trevligt så.

Ikväll har det blivit matlagning och Idol-tittande med älskling. Och nu blir det fortsatt tv-mys med babe och dagsgamla ostbågar! Mums.


Nytt nytt nytt

  2011-09-27 / 17:55:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Har suttit och grejat med en ny design ett bra tag nu. Om ni inte kan se den så tryck på f5. Hojta gärna till om det är nått som ser konstigt ut!


Födelsedag

  2011-09-26 / 12:47:55 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Idag fyller världens bästa år. Min underbara älskling som jag nu fått vara med i nästan 2½ år, dom bästa åren någonsin. Du betyder allt för mig. Tack för att du alltid finns där!


Grattis på födelsedagen min underbara prins
! Älskar dig!

Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp

  2011-09-25 / 15:50:47 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Har haft en riktigt bra helg :) I fredags blev jag upphämtad av Eivy och så for vi ut i skogen där vi plockade trattkantareller. Fanns huuuur mycket som helst. Så efter några timmar åkte vi tillbaka och hämtade mer påsar, tog en fikapaus och hämtade även upp Steven. Sen var vi ute och plockade tills det blev mörkt. Och senare på kvällen åkte jag till AnnaSofia där även Frida var så blev det lite filmmys :)

Igår blev det en massa bakande på dagen och på eftermiddagen kom Stevens familj hit och firade honom lite i förskott. Babe fyller ju år imorn :) Blev även en massa svamprensade och så. Höll på huuuur länge som helst. Och på kvällen lagade vi mat och såg film här :)

 


Jag längtar till nånting annat än det här

  2011-09-22 / 15:08:57 / Film/tv/böcker / 4 KOMMENTARER
Var till Karlstad i förmiddags på jobbintervju. Det kändes som att det gick bra, så får se om det blir nått av det. Inte ett kanonjobb och definitivt ingen kanonlön. Men något att göra om dagarna iaf. Vore ju inte fel att slippa få sittsår av att tillbringa dagarna i soffan.

Ikväll har jag varit hos Louise med henne och Anna och kollat film och ätit godis. Mysigt, trevligt och något som verkligen behövdes. Såg på Bridesmaids, SÅ BRA FILM! Ah, älskade den. Galet rolig verkligen. Om det finns någon som fortfarande inte sett den, se den! Mygod.

http://brunettjen.blogg.se/images/2011/bridesmaids-movie-poster_162055465.jpg

Megan till vänster är klart favoriten!! Att ha någon som henne som vän vore inte fel.


Cosmetic Warrior

  2011-09-20 / 21:56:31 / Ytligt / 3 KOMMENTARER
Lagade en riktigt god kvällsmat idag, fläskkarrégryta med svamp. Till den åt vi ris. Recept finns här. Jag hade dock inte salsan i, men slängde däremot ner lite kantareller. Gott blev det. Middagen avnjöts framför Idol med älsklingen :)

Nu sitter jag och kollar på diverse tv-program och ska snart skölja av ansiktsmasken jag har i ansiktet. Köpte en ny från Lush när vi var i Rom, Cosmetic Warrior heter den. Den innehåller tea tree oil och vitlök som är jättebra om man har dålig hy. En ny favorit helt klart! Tycker att den fungerar super på min hy. Dock luktar den ju inte supergott.. ;)

Om ni undrar vad klicken i pannan är så är det en stor vitlöksbit. haha.


Polaroidbilder

  2011-09-20 / 11:52:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
När vi var till Rom så släpade jag med mig min inte så smidiga polaroidkamera. Och här är fyra utav bilderna som togs!

Älskar att bilderna ser riktigt gamla ut! :)


Morotskaka

  2011-09-19 / 22:55:32 / Mat&bak / 4 KOMMENTARER



Fick ett önskemål om en morotskaka, så bakade det igår och den blev riktigt god. Älskar verkligen morotskaka och speciellt philadelphiaglasyren. Nästan hela gick åt, så antar att den blev godkänd också :) Och så känns det ju lite nyttigare än t.ex. kladdkaka eftersom att det är morötter i ;) haha

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel


Glasyr
150 g philadelphia
3 dl florsocker
35g margarin
lite citron

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Rör ihop alla ingredienser till glasyren medans kakan står i ugnen och ställ sedan i kylen. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna i kylen

19 september 2011

  2011-09-19 / 22:23:55 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Sitter och kollar på Breaking News men ska nog lägga mig snart. Man blir trött och förslappad av att göra absolut ingenting om dagarna. Det var skönt att vara borta ett par dagar, men nu är vardagen här igen. Hoppas att det inte dröjer allt för länge innan jag kan resa någonstans igen. Att resa är det jag lever för, finns inget bättre än att se och uppleva nya platser!

