Morotskaka
2011-09-19 / 22:55:32 / Mat&bak /Fick ett önskemål om en morotskaka, så bakade det igår och den blev riktigt god. Älskar verkligen morotskaka och speciellt philadelphiaglasyren. Nästan hela gick åt, så antar att den blev godkänd också :) Och så känns det ju lite nyttigare än t.ex. kladdkaka eftersom att det är morötter i ;) haha
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör2 1/2 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Glasyr
150 g philadelphia
3 dl florsocker
35g margarin
lite citron
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Rör ihop alla ingredienser till glasyren medans kakan står i ugnen och ställ sedan i kylen. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna i kylen
Louise
För det där såg inte lite gott ut, kanske ska försöka mig på att slänga ihop en morotskaka någon dag! ;)
Har du några planer för torsdagen? :)
Kramar!
Anonym
Nu tänkte jag också göra morotskaka! (för första gången) Hade alla ingredienser. Upptäckte dock när jag skulle börja att vi bara hade en lite morot och 100g philadelpia. Så nu står en citronkaka i ugnen och i kylen står en liten sats med citronglasyr ;) PUSS
Anonym
Nej den blev faktiskt riktigt god ;) Tack! Jag är faktiskt nästan klar nu :D ÄNTILIGEN! (börja aldrig plugga!! ;)) Btw kom hit någon dag vettja! :)
Lizzy
Åh vad gott, älskar morotskaka!