Fin helg

  2012-04-29 / 20:09:54 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Det är SÅ underbart väder nu! åh jag älskar det! Igår fick jag bärhjälp av Anna och hämtade ett tv-bord till mig, sen gick vi ut och satte oss i parken med en varsin chailatte och njöööt av solen. På kvällen blev det chillande i köket och massa skratt till roliga youtube-klipp innan jag stack iväg för att jobba natt.

Och ja, jobba blev det verkligen. Hårt och länge (eller längre än vanligt iaf), faan vad folk det var på McD inatt. Slutade typ halv 7 imorse, så vid 7 var jag äntligen hemma och kunde gå och lägga mig. Då var det strålande sol och klarblå himmel, inte kul att gå och sova då..

Men men, ett par timmar senare vaknade jag, och då blev det att bre mackor och ta med ut till parken för att sitta där och njuta av solen idag också med Anna. HUR varmt som helst! Så galet skönt var det idag. Och nu är jag hemma igen, men ska iväg och möta Malin på stationen när hon kommer senare! Wiie :D

Såhär soligt och fint var det när jag slutade jobbet imorse :)


Ryggebesök

  2012-04-25 / 14:54:45 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Hej hej hallå. Sitter och kollar på Big Brother just nu för att fördriva tiden, ska vandra iväg till jobbet om en halvtimme typ. Blir chill.

Kom hem från AnnaSofia för nån timme sen. Åkte dit igår efter jobbet och har sovit hos henne inatt. Supermys! Och idag åt vi sjuukt god hotellfrukost och kollade ett avsnitt Once Upon a Time innan jag tog bussen tillbaka till Oslo :)


50/50

  2012-04-24 / 02:05:00 / Film/tv/böcker / 1 KOMMENTARER
Måste bara tipsa om en film jag precis såg, nämligen 50/50. Jag visste inte ens vad det var för film när jag satte på den och hade inga förväntningar alls, men den visade sig vara riktigt bra! Den hade både roliga stunder och stunder då jag satt och storgrät. Filmen handlar om Adam, som får veta att han har en allvarlig form av cancer och hur hans vänner och familj reagerar och hur han själv tar det. Se den!



Myspyshelg

  2012-04-23 / 01:32:44 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Har haft en så galet mysig helg med min älskling som var här på besök i helgen. Mötte upp honom på bussterminalen i fredags och blev sååå glad när jag såg honom! Resten av fredagen blev det ett besök på Oslo City där småsaker till mitt rum inhandlades på Claes Ohlsson, sen blev det god mat, film och godis på kvällen.

Igår var vi till Ikea och köpte gardiner till mig, så nu börjar det bli lite fint här inne! Och Ikea är verkligen bra skit alltså, gardiner för 29 spänn är ju rätt okej.. ;) På kvällen blev det god mat, film och godis igen innan det var dags för mig att sticka iväg och jobba natt.

Och idag har vi bara varit hemma och myst och tagit tillvara på tiden tillsammans innan vi åkte till centralen och vinkade hej då till varandra. Saknade honom sekunden efter att tåget rullat iväg, min fina Steven. Men om två veckor ses vi ju igen :)

Resten av dagen har jag bara varit hemma och slappat och grejat och umgåtts med mina härliga rumskamrater eller sambosar eller vad man nu säger. Så summa summarum, en bra helg har det varit! Och nu är det dags att sova vilken ska bli så skönt så!


19 april 2012

  2012-04-19 / 22:07:49 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Blev bara 3½h på jobbet idag, systemet vi använder kraschade och IT-killarna går hem vid 4 på dagen, så ingen kunde fixa det så vid 7 ikväll fick jag traska hem igen, skönt :) Tur att det var just idag eftersom att jag ska upp tidigt imorn, jobbar dag imorgon så att jag ska kunna möta upp Steven på bussterminalen när han kommer hit :D Iiihh hoppas jobbet går fort imorgon, längtar så tills jag får slänga mig runt halsen på min prins!

