29 juni 2012

  2012-06-29 / 21:49:49 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Nu har jag jobbat på nya jobbet i en vecka, och jag trivs kanon! Härliga kollegor, kul arbetsuppgifter och maaassa god mat, inte helt fel :) Dock är jag inte van vid att gå upp så tidigt på morgonen, alarmet ringer 05.20 varje dag, vill bara dö när det börjar pipa på morgonen typ.. Men imorn ska jag sova!!!! Äntligen!

Ikväll är jag för trött för att göra nånting vettigt, är gratiskonsert här i Oslo med massa bra artister, men jag orkade inte det ikväll så jag ser det på tv istället och äter lite gott käk. Inatt blir det jobb på Mcd, och jag är inte alls taggad, lär va dritmycket att göra. Längtar redan tills imorn bitti när jag får sova..


Dagarna som varit

  2012-06-25 / 16:29:04 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Nu har jag äntligen tid att sitta ner och ta det lite lugnt efter ett par dagar där jag inte haft en lugn stund. I torsdags gjorde jag som sagt min första dag på nya jobbet som mötesmatsvärdinna på KLP, och det gick bra! Verkar vara ett kul jobb! Efter jobbet följde jag med mina nya arbetskamrater på sommarfest där det blev minigolf, kubb och picknick. Trevlig kväll! Och ett STORT plus i kanten för att jag vann en kitchen aid (!!!!!) när jag utklassade de andra på minigolfen :D :D

På fredagen var det jobb igen och sen direkt till stationen för att hoppa på tåget hem. När jag kom hem var det bara att byta om och göra mig iordning lite snabbt och sen dra till Louise och Rickard för midsommarfest. En kul kväll med god mat, femkamp, snapsvisor och trevligt folk!

Lördagen sov vi läänge och sen var det grilla och spelkväll som gällde resten av dagen. Och igår åkte jag och älskling till hans syster där vi lekte med lego och hoppade studsmatta med grabbarna fram tills det var dags för mig att dra hem och packa och sen åka tillbaka till Oslo :)

Min gröna fina kitchen aid! :D

Blev inte mer bilder än såhär från midsommar, glömde bort att jag hade kameran med mig.


Testa soja!

  2012-06-25 / 16:00:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Nu har 5000 personer möjligheten att få testa Pearl River Bridge Mushroom Soy, gott att ha i såser, grytor eller som marinad nu i grilltider! :)

För att läsa mer och ansöka klicka HÄR eller på bilden!

https://dl.dropbox.com/u/7739069/smartson/pearlriver.jpg


20 juni 2012

  2012-06-20 / 21:22:30 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Ännu en dag av strålande sol, bara att passa på att njuta under dagar som denna! För många soliga dagar verkar det ju inte bli i sommar.. Jag och Lizzie packade ner frukosten och en filt och gick ut till parken imorse för att få lite färg. Var helt galet varmt redan vid 10, så skönt! Så några timmar av solande blev det, inte helt fel start på dagen.

Resten av dagen har jag gjort lite ärenden, traskat bort till donken och skrivit upp mig på lite jobb framöver och tagit en låååång dusch för att fräscha upp mig imorn.

För imorn är det dags, då börjar jag mitt nya jobb! Är så SJUKT nervös! För det är inte bara jobb som gäller, utan efter jobbet ska jag följa med på deras sommarfest också för att lära känna mina blivande kollegor. En hel dag med massa nytt folk, nya intryck och en heel del att lära sig, hjäälp..  Önska mig lycka till!!


19 juni 2012

  2012-06-19 / 23:04:37 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Är helt slut efter en hel dag ute i solen, men vilken underbart solig dag det har varit! Jag och Lizzie började dagen med en lång powerwalk, 1,3 mil blev det idag och det tog sin lilla tid. Gick ut till Bygdöy och satte oss på en brygga för att vila benen några minuter innan vi gick hem igen. Var helt slut när vi kom innanför dörren!

Hämtade då lite käk, en bok och en filt och sen gick vi och satte oss i parken och solade, åt, läste och halvsov tills solen försvann. Såå skönt. Dock har jag som vanligt bränt mig idag, inte tänkte jag på att smörja in mig med solskydd innan vi stack ut på promenaden.. Men men.


3 år tillsammans

  2012-06-18 / 23:35:00 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Rubriken säger väll det mesta, idag har jag och min fina Steven varit tillsammans i tre år. Tre år! Tiden går galet fort men jag är lika kär idag som jag var i början, om inte mer! Jag älskar dig min prins!

Här är vi på midsommar 2009, känns som det var alldeles nyss!


18 juni 2012

  2012-06-18 / 23:17:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Hej där!

Nu har det gått några dagar sen jag skrev sist, så nu är det dags igen kanske. Har haft några fin fina dagar hemma i Kristinehamn. Har hunnit med Marcus och Jockes student, lite småshopping i Karlstad, grilla hos mamma, mysa med älskling, fika med As, Louise och Linnéa och njuta av att inte söka jobb under några dagar.. :)

Och idag efter fikan packade jag ihop mina saker igen och tog tåget till Oslo där jag nu sitter på mitt rum och är trött som jag vet inte vad. Blir att sova om bara en liten stund :)

Bilderna från helgen är på kameran som jag glömde hemma, så det får räcka med en bild på gooda jordgubbar :D


Studenten

  2012-06-15 / 10:21:17 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Ett av barnen till dom vi hyr vårt lilla hus av tar studenten idag och har haft champagnefrukost i ett partytält här på gården nu på morgonen, så har legat och lyssnat på deras studentsånger hela morgonen. Om jag blev avundsjuk? JA! Jag vill så sjukt gärna göra om studentdagen, det var helt klart en av de roligaste dagarna jag haft! Kan inte förstå att det redan är 3 år sedan.

