Jordgubbspavlova

  2013-06-26 / 09:15:05 / Mat&bak /
Till efterrätt på midsommar så gjorde jag en jordgubbspavlova som är riktigt god. Den är väldigt enkel att slänga ihop också, bara man ser till att inte få någon äggula alls i äggvitorna till marängen. Går ju att köpa färdig marängbotten och lemon curd och slänga ihop det på 2min, men hemmagjort är ju ändå alltid godare.
 
 
 
 
Pavlova, 8-10 pers
3 äggvitor (1 dl)
2 dl socker
1 krm ättiksspit

Lemon Curd
3 äggulor
1 ägg 
4 msk smör
2 dl strösocker
1 citron (1 dl pressad saft)

Topping
citronkrämen
2-3 dl vispgrädde
1 jordgubbar

Sätt ugnen på 225°. Vispa äggvitorna och ättikssprit tillsammans med 1 dl socker till ett hårt blankt skum. Tillsätt sedan resten av sockret och vispa till en blank smet. Bred ut marängsmeten som en rundel på ett bakplåtspapper ca 25 cm i diameter.. Dra upp kanterna lite. Sätt in i ugnen och stäng av värmen(öppna inte luckan förrän ugnen är kall). Låt marängen stå i ugnen tills den är helt kall tex till dagen efter.
Vispa ihop äggulor och ägg. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sockret och blanda väl. Häll i äggblandningen och citronsaften och vispa ihop. Låt sjuda under kraftig vispning tills blandningen blir tjock och krämig, 5–10 min. Häll krämen i en burk och låt kallna.
Toppa tårtan med lemon curd, vispad grädde och massor av jordgubbar.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: