Grekland

  2012-07-29 / 06:05:00 / Resor / 0 KOMMENTARER

Nu lyfter planet mot Kreta. Sol, bad, god mat och semeeeester! Underbart.


Hoppas bara att flyget inte kraschar.


28 juli 2012

  2012-07-28 / 19:48:43 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Igår efter jobbet tog jag tåget hem till Kristinehamn där jag nu befinner mig. När jag kom hem igår hämtade älskling upp mig och så åkte vi till hans föräldrar där vi fick grillat och ett glas vin. Gott! Och så skönt att kunna sitta ute i det fina vädret och äta, inte något man blivit bortskämd med den här sommaren direkt.
 
Denna lördag har jag packat och plockat lite här hemma och även bakat en jordgubbs- och rabarberpaj med vit choklad som jag tog med hem till pappa där det blev god mat och fika eftersom att han fyllt år. Bokstavligen rullade hem därifrån sen, är fortfarande sjukt mätt.
 
Resten av kvällen blir det bara att ta det lugnt och kanske se nån film. Sen vid 12 inatt kommer Louise och Rickard och hämtar upp oss och då bär det av mot Arlanda. Tidigt imorn bitti lyfter vi mot Kreta, jag lääängtar! :D
 
Vädret ser ut att bli jämt liiite bättre än här hemma :D

Rulltårta med äppelmos

  2012-07-28 / 19:31:35 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER

Rulltårta är verkligen superlätt och supergott. Extra gott blir det med en klick grädde på och lite färska bär. Muuums!

Ingredienser;
3 ägg
2 dl råsocker eller strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Fyllning:
Ca 1 1/2 dl äppelmos

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.
3. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
4. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper på ett galler.
5. Bred på äppelmoset och rulla samman.


Äppelkaka i långpanna

  2012-07-26 / 18:45:38 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER
En god och saftig äppelkaka som räcker till många! Väldigt enkel att göra, det enda som tar lite tid är att skala och klyfta äpplena. Receptet är för en långpanna.
 

Ingredienser;
4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel

 

Gör såhär;
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

25 juli 2012

  2012-07-25 / 21:29:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
 
Idag var det ganska lugnt på jobbet igen, skönt. Och efter jobbet hade jag tänkt lägga mig i parken och sola eftersom det skulle vi fint väder, men nehe då, självklart regnade det när jag slutade. Sprack dock upp senare, men då var klockan så mycket så ingen idé att sola då..
 
Istället spenderade jag denna eftermiddag i köket där jag bakade äppelkaka och rulltårta som jag nu fyllt frysen med. Alltid bra att ha när tre sockerälskande tjejor bor tillsammans. Det går åt ganska mycket onyttigheter här på Bjerregaards gate på en vecka.. Det nyttiga livet som inkluderar träning går med andra ord inte så bra. Men vad gör det om hundra år?
 
Recept på godsakerna kommer! Nu ska jag sova, bara två dagar kvar innan ferie.. :)

Måndag

  2012-07-23 / 20:41:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Idag har jag namnsdag minsann, grattis alla Emmor där ute! :) Min namnsdag har spenderats på jobbet där det börjar bli lite mer att göra igen efter två galet lugna veckor. Sen har jag bara tvättat och sovit en liten stund här hemma, har varit såååå trött idag.
 
Helgen var iaf bra. Fint väder i lördags så dagen spenderades på stan och i en park med Anna. På kvällen var det lite kollektivfest hos Anna där det inte blev en droppe alkohol för mig eftersom att jag jobbade på Mcd på natten.
 
Och igår bakades det banansockerkaka med choklad som jag och Anna kalasade på. Det var gott.
 
 
 

21 juli 2012

  2012-07-21 / 11:26:53 / Vardag / 0 KOMMENTARER
 
Igår blev det pastasallad, jordgubbsvin och massa gottis med Amna på kvällen. Mysigt!
 
Idag är det äntligen sol, så nu blir det en sväng på stan med Anna och sen vidare ut till Huk (ett badställe), naaaajs.

19 juli 2012

  2012-07-19 / 19:59:06 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Dålig uppdatering igen.. Men jag har verkligen inte haft ork eller lust att blogga. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Händer inte så jättemycket om dagarna precis. Steven åkte hem i tisdags morse och sen dess har jag bara jobbat, powerwalkat och träffat Anna en dag. Orkar inte göra så mycket efter jobbet, blir så galet trött av att gå upp halv 6 på morgonen.

Men bara 9 dagar kvar tills det blir semester en vecka. Kreta en vecka med älskling, Louise och Rickard kommer bli galet skönt! Jag längtar.


14 juli 2012

  2012-07-14 / 23:38:21 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Äntligen har solen lyckats tränga igenom molnen här i Oslo! Efter flera veckors regnande har det idag varit sol hela dagen. Precis lagom till att Steven kom hit :) Har haft en så bra dag så. Låg och drog oss länge i sängen i förmiddags och traskade sedan ner mot stan där vi gick upp på Operahuset och kikade på utsikten därifrån.

Sedan kikade vi lite på stan och vandrade vidare mot Aker brygge där det blev en glass i solen innan vi mötte upp Johan och Viktor och några till och satte oss på en uteservering på tidigare nämnd brygge, trevligt! Senare på kvällen blev det käk på Jensen's Böfhus, galet gott!