Idag är det iaf Marcus tur att ta studenten, så om nån timme blir jag upphämtad och då bär det av till Filipstad för at kolla när han springer ut och senare i eftermiddag ska vi hem till moster där det blir massa god mat och presentöppnande för Marcus och kusinen som också tar studenten idag! :)

2009 var det jag som tog studenten, sjukt bra dag!


12 juni 2012

  2012-06-12 / 09:36:55 / Vardag / 4 KOMMENTARER
God morgon! Idag är jag uppe tidigt eftersom att jag ska på intervju om ett tag. Och sen blir det en till intervju i eftermiddag, hoppas att jag kan börja jobba snart och tjäna lite cash.. :) Iaf, trött är jag, och skulle gääärna sova några timmar till, men det blir det inget med minsann.

Igår blev det att söka en massa jobb, och när Lizzie kom hem gav vi oss ut och powerwalkade/sprang 8km och eftersom att vi var så duktiga så tyckte vi att vi förtjänade lite hallonpaj efter det! Och den helt sjukt goda pajen avnjöts framför Sverige-Ukraina :)

Nu måste jag ta och göra mig klar för att dra, ciaaao!


Fredag 8 juni

  2012-06-08 / 16:00:08 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Igår kom bästa Maggan hit till Oslo, och som tur va så sken solen så det blev vin och glass i parken. Satt i flera timmar och bara njöt av vädret och pratade om allt möjligt. Mysigt!

Och tidigt imorse drog hon igen, så efter det la jag mig och sov nån timme igen och sen blev det en 6km powerwalk med Lizzie. Så nu är jag härligt slut i benen. Blir bara att ta det lugnt idag, ska gå en sväng till Fretex och kika efter stolar till mitt rum, annars blir det bara serietittande fram tills inatt när det är dags för jobb på donken! :)


Ljummen couscoussallad med crabsticks

  2012-06-05 / 23:09:16 / Mat&bak / 3 KOMMENTARER

Det här är en riktigt god, lätt, snabb och fräsch mat som jag gjorde för några dagar sedan. God att servera både ljummen och kall :)


Ca 4 pers

3 dl couscous
6 dl grönsaksbuljong
1 bit paprika
1 morot
Några rädisor
100 g sockerärtor
200 g crabsticks
1 mozzarellaost
Lite soltorkade tomater + oljan
En skvätt citronjuice
Paprikapulver
Svarpeppar
Salt

Laga till couscous enligt recept på kartongen, men istället för bara vatten använder du buljong. Skär grönsakerna och crabsticksen i mindre bitar och lägg i salladsskålen. Häll över ca 3 msk olja från de soltorkade tomaterna, svartpeppar, 1 tsk salt samt en skvätt citronjuice och låt suga åt sig oljan och kryddorna. Skär mozzarellan i bitar och lägg i salladsskålen (jag hade den brevid). Sist rör du ner couscousen och blandar om ordentligt. Smaksätt eventuellt med mer olja och kryddor om det behövs.
Du behöver ingen extra dressing för det är ganska kladdigt redan, smaklig måltid! :)

4 juni 2012

  2012-06-04 / 22:39:26 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Det har varit sååå tråkigt att inte ha något jobb att gå till idag. Så jag har istället spenderat dagen med att dammsuga, bädda rent i sängen, baka bröd och kolla några avsnitt av Game of Thrones. Ja, nu har även jag fastnat för den serien. Steven har tjatat på mig så länge nu att jag ska kolla på det, så jag laddade ner första avsnittet för att se om det var något att ha, och nu är jag fast!

Nu ikväll har jag och Lizzie varit ute och gått 6km och det känns i benen nu, är ju inte direkt van vid att röra på mig.. Så resten av kvällen spenderas i sängen med ett glas farris och ananas och sista avsnittet på säsong 1 av Game of Thrones.


Lördag

  2012-06-02 / 16:01:54 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Jag är så sjuuukt trött! Har jobbat natt på mcd i två nätter nu, och när man kommer hem vid 6 på morgonen är det så ljust ute och solen lyser rakt in på mitt rum och det blir sjukt varmt = dåligt med sömn de senaste två dagarna. Inatt är det jobb igen, men efter det ska jag sova ut ordentligt!

Gjorde förresten min sista dag på Fjellinjen i torsdags, så nu har jag inget heltidsjobb längre (vi som började där i mars behövdes bara fram till sista maj), så nu springer jag på intervjuer igen. Två avklarade och en inbokad på tisdag, hoppas nån leder till jobb!

Annars då.. AnnaSofia kommer hit om ett litet tag, blir att kika lite på stan och så då tror jag. Är musikkens dag här idag, så massa band spelar på caféer, parker, gator och lite överallt här. Kul!

Så nu har ni fått en liten uppdatering om vad som sker just nu! :)