Resrutt

  2012-11-29 / 17:40:27 / Resor / 0 KOMMENTARER
 Än så länge är resan till syd- och centralamerika bara lite smått planerad. Men resrutten kommer se ut på ett ungefär såhär;
 
 
Alltså start i Rio de Janeiro 7 feb och möjligtvis hem från Mexico City i juni eller så. Sen får vi se längs vägen vad vi känner för att göra och vart vi har lust att åka. Det som är absoluta måsten just nu är iaf Iguazu-fallen och Machu Picchu!
 
Känns dock lite tråkigt att missa Argentina och Chile, men måste försöka begränsa ställena vi ska till så vi inte behöver stressa ihjäl oss för att hinna se allt. Men vem vet, kanske hamnar vi där också!

28 november 2012

  2012-11-28 / 20:28:04 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Vaknade imorse och insåg att jag blivit ännu mer förkyld men gick till jobbet ändå. Har inte varit en kul dag kan jag säga. Kaos på jobbet och feber går inte så bra ihop.. Blev att krypa ner i sängen med en kopp te och lite serier direkt när jag kom hem. Har ätit massa frukt och grönsaker och druckit ett flertal koppar ingefärs-te nu, känner mig dock inte ett dugg bättre.
 
Hatar verkligen att vara sådär tjock i huvudet och helt igentäppt i näsan. Och frossa är inte så vidare rockigt det heller. Så nu är det dags för mig att sova och hoppas på att jag mår bättre imorn!
 

Cykla till Singapore

  2012-11-27 / 16:04:00 / Resor / 0 KOMMENTARER
http://www.aftonbladet.se/resa/article15842884.ab

Det kanske borde bli nästa resa efter sydamerika. Sjukt häftigt!

Arakataka

  2012-11-24 / 12:32:14 / Oslo / 0 KOMMENTARER
Var ute och åt med jobbet igår på restaurang Arakataka här i Oslo. Åt en fyrarättersmeny som var otroligt god med bl.a rökt lax med vårlöksskum, torsk med krabba och jordärtskocka och två goda rätter till och så viner som passade till de olika rätterna. Så. Sjukt. Gott.!! Sen gick vi vidare till Friday's för lite drinkar. Trevlig kväll!
 
Gick hem runt halv 1, och några minuter efter att jag kommit hem är det masslagsmål ute på gatan. Ca 40-50 personer kastade järnrör och stolar på varandra och en del var alldeles blodiga och nån låg medvetslös på gatan. Är glad att jag kom hem innan de började slåss! Var tydligen blitzare och nynazister som var igång.. Ganska läskigt måste jag säga.
 
 

22 november 2012

  2012-11-22 / 20:00:02 / Resor / 0 KOMMENTARER
Äääntligen är resan till syd-och centralamerika bokad! Börjar i Rio de Janeiro några dagar under karnevalen vilket ska bli grymt! Sen fortsätter resan i ett par månader. Är så taggad!! Så nu blir det att spara varenda krona jag kan tills det är dags att åka!
 
Är förövrigt helt slut och hur trött som helst. De senaste dagarna på jobbet har varit slitsamma, massa att göra och för lite tid för att hinna med allt. Men bara en dag kvar till helg nu, ska bli galet skönt! Är dock himla massa imorn också, men då går ju tiden fort iaf..
 

Olle

  2012-11-19 / 16:50:09 / Film/tv/böcker / 0 KOMMENTARER
"Man ska inte släppa loss vapen bland folk, speciellt inte i Amerika men amerikaner kan inte ens hantera hamburgare utan att missbruka det. Fetton går runt och skjuter varandra i huvudet, det är livsfarligt där!"
Olle Ljungström om USA
 
Sitter just nu och kollar på Så Mycket Bättre och det är såå bra. En av de bästa svenska serierna som gjorts helt klart! Visste inte vem Olle Ljungström var innan, men gud vilken härlig och konstig person. Ovan nämna citat var det bästa i avsnittet, så sant det han säger! haha
 
Annars då. Har haft en helt okej dag på jobb, lagom mycket att göra. Och resten av dagen blir det bara serie-tittande :) Och juste! Såg ju Breaking Dawn pt.2 med Amna på bio igår och gud så bra den var!! Åh älskade hur dom hade gjort om slutet. Blev helt chockad när ett visst huvud åkte av! Vill se den igen!!
 