Just det, innan jobbet idag bakade jag brödet som Madde tipsade mig om, och det blev sååå gott! Måste baka det igen när det är slut alltså, om jag inte är trött på det då eftersom att det blev tre limpor som bara jag kommer äta.. haha, men jisses alltså, det blev bra måste jag säga.

Nej nu ska jag gå och göra mig iordning för sängen och sen sova så att jag orkar upp halv 7 imorn bitti :) Natti!

Bröd med morot, russin och valnötter :)


18 april 2012

  2012-04-18 / 14:12:37 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Hallå hallå. Har precis varit och handlat ingredienser till bröd på Rema, imorgon innan jobbet blir det minsann brödbak här hemma, ska fylla upp frysen lite tänkte jag :) Annars då? Händer inte mycket här, förutom jobb. Satt och läste i en resetidning förut, så nu är jag så sjuukt taggad på att spara ihop till en långresa!! ååh jag vill åka nu nu nu! Det suger ordentligt i resetarmen alltså..

Iaf, jag och Lizzie gick till Fretex (frälsningsarmén) igår och kikade på möbler. Hittade inte mycket, men en spegel fyndade jag iaf! Endast 75 spänn och jag tyckte det var så fint med texten på den :)


Flygande Jakob

  2012-04-15 / 20:32:00 / Mat&bak / 1 KOMMENTARER
Det var verkligen huuur längesen som helst jag åt flygande jakob sist, säkert flera år sen. Så nu när jag hade kyckling, jordnötter, banan och grädde så kunde jag ju inte låta bli att laga till det idag. Och så gott det är!! Gjorde inte helt som man ska göra, hade ingen bacon i men hade däremot i två tomater. Gott gott gott. Här kommer iaf originalreceptet jag använde mig av;



4-6 portioner
Det här behöver du:
3-4 kycklingfiléer
1 paket bacon, strimlat i bitar
1-2 bananer
1 dl salta jordnötter
3 dl grädde
1/2-1 dl chilisås
curry
salt, peppar

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna i bitar, stek och lägg sedan i en ugnsfast form. Strö bacon, skivad banan och jordnötter över kycklingen. Vispa grädden lätt och rör ihop med chilisås och krydda och smeta ut över kycklingen. Tillaga i ugn ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg.

Servera med ris och en god sallad!


14 april 2012

  2012-04-14 / 18:36:35 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Äntligen är det fina vädret tillbaka i Oslo! Så himla härligt har det varit ute idag. När jag kom hem från jobbet imorse gick jag och la mig direkt, sov typ 5h eller nått så är suupertrött nu. När jag klev upp och hade gjort mig iordning så tog jag bussen ner till Aker brygge där jag mötte upp pappa. Satt i solen och åt supergod lunch på T.G.I.F., blev sjukt mätt, men gott vare. Gick sen genom stan bort till tågstation där han tog tåget till sverige och jag tog bussen hem.

När jag kom hem hade lasset från IKEA med säng och bokhylla kommit! Så det har det pysslats med här hemma sen dess. Ska bli så skönt att sova i en säng inatt. Ska faktiskt inviga den nu, en liten powernap är mycket behövligt känner jag för att jag ska orka jobba inatt igen..


Flyttat

  2012-04-13 / 14:36:09 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Hej där! Är sen i tisdags tillbaka i Oslo, och har inte orkat blogga sen jag kom hit. Men nu tyckte jag att det var dags! De senaste dagarna har jag inte gjort mycket mer än att jobba. Förutom igår, då hade jag fullt upp hela dagen med att flytta! Packade ihop alla mina saker och bärde allt till nya lägenheten, så inatt har jag sovit första natten här, på en madrass på golvet i ett rum med bara väskor typ. Haha, men imorn kommer ett lass från IKEA med säng och en liten bokhylla! :)

Idag vankas det jobb från 15.30 - 23.00 och sen 01.00-05.00, har sovit riktigt skönt och är pigg som tusan nu, så får hoppas att det håller i sig tills 6 imorn bitti när jag kan gå och lägga mig.. ;) Men nu ska jag ta och kila ut i köket och göra mig nånting att äta innan det är dags att gå till jobb nr.1 :)


