29 november 2011

  2011-11-29 / 21:23:56 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Idag kära vänner har det varit en helt okej dag. Har dock varit helt ofantligt trött. Tur då att jag just nu bara sitter och plockar formar på jobbet, vilket inte är så vidare ansträngande. Men känns tyvärr som att detta är sista veckan på Siluett, jag som verkligen behöver pengar!

Annars har jag inte gjort så mycket mer än att laga spaghetti och köttfärssås, kollat på förra veckans Grey's och tagit en lång, skön dusch.

Och nu blire sängen för att soooooooooova!


Skumtomtefudge

  2011-11-28 / 17:22:13 / Mat&bak / 4 KOMMENTARER
Som jag nämnde igår så gjorde jag och Steven skumtomtefudge, och det blev riktigt gott! Men väääldigt väldigt sött.. ;) Riktigt enkelt är det att göra iaf, tog bara några minuter. Och så kan man byta ut skumtomtarna mot vilken annan skumgodis som helst, typ skumbananer.

(ursäkta kass mobilbild..)

Ingredienser:
ca 12 st skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad

Blanda allt utom den vita chokladen i en kastrull och smält ihop. Vänd sedan ner den vita chokladen och rör tills smeten blir jämn och blank. Häll smeten i smord form eller form med bakplåtspapper och låt svalna i kylskåpet. När smeten stelnat går det bra att skära upp fudgen i bitar. Förvara fudgen svalt.


Nästa gång jag gör den här fudgen ska jag minska på sockret och göra dubbel sats, blev väääldigt sött som sagt och sen blev det inte jättemånga bitar fudge.

Helgen

  2011-11-27 / 21:48:30 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Har för det mesta haft en bra helg. Breaking Dawn sågs på bio med AnnaSofia, den var braaa! Med undantag för några scener som bara var blöö. Middag och Så Mycket Bättre hos svärisarna har också hunnit med och idag har vi varit i Karlstad. Ikea (där vi kom ut tomhänta.. går det ens?!), Bergvik och ett besök hos mamma hanns med.

När vi kom hem blev det lite handlande på Maxi och sen hem och göra lite julgodis. Skumtomtefudge, mjölkchokladfudge och chokladdoppade pepparkaksbollar blev det denna gång. Gott gott gott!!

Nu är det Pan Am som gäller och sen sova direkt. 07.00 imorgon är det dags att jobba igen!


Julstämning

  2011-11-24 / 11:51:17 / Allmänt / 4 KOMMENTARER
Igår hade de julpyntat inne på pausrummet på jobbet, och när jag satt där inne och det var alldeles mörkt ute och mysbelysningen var på inne på jobbet så började jag verkligen längta supermycket till jul! Jag vill ha dofterna, låtarna, julmaten, julgodiset och allt annat som hör julen till nuuuu.

Måste ta och fixa lite julstämning här hemma nu till 1:a advent, upp med julstjärnan och baka lite julgodis! Åh, jag vill ha helg nuuu så att jag kan fixa med det. Tur att det bara är typ 11h kvar till helg.. :)

Julstämning på jobbet :)


22 november 2011

  2011-11-22 / 11:52:26 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Har inte mycket till liv den här veckan, jobbar nämligen kvällspass. 12.30 - 23.00. Ganska drygt, men kommer väll vara värt det på fredag för då är jag ledig. Blir skönt!

Så om 10min ska jag cykla iväg till jobbet och kommer inte hem förens tjugo över 11 ikväll typ. Får hoppas att dagen går snabbt! :)

TinTin var förresten bra! Mycket bättre än jag trodde. Har aldrig läst TinTin eller så, men filmen tyckte jag om. Så se den!

Nej nu ska jag plocka ner matlåda och sånt. Ciao.

En helg

  2011-11-20 / 19:09:05 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Har haft en bra helg med fredagsmys framför Idol och sen somna i soffan med tänt i kaminen tills babe kom hem och väckte mig. Igår blev det kalas hela dagen för becka som fyllt 20. Massa god mat och fika. Så proppmätt som det bara går att bli efter det. Somnade även igårkväll i soffan i älsklings knä. Myys.