Och nu är älskling iväg på fest och jag ska snart dra och jobba några timmar.. Otaggad!! Men är ju värt det när lönen kommer..

Min fina :)


12 juli 2012

  2012-07-12 / 20:48:27 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Ligger just nu i sängen och är proppmätt efter maten, Amna bjöd mig på mat för andra kvällen i rad och jag kommer bli så sjukt tjock om jag fortsätter äta så mycket av hennes goda mat, för det är inga små portioner man får alltså.. men gott!!

Kan förresten inte förstå att det redan är fredag imorgon, den här veckan har gått så fort! Vilket är bra, för imorn kommer Steven hit! Ska möta upp honom direkt efter jobbet imorn, hoppas jobbdagen går fort.. :) Det ska bli mysigt att ha honom här några dagar, hoppas på fint väder så man kan åka och bada!

Nu ska jag glo lite på tv och sen sooooova! Ciao!

Vit chokladcheesecake med hallongelé

  2012-07-07 / 23:01:44 / Mat&bak / 1 KOMMENTARER
Gjorde en cheesecake tidigare idag som blev så god så! En frusen sådan, tycker det är mycket godare än en ugnsbakad cheesecake. Eftersom vit choklad är väldigt sött ville jag ha nånting syrligt till, så gjorde en hallongelé som fick stelna ovanpå. Hade inget recept till gelén men skriver ner på ett ungefär vad jag använde :)

Botten:
200 g digestivekex
1-1/2 dl smält smör
Fyllning:
200 g vit choklad
2 äggulor
400 g philadelphia cream cheese
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
Gelé:
200-300g hallon
3 msk florsocker
2 gelatinblad

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen och rör ner smöret. Tryck ut massan i botten och upp längs kanterna på en pajform, cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda skalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Låt den svalna och rör hastigt ner äggulorna. Mixa chokladen och färskosten till en jämn smet i en matberedare. Vispa grädde och äggvitor styva var för sig. Vänd ner dem i chokladsmeten. Häll upp smeten i formen och ställ den i frysen medans du gör gelen.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll de frysta hallonen i en kastrull och sjud på svag värme tills dem tinar och blir mjuka. Sila hallonen till en slät puré. Tillsätt florsocker och rör ner. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i purén.  Låt hallongelen svalna lite innan du häller den över cheesecaken och med hjälp av baksidan på en sked slätar ut gelen ända ut i kanterna.

Ställ in i frysen i minst 4h!

7 juli 2012

  2012-07-07 / 22:32:33 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Igår efter jobbet hoppade jag på tåget och åkte hem till Kristinehamn. Väl framme blev det god mat med älskling och sen kom Linnea och Björn förbi och kikade på En Gång i Phuket, kul film faktiskt! Och trevlig kväll!

Idag sov jag och älskling lääänge, var så mysigt att ligga och lyssna på regnet som smattrade mot fönstret.. Efter att vi klivit upp gjorde jag en cheesecake, sen stack Steven till jobbet och Anna och Madde kom hit på en fika. Myspys! Nästan hela FK samlad :) Resten av kvällen har jag bara kikat på Masterchef Australia och när Steven kommer hem blir det nog en film :)

Bästa FK!


4 juli 2012

  2012-07-04 / 21:27:21 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Så har det gått några dagar sen jag bloggade igen, så här kommer en liten sammanfattning av vad jag haft för mig!

I måndags var det jobb, sen ut och springa med Lizzie, när vi kom hem moffade vi oreokakan som var kvar och blev höga på socker och sprang ut på gatan och tog en bokhylla som stog där och bara skrek att den ville in till oss. Så nu står den fint i våran hall!

I tisdags efter jobbet träffade jag Anna och drog till Vigelandsparken och la oss i gräset och kollade på folk. Blev dock rätt kallt så for hem efter nån timme och då bakade jag kladdkaka innan det var sovdags!

Och idag gick jag, Lizzie och födelsedagsbarnet Anna ut till parken och åt kladdkaka, drack vin och njöt av solen under den lilla stund den ville visa sig. Mysigt! Och nu är det minsann dags för mig att sova, ska bli såå skönt!


Oreokake!

  2012-07-01 / 21:53:36 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Har bara varit hemma hela dagen idag, och det har varit såå skönt! Har varit så stressad och spänd efter en vecka på nytt jobb och två helt galna nätter på mcd, så har varit skönt att slappna av idag. I fredags natt blev det bara 20min på "mitt" mcd, sen fick jag hoppa in i en taxi och åka till ett annat mcd i centrum där det var sjukt mycket folk efter gratiskonserten i stan, så galet mycket att göra den natten.

Och inatt var det 5 pers som inte dök upp på jobb, så det var räääätt stressigt inatt, inte kul. Så har njutit av att bara vara hemma och slappa idag. Skönt! Och ikväll lagade jag god trattkantarellpasta som vi njöt av här och Amna hade bakat en Oreokake som var SJUKT god! Alltså ni kan nog inte förstå hur sjukt god den var, we were in cakeheaven.. Mums.

Nu ska jag försöka sova, vilket kan bli svårt efter allt socker jag precis ätit. Men imorn är alarmet ställt på 05.20 igen..