Bolivia

  2013-02-26 / 19:24:03 / Sydamerika 2013 / 0 KOMMENTARER
Har varit lite daligt med bloggande pa sistonde, men har haft superdaligt internet dar vi bott, och det ar inte battre har i Tupiza i Bolivia. Sa sitter pa ett internetcafe med knappt fungerande internet just nu.
 
Sen sist jag skrev sa har vi spenderat nagra dagar i Paraguays huvudstad Asuncion, som var en ganska trakig stad. Men hade en minnesvard fodelsedag dar, minst sagt!
 
Efter Asuncion skulle vi ta oss till Bolivia, och den basta vagen dit var genom Argentina. Sa akte till Salta i Argentina och var dar 2 dagar innan vi tog oss over till Bolivia och Tupiza dar vi nu ar. Det ar otroligt fint har, ser ut precis som i en western-film! Rod-lila berg och kaktusar overallt. Tog oss en ridtur bland bergen igar, var sa fint!! Kande mig som en cowboy nar vi galopperade mellan bergen med en hand om tyglarna och en hallandes i hatten sa att den inte skulle flyga av. Saaa kul!!
 
Imorgon ska vi aka ivag pa en 4 dagars tur och se geysrar, varma kallor och saltvattenoknen i Uyuni. Ska bli riktigt kul!
 
 http://distilleryimage4.s3.amazonaws.com/b8b82ccc7fa511e290cd22000a1f90d7_7.jpg

Foz du Iguazu

  2013-02-20 / 15:28:05 / Sydamerika 2013 / 1 KOMMENTARER
Alltså, Iguazu fallen är helt sjuuukt fint!! Så himla häftigt verkligen. En massa vattenfall och helt sjuka mängder vatten som dundrar ner. The Devils Throat, det största av fallen, var riktigt mäktigt. Fick tyvärr ingen bild på det eftersom det var så blött av allt vatten som skvätte upp. 
 
Efter Iguazu åkte vi till Asuncion i Paraguay där vi nu är. Bor på världens mysigaste hostel och bara chillar lite här, finns tydligen ingenting att se i stan typ. Så idag tar vi det lugnt och ikväll ska vi gå ut nånstans, är ju trots allt min födelsedag idag! :)
 
 

Ilha Grande

  2013-02-16 / 01:15:12 / Sydamerika 2013 / 0 KOMMENTARER
Just nu är vi på Ilha Grande och har varit här typ 3 dagar. Det är en riktigt fin ö, men väldigt turistanpassad. Har bara hängt på stranden de senaste dagarna och solat och badat. Är så sjukt varmt så man orkar inte så mycket mer än så. 
 
Idag hoppade vi på en båt till stranden Lopes Mendes här på Ilha Grande, och det var nog den finaste stranden jag varit på! Lååång lång sandstrand med den allra finaste vita sanden, palmer längs stranden och alldeles superklart vatten. Var helt underbart att spendera dagen där!
 
Imorgon ska vi bege oss vidare härifrån. Ska ta båt in till land och därifrån hoppas vi på att få plats på en buss till Sao Paulo och sen byta buss där till Foz du Iguazu. Bussarna verkar rätt fullbokade så får se hur långt vi kommer imorn.. :)
 
 
De två första bilderna är från Vila do Abraao där vi bor, resten från Lopes Mendes. Men bilderna gör inte stranden rättvisa, det var mkt finare i verkligheten! :)
 

Blocos och sugarloaf

  2013-02-10 / 23:11:51 / Sydamerika 2013 / 2 KOMMENTARER
Nu har jag suttit bra länge och laddat upp bilder och grejat, internet suuuuger här. Sen sist jag skrev har vi iaf solat och badat, varit på blocos (fester runt en lastbil med ett band som spelar på som kör runt ett kvarter typ) och varit uppe på sugarloaf där det var superfin utsikt! Var massa små apor där uppe också, men fick ingen bra bild..
 
Ikväll ska vi nog ta en sväng förbi Sambodromo där den stora karnevalgatan är, har inga biljetter eftersom de var såå dyra, så får se om vi ser nått utifrån! :)
 
 
 

Riiiiiiio!

  2013-02-08 / 20:44:58 / Sydamerika 2013 / 1 KOMMENTARER
hej! Får ta och blogga lite snabbt för internet försvinner typ hela tiden. Nu är vi iaf framme i Rio de Janeiro!! Efter 1 1/2 dags resande kom vi tillslut fram till vårt mål.
 
Rio är en sjukt cool stad med berg runtomkring och lååånga stränder. Har varit på den mest kända stranden Copacabana idag och solat och badat, så nu är jag röd som en kräfta..
 
Ikväll ska vi in till centrum och se oss omkring, så nu ska jag ta och göra mig iordning. Ciao!
 
 
 

Fredag

  2013-02-01 / 19:16:14 / Oslo / 0 KOMMENTARER
Har varit så härligt väder ute idag, soligt och några få minusgrader. Och det var såå skönt att få sova ut imorse, gick inte upp förens halv 10, vid den tiden skulle jag egentligen ha jobbat 2½ timme redan. Vid halv 12 kom mamma hit och hälsade på och hjälpte mig städa och greja lite. Efter det blev det en promenad, vaccinering och äta på Vapiano. Supergod ceasarsallad!! 
 
Resten av kvällen ska jag bara se film eller något, har ganska ont i ena armen så kan knappt lyfta nånting. Så resten av packningen får vänta tills imorgon när jag flyttar ut. Steven kommer även hit nån gång ikväll, myys!