Idag har det varit storhandling och tacos som stått på schemat och om en stund bär det av till Karlstad för att kolla på TinTin i 3D :)

http://www.felixj.com/wp-content/uploads/2011/05/Tintin-Movie.jpg


AAAAHHH en gratis LITEN tårtbit!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2011-11-18 / 18:25:26 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Kom precis tillbaka efter att ha handlat lite på Maxi, och herreguuud säger jag bara!! Var redan trött och på dåligt humör innan jag åkte dit, och besöket på maxi gjorde det inte direkt bättre. En halv miljard jobbiga ungar sprang omkring precis överallt, det bjöds på tårta som halva kristinehamn var helt hysteriska över och ALLA skulle stå mitt i gången och äta den liiilla biten. Och eftersom att det är fredag så var det ett antal tusen personer som skulle handla = kaaaos. Note to self; handla inte på en fredageftermiddag igen!

Annars då.. Har som vanligt jobbat och nu är jag så trött så jag orkar nog inte göra mer än att ligga i soffan framför Idol ikväll. Lagom ansträngade! :)


En helt vanlig dag

  2011-11-16 / 21:40:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER


Sitter och chillar med en kopp ros- och lychee te från Malaysia. Mycket gott! Ser även på Grey's Anatomy och äter lite choklad. Mysigt avslut på dagen.

Annars idag har jag bara haft en helt vanlig dag på jobbet, varit en sväng på Maxi, värmt mig under en filt hemma och lagat fetaostbiffar till kvällsmat.

När Grey's är slut blir det att gå och lägga sig direkt. Och jaa, roligare dagar än så har jag inte direkt. Blir så grymt trött av att gå upp tidigt och efter jobbet är jag helt slut och orkar inte göra nånting vettigt.. Så nånting spännande blir det inte att läsa om direkt :)

Kyla

  2011-11-15 / 21:27:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Imorse var det kaaaallt att cykla till jobbet. Det är dagar som dessa som jag längtar tillbaka till asien nått helt otroligt. Sol och värme vore inte fel just nu.. Förhoppningsvis blir det en tur till thailand i januari/februari, men det är ju länge kvar tills dess, jag vill sola och bada nuu!

Bild från Perhentian Kecil. Loooove.


14 november 2011

  2011-11-14 / 17:47:40 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Hej!

Igår var vi på Roma och åt med familjen och farmor och farfar. Var riktigt gott, och trevligt. Inte helt fel avslut på helgen. Helgen som inte började så bra men slutade desto bättre. Alldeles för kort helg dock, som vanligt. En dag till ledigt i veckan hade inte varit fel.

Idag var det iaf åter dags att kliva upp 05.40 och göra sig iordning för jobb. Har fått en vecka till förlängt, får hoppas att det håller i sig ett tag till. Pengar kommer ju behövas när jag ska till London och shoppaaa! :)

Nu sitter jag i vardagsrummet och har tänt i kaminen, börjar blir riktigt varmt och skönt nu. Och blir ju så himla mysigt ljus här inne av elden också! Mycket eldande i kaminen kommer det bli i vinter..


Jahaaappp

  2011-11-11 / 21:12:45 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Skitkväll. Skitfredag. Vill bara gräva ner mig. Tröstar mig med lite nytt smink från Everyday Minerals.

Snart blir det att sova. Godnatt!

11/11-11

  2011-11-11 / 11:11:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag måste ju bara skriva ett inlägg när det är den 11/11-11 kl 11.11. Coooooolt.

En onsdag

  2011-11-09 / 21:45:50 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Jobb. Hämta ut paket. Städa. Äta världens godaste morotskaka. Chilla 2min. Besök av Johan och Pontus. Fetinghamburgare. Svagaste Länken. Fetingmätt. Grey's Anatomy.

Så har dagen sett ut idag. Bra dag och trevlig kväll. Nu ser jag på Grey's och ska väll sova direkt när det är slut. Om det går, pojkarna sitter nämligen och spelar nu..


8 november 2011

  2011-11-08 / 17:06:13 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Måste börja med att säga att faaan vad fin himlen var när jag åkte hem från jobbet idag! Haha. Kunde verkligen inte sluta kolla på den. Åt ena håller var det mörkblått och rosa och andra hållet ljusrosa, gult, turkost och nästan lite grönt. Så vackert.

Idag gick det iaf snabbt på jobbet och det var ganska chill. Skönt. Nu ska jag ta och slänga in lite tvätt i tvättmaskinen och senare blir det film med AnnaSofia!