Imorgon händer det för ovanlighetens skull lite saker, spännande :)

I onsdags vid Piazza Navona


RYG-CIA och tillbaka

  2011-09-18 / 16:58:23 / Resor / 2 KOMMENTARER
Igår kom jag hem igen efter 4 härliga dagar i Rom. Det var sol, klarblå himmel och över 30 grader i skuggan varje dag. Lite väl varmt för att vara i en stad och gå omkring en massa alltså, men ändå bra mycket skönare än höstrusket här hemma!

Vi har promenerat runt i Rom såpass mycket så att fötterna nu är fulla av skavsår och blåsor. Så nu tänker jag inte gå långt på ett tag kan jag ju säga.

Sen har vi även ätit SÅ god mat och SÅÅ god glass. Gott gott gott. En bra resa har det varit, skönt att vara ifrån vardagslivet lite.

Fontana di Trevi

Steven på Piazza Navona

Utanför Palazzo Venezia

Tartufo! Gooott.

På Colosseum

Inne på Palatinen

En del utav Rom

Inne i Peterskyrkan

Älskling uppe i kupolen på Peterskyrkan.

Utsikt från kupolen

På en restaurang en kväll

Vilopaus i värmen

Pantheon


Det där med att flyga..

  2011-09-13 / 10:30:00 / Allmänt / 5 KOMMENTARER

Jahapp. Just nu sitter jag på ett plan påväg mot Rom. Det blir att genomgå ungefär 3h ren tortyr för själen. Det där med att flyga alltså, en gång i tiden tyckte jag det var KUL. Jag älskade turbulens för de kändes som man åkte en bergochdalbana och att lyfta och landa var det bästa med flygturen. Nu är det så långt från kul det bara kan bli.

 

Bland det värsta med att flyga är när piloten säger nått i stil med ”Vi kommer ha lite turbulens på väg ner, men det är ganska vanligt”. Jaha, välkommen dödångesten. Sen börjar det. Mina händer blir helt blöta, var jag än lägger dom blir de plaskvått. Jag ser framför mig hur vi störtar rakt ner och alla dör. Pulsen är maratonpuls och det känns som att hjärtat slår så hårt att det ska hoppa ut när som helst.

 

Sen släpper det så fort vi är säkert nere på marken. Pulsen är fortfarande maratonpuls dock. Sen hjälper det ju inte direkt när man får höra ”Det är säkrare än att köra bil” OKEEEJ, tack de visste jag inte liksom. Det är som att säga till någon som har spindelfobi ”Vetu dom är inte giftiga”. Who the fuck cares?! Bilar åker på marken, jag är tusentals meter över marken.

 

Men, förhoppningsvis överlever jag även denna flygtur..


12 september 2011

  2011-09-12 / 16:24:50 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Goddagens! Triiist väder idag så har passat på att göra lite nytta istället. Var på möte på af imorse, ganska värdelöst. Sen har jag tvättat två maskiner tvätt, vattnat blommor, limmat ihop väskor som gått sönder, börjat packa inför Rom imorgon, diskat och snart ska jag till pappa där jag ska skriva ut boardingkorten och greja.

Vädret i Rom ser ut  att bli helt okej ;) Ska bli skönt med lite sol och värme igen!


.

  2011-09-11 / 20:52:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ensam är inte stark.

10 september 2011

  2011-09-10 / 22:55:00 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Okej, jag måste bara berätta en sak.. Jag var ute och sprang idag! JAG sprang, faktiskt! Första gången i mitt 21-åriga liv som jag varit ute och sprungit (när det inte varit med skolan då..). Visserligen sprang jag inte hela rundan, herregud, det orkar jag inte. Men en bra bit av den iaf. Och det var faktiskt skönt. Eller, nu ska jag inte ljuga för mig själv, det var skönt när jag var hemma igen och fick sitta ner. Medans jag sprang kändes det mest som att jag ville stanna och spy. Haha, bra kondition oooh yes.

Annars har jag inte haft så mycket för mig på dagen. Men hela kvällen har spenderats hos Stevens föräldrar där det åts kräftor och en massa annat gott. Så trevligt så :)


8 september 2011

  2011-09-08 / 23:35:10 / Vardag / 3 KOMMENTARER
Har haft en bra dag idag. Har försökt sysselsätta mig hela dagen och det har varit skönt att ha något att göra. Var på en liten promenad i solen idag, gick bl.a förbi pappa. Blev ju så mycket bröd när jag bakade igår så dom fick en limpa, och brödet vart allt godkänt!

Var sen till Maxi och ännu en sväng förbi pappa. Sen när jag kom hem blev det att göra äppelmos. Blev så gott så. Och precis när det var klart kom Louise och hämtade upp mig och då blev det godislagret med henne och Anna. Sen vidare hem till mig igen. Vi moffade godis och pannacotta och kollade på film bl.a. Såg på Super. Skitkonstig, äcklig och lite smårolig film. Inget jag skulle rekommendera dock.

När de drog sig hemåt blev det pannkakor och äppelmos här. Gott gott gott. Och nu har jag ansiktsmask och kollar Sex and the City.


i want a ticket to anywhere

  2011-09-07 / 20:43:03 / Mat&bak / 2 KOMMENTARER
Nu sitter jag nersjunken i soffan och är gaaalet mätt. Åt en god och krämig champinjonsoppa ikväll med nybakt bröd till. Hur gott som helst.

Har annars inte haft så mycket för mig idag. Tänkte gå ut på världens längsta powerwalk men det har ju apregnat mest hela dagen. Så blev ingen promenad, kanske nån annan dag istället. Kom förbi ett bud (!) förut idag också med min polaroidfilm! Wiie. Har satt i den och kameran funkar. Tjoho.

Nej nu ska jag fortsätta kolla på True Talent. Sen blir det Svenska Miljonärer och till sist film! :)

Krämig champinjonsoppa enl det här receptet. Gott!

Godaste brödet jag gjort hittills! Följde det här receptet, men istället för rågsikt så hade jag grahamsmjöl. Och så tillsatte jag 4msk brödkryddor också.


Roma, Italia

  2011-09-06 / 17:58:00 / Resor / 3 KOMMENTARER
Exakt en vecka kvar tills jag åker till Rom med älskling och familjen. Ska bli så otroligt skönt att komma härifrån, för iallafall ett par dagar. Slippa allt som jag inte orkar med här hemma ett tag och komma till en stad som jag verkligen gillar. Ska bli kul att se alla sevärdheter igen, nu när jag är lite mer intresserad av dom än när jag var typ 15..

Och OM jag längtar efter glassen! Och all pasta och pizza! Och möjligtvis lite shopping också.. ;)

http://www.romaitalia.info/images/vaticano.jpg


Vicky Cristina Barcelona

  2011-09-06 / 16:40:39 / Film/tv/böcker / 0 KOMMENTARER

http://myhaven.files.wordpress.com/2008/09/vcb-1.jpg

Har plöjt igenom 6½ filmer de senaste 3 dagarna. Och ni måste se Vicky Cristina Barcelona av Woody Allen! Så himla knäpp och fin film.


Underbara djur

  2011-09-05 / 20:37:55 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Herreguuud vad sugen jag blir på att rida när jag ser den här videon. Älskar alla hennes videor, vill bara flytta till en ranch i usa och rida hela dagarna när jag ser dom. Aaah, hästar är allt bra underbara djur.


Det löser sig. Det gör det alltid.

  2011-09-04 / 00:17:42 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Helgen har bestått av film efter film efter film, tepimplande, ett totalt ihopbrytande, en dag i Filipstad och Oxhälja (där Nemo, Kungarna av Tylösand, hälsade oss välkomna till Värmland), en till film, massa onyttigheter, massa kramar av älsklingen och sen ännu en film.

Nu ska jag sova. Skönt.

Kokos, äpplen och vitlök

  2011-09-01 / 22:59:20 / Vardag / 7 KOMMENTARER
Har känt mig som en riktig hemmafru idag. Har bara gått omkring hemma i mysiga kläder och pysslat medans det regnat och varit dåligt väder ute. Har bl.a gjort en kokosshake som jag drack till lunchen, vilket var nudelsoppan från igår. Hej asien flashbacks säger jag bara! Min shake var dock lååååångt ifrån lika god som den jag drack i Siem Reap i Kambodja. Åh, kan nästan åka dit igen bara för den kokosnötshaken.. SÅ god var den.

Sen har jag även gjort marinerade vitlöksklyftor och eget äppelmos som blev galet gott! Så ikväll har vi ätit pannkakor med äppelmos, mums mums mums. Och äppelskalen som blev utav alla äpplen ligger nu i ugnen och torkar för att bli äppelchips.

Så som sagt, riktig hemmafrudag!

Kokosshake, gott!

Äppelmos och marinerade vitlöksklyftor :)


1 september 2011

  2011-09-01 / 11:13:46 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Godmorgon! Sovit gott? Jag vaknade upp med halsont idag, inte kul alls. Jag vill inte bli sjuk! Känns bättre nu efter en kopp te, så får hoppas att det inte blir så mycket värre.

Sitter iaf och kollar lite på Sjunde Himlen på tv nu. Haha så sjukt dålig serie egentligen, fattar inte hur jag kunde följa den när jag var yngre.. Detta avsnitt handlar om att Simon pekar fuck you åt nån kompis och denna otroooligt hemska sak handlar hela avsnittet om.. haha.

Haha kolla in mammans och lärarens reaktion, så kul!