En helg i stan

  2012-04-09 / 15:02:10 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Har haft en så himla bra helg verkligen! I lördags kväll kom mina bästa bruttor hit och åt tapas och drack vin och tjattrade som aldrig förr! Vi hade så himla mycket att ta igen, och det var så sjukt kul att äntligen ses alla fyra igen! Har saknat oss så himla mycket så jag ville aldrig att kvällen skulle ta slut. Vid halv 12 eller nånting gick vi iaf iväg till Statt där vi dansade tills det stängde, kul var det :)

Igår mådde jag som jag förtjänade, trött, bakis och lite smått förkyld. Inte helt på topp med andra ord.. Men klev upp, klädde mig och sen åkte vi till Stevens föräldrar och åt massa god påskmat. Blev så mätt att jag höll på att somna efteråt.

Senare åkte vi och hämtade upp Linnéa och Björn och åkte mot Karlstad där vi gick på bio. Såg filmen Hunger Games, och den var braaa! Fast boken är definitivt bättre, men så är det ju alltid.

 


Gla' påsk!

  2012-04-07 / 19:27:13 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Glad påsk på er allehopa! Jag är nu hemma i kristinehamn hos min underbara Steven som jag saknat såå! Har myst en massa sen jag kom hem :) Igår var jag iväg till moster och åt påskmat med släkten där, såå gott, men blev så sjukt mätt av all mat. Matkoma deluxe, somnade i soffan direkt när jag kom hem.

Senare på kvällen kom Malin, Johan, Björn och Linnéa hit och då dracks det vin och spelades plump. Så  trevligt så! Och nu är Malin här, väntar på Madde och Anna också och sen blir det tapas och vin ikväll. ÄNTLIGEN ses vi alla fyra igen, WIIIEE! :D

Marinerad helstekt karré

  2012-04-06 / 13:25:20 / Mat&bak / 2 KOMMENTARER
Har ju glömt att tipsa om den goda karrén jag och herrn tillagade för ett tag sen. Nämligen marinerad, helstekt karré som får tillagas i ugnen i ungefär 4h, och blir sååå mört och sååå gott! Vi serverade det i pitabröd med sallad, tomater, lök, gurka och vitlöksdressing. Även fast vi tillagade typ ett kilo kött så gick det åt fooort här hemma, för SÅ gott blir det! Kan även tänka mig att det är riktigt gott till potatis och gräddsås :)



Detta behöver du till cirka 4 portioner:

ca 1 kg fläskkarré
Vitlöksmarinad
Soja
salt
peppar
ev lite matolja och andra kryddor

 

Gör så här:

 

Plocka fram köttet och putsa den eventuellt. Lägg i en fryspåse och häll i marinad och kryddor och blanda runt. Låt det gärna marinera i några timmar eller över natten.

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en ugnsfast form som är täckt med lite matolja. Häll i lite vatten i formen. Häll i mera vatten under den långa tillagningen så att inte köttet bränns vid. Tillaga köttet mellan 3-4 timmar, tills du kan dra köttet med en gaffel och köttet nästan faller i bitar. Vänd gärna köttbiten efter halva tiden så att båda sidorna får fin knaprig yta.

När köttet är klart är det bäst om den får vila i 5-10 minuter. Dra sedan med gaffeln i remsor.


Hej där!

  2012-04-03 / 12:27:11 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Har fått klagomål om att jag bloggar lite dåligt, så får väll ta och göra något åt saken nu. Men som jag sa till denna fröken som klagade på mig, så är det som så att jag har inget att skriva om. Gör liksom inget annat än att jobba eller vara hemma och kolla serier typ. Förra veckan blev det jobb 6 dagar av 7, och när jag är hemma på förmiddagarna så är ju de andra och jobbar, så så mycket action är det inte om dagarna.

Den här veckan jobbar jag iaf bara tre dagar, så på torsdag morgon hoppar jag på bussen hem mot Kristinehamn! Påsken ska spenderas med älskade Steven! Wiie. Blir även ett kärt återseende med fina vännerna som jag inte sett på länge, ska bli kul! Och så massa påskmat och så också, mums mums mums.