Syns inte alls på bilderna hur fint det var, mobilkamera är ju inte det bästa..


7 november 2011

  2011-11-07 / 21:12:55 / Vardag / 3 KOMMENTARER
05.40 imorse klev jag upp för att göra mig iordning och sen åka till jobbet. Och oooom jag var trött?? Har sovit sjukt dåligt inatt pga hosta som inte ville ge sig och en viss babe som snarkade, så när alarmet ringde ville jag bara lägga mig ner och dö. Typ. Så dagen på jobbet blev galet seg och jag gäspade en gång i minuten, men tillslut fick jag åka hem! :)

Gårdagen var iaf trevlig med lite grejande här hemma och sen film och godis på kvällen med AnnaSofia. Såg på Never Let Me Go, en ganska vacker kärlekshistoria egentligen men ändå så otroligt skrämmande och sorglig film. Jag gillade den iaf!

Nej nu ska jag gå och lägga mig och det ska bli sååååå skönt!!!

http://libcom.org/files/images/blog/never%20let%20me%20go.jpg


London i december

  2011-11-05 / 15:55:25 / Vardag / 3 KOMMENTARER
Har bara varit hemma hittills idag. Har diskat, dammsugit, myst med Molle, kollat TV, ätit mat och chillat. Lugn dag, men det är precis vad jag behöver. Känner mig fortfarande inte frisk direkt, så det blir en lugn helg med massa te och c-vitamin! :)

Har även bokat flyg till London förresten! 11-14 december blir det shopping och julhandlande. Kommer troligen vara proppat med folk som ska handla inför jul, men jag ser ändå fram emot det galet mycket! Var ungefär 1 år sen jag var i London så nu är det allt dags igen. Älskar ju den staden och kan åka dit hur många gånger som helst!

Sitter i min underställströja från Kari Traa som jag fick hem från Smartson för att testa. SÅÅ skön!

Vid Oxford Circus förra året. Mycket folk?!


Hemmagjort knäckebröd

  2011-11-05 / 14:03:13 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER


Som jag nämnde i inlägget innan så gjorde jag knäckebröd igår, och det blev riktigt gott! Enkelt var det att göra också.


Det här behöver du till krispiga tunna knäckebröd:

3,5 dl havregryn
1,5 dl linfrön
1,5 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olja (utan smak)


Och så här gör du:

Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå över natten i kylen.Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.Ställ ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 min. Ta ut och skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden.
Öppna då och då ugnsluckan för att släppa ut vattenångan.


Fredagskos

  2011-11-04 / 22:19:55 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Det var sååå skönt att sluta tidigt på jobbet idag! Blev då att snabbt åka hem och sen möta upp Anna och Madde på stan för en lunch på Paus. Så gott så och riktigt trevligt. Kul att träffa maudis igen! :)

Sen blev det en snabbis in på systemet innan jag åkte hem och myste med Molle som vi är kattvakt åt :) Blev även lite knäckebrödsbakande och lite pyssel.

Nu ikväll har vi lagat galet god mat. Entrecote, vitlökspotatis och trattkantarellsås. Gott gott gott!! Och idolkikande blev det också, Moa var sjukt bra ikväll måste jag säga! :)

Och nu ska jag ta och sooova. Det är det bästa när man jobbar att det blir så galet skönt när man väl får sova ut. Jag tycker om att sova.

Skitförkylning

  2011-11-02 / 21:24:16 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Jobbet idag gick seeeegt, började känna mig dålig igår kväll och under dagen på jobbet har det bara blivit värre och värre. Börjar bli dunderförkyld och det är inte kul alls. Så har bara längtat hela dagen efter att få komma hem och lägga mig i soffan med en kopp te. Vilket jag efter vad som kändes som 100h äntligen fick!

Så efter att jag kommit hem har det inte gjorts mycket. Har bara plockat med lite saker och mest tagit det lugnt. Vi var till Maxi en sväng bara och handlade lite och sen gjorde vi hemmagjord kebabpizza som blev såå god, mycket godare än sån man köper.

Och nu är det Grey's Anatomy och jag ska även ta och göra mig ännu en kopp te :)

http://yapoo.blogg.se/images/2010/20070116-resfriado_17986834_117667490.jpg