Brownies med apelsinchoklad

  2012-11-15 / 20:44:49 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER
Har glömt att lägga upp receptet på de brownies som jag bakade för ett tag sen. Dom blev sjukt goda, så måste lägga upp receptet så det inte glöms bort. Kommer inte byta till något annat brownie-recept efter att ha provat det här! :) Jag petade ner noblesse med apelsinkrisp, men man kan välja vilket godis man vill, dumle, marshmallows eller något annat gott.
 
Jag vet att dom ser lite torra ut på bilderna.. Men dom är verkligen långt ifrån torra!
 
Ingredienser:
200 g mörk choklad
250 g smör, rumstempererat
3 dl råsocker (inte strösocker!!)
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk bakpulver
1 krm salt
Eventuellt godis
 
1. Sätt på ugnen på 175 grader och klä en form (ca 20 x 25 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält den mörka chokladen i mikron och låt sedan svalna lite.
3. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan.
4. Rör ner den smälta chokladen i smeten.
5. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och salt i smeten. 
6. Häll smeten i formen och jämna till den lite. Stick ner önskat godis i smeten och grädda i mitten av ugnen i knappt 30 minuter.
 
Och dom är sjukt mastiga, så skär gärna i lite mindre bitar än vad jag gjorde!

En helg som gått

  2012-11-13 / 17:58:51 / Oslo / 0 KOMMENTARER
Har haft en så himla bra helg med världens bästa vänner! Madde kom hit till Oslo i fredags och då blev det tacos, lite vin och massa mys. På lördagen var vi på stan en sväng och på kvällen åt vi räkor och drack vin innan det var dags för hattfest. Otroligt kul fest verkligen! Kortspel, beerpong, hela havet stormar, massa dans och massa skratt!
 
I söndags var vi inte helt pigga.. Så då blev det pizza och bara ligga och mysa tillsammans och prata om allt mellan himmel och jord. Och igår var det dags för Madde att åka hem till Örebro igen.. Men innan det hann vi med en sväng upp till Voksenkollen och en sopplunch. Tack för en underbar helg underbar ni! <3
 

8 november 2012

  2012-11-08 / 20:31:20 / Oslo / 0 KOMMENTARER
Är så himla trött just nu. Har sovit skitdåligt dom senaste nätterna och vaknat flera gånger per natt och knappt kunnat somna om. Är dessutom sliten efter att ha superstressat på jobbet både igår och idag. Blev lite övertid idag också eftersom det var så mycket att göra. Är massa massa massa imorn också så ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag orkar med dagen!
 
Vill ju dessutom vara pigg imorn när Madde kommer hit till Oslo!! Så himla kul att hela fk är samlade igen. Blir massa mys och fest, vill ha helg nuu!!
 

Underbara du

  2012-11-06 / 21:10:00 / Bilder / 0 KOMMENTARER
Saknar min finaste ♥

6 novemver 2012

  2012-11-06 / 20:06:40 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER
God kväll! Idag har det bara varit jobb för min del. När jag kom hem blev det att äta god morotssoppa med Lizzie (måste laga den själv nån gång och lägga upp recept, sjukt god!!) och sen gjorde jag eget jordnötssmör som blev himla bra. Ska användas till bakning imorgon!
 
Igår efter jobbet gick jag och två till från jobbet till Oslo Z där Tine hade en ost- och vinkurs som vi var med på. Fick under några timmar lära oss hur ost görs, vilka olika sorters ost det finns och vilka slags viner som passar till. Dessutom var det en stoooor ostbuffé med alla möjliga sorters tillbehör uppdukad och till det serverades lite olika viner. Sjukt gott! Och väldigt intressant kurs. Lärde mig massa!
 
Resten av kvällen blir det ett avsnitt Once Upon a Time och en stor kopp te!
 
Bild lånad från Tine.

Oslo - Köpenhamn

  2012-11-04 / 19:53:21 / Oslo / 0 KOMMENTARER
Har haft en riktigt trevlig helg med båttur till Köpenhamn med mina sambosar! Lite vin, massa god mat, shopping och bra sällskap. Inte helt fel. Köpenhamn som stad gillade jag verkligen, riktigt fint! Såg dock bara centrum i princip, men jag gillade det.Åker gärna dit nån mer gång!
 
Och idag har det inte varit mycket action här hemma. Har bara tvättat lite och lagat god mat. Lady och lufsen mat blev det idag. Gott gott gott.