Första dagen

  2014-01-21 / 22:48:39 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Hej på er! Då var första dagen på universitetet som civilekonomstudent gjord. Mycket att ta in som vanligt när man börjar något nytt. En mängd med information rikare har vi blivit idag och vi hade första riktiga föreläsningen som var rätt kul och intressant! Så just nu känns allt väldigt bra, men får se hur jag känner när vi börjar med lite svårare saker.. Nästa vecka drar marknadsföringen igång och det är verkligen inte min grej! 
 
Nu är jag helt slut efter två långa dagar, märks att jag inte är van vid att gå upp tidigt på morgonen. Skönt att bara sitta i soffan med en kopp te och kolla på det mest hjärndöda program man kan kolla på - Paradise Hotel!
 

Fredagskväll

  2014-01-17 / 19:42:37 / Vardag / 0 KOMMENTARER
 
 
Fredagkvällen har börjat och äntligen mår jag bra igen. Har haft nån typ av magsjuka sen i söndags kväll. Steven åkte dit ordentligt och mådde pissdåligt i två dagar, sen var det bra. För mig var det mer långdraget, har mått illa konstant i flera dagar och igår var jag långt ifrån pigg. Men idag mår jag bra! Såå skönt att slippa illamåendet.
 
Nu ser jag fram emot helgen! Blir en sväng på stan imorn, sen inflyttningsfest hos Linnéa på kvällen och på söndag lite kalas för mamma! :)

Smörrebröd med rostbiff

  2014-01-17 / 19:18:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
 Ett litet tips på en riktigt god macka! Smakade näästan lika gott som smörrebröden i Danmark :)
 
 
 
Smörrebröd med rostbiff
(2 personer)
 
4 brödskivor
4 salladsblad (eller småbladig sallad)
8 skivor rostbiff
4 msk remouladsås
4 msk rostad lök
1 bit gurka i skivor
1 bit pepparrot
Smör
 
Gör såhär:
Rosta bröden och bre på smör. Lägg på sallad, rostbiff, remouladsås och skivad gurka. Toppa med rostad lök och rejält med nyriven pepparrot.

Svamprisoni

  2014-01-13 / 22:42:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Förra veckan provade vi en pastasort vi inte ätit förut - risoni! Ser ut som ris men är pasta och det var riktigt gott! Och svampasta är ju aldrig fel..
 
 

Svamprisoni
(4 personer)

 

2 vitlöksklyftor
300 gram risonipasta
1 gul lök
200 gram blandad svamp
2 dl matlagningsgrädde
smör
soja
salt och svartpeppar

 

Gör såhär:
Koka risonipastan efter anvisning på paketet.
Skär svampen grovt och fräs i panna tillsammans med en klick smör och den strimlade gula löken.
Häll på grädden och soja och låt alltsammans koka ihop till en röra.
Vänd ner svampblandningen i den kokta risonipastan.
Smaka av med salt, smör och nymald svartpeppar.
Lägg upp risonin på tallriken och ät! Vi serverade det med fransyska som vi åt nån dag tidigare och rucola.

En riktigt favorit här hemma. Pasta och svamp blir nästan alltid gott ihop och tillsammans med fransyskan blev det perfekt!


Måndag

  2014-01-13 / 22:22:22 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Den här veckan kunde ha startat bättre. Igår kväll när vi la oss mådde vi illa båda två och Steven fick sen spendera halva natten på badrummet.. Magsjuka är inget jag vill ha så hoppas att det inte bryter ut på mig utan räcker med illamående!
 
Helgen har varit bra iaf, i lördags var det kalas för lille Gustav som fyllde tre och igår var vi på bio. Såg hundraåringen som var riktigt bra! Boken är som vanligt bättre men filmen var också bra! Bästa svenska filmen på länge, skrattade från början till slut typ.
 
 
Blir bara bilder på Melker, men han är det enda jag tar kort på typ.. :)

Torsdag

  2014-01-09 / 23:29:24 / Vardag / 0 KOMMENTARER
God kväll! Sitter i soffan nyduschad i myskläder och ska snart gå upp och lägga mig i en nybäddad säng. Kan nog vara bland det bästa som finns, älskar nybäddade sängar!
 
Tidigare idag var fina Anna här en stund, åt lite kladdkaka med oreos och vit chokladswirl som jag bakade tidigare idag, drack te och pratade. Så mysigt så! Annars har jag inte gjort mycket idag, bara en promenad med Melker. Så bra att jag har en hund så jag måste ut och gå varje dag! Har börjat träna på att gå fint och inte dra i kopplet och han är så duktig så min lille kille, när han vill då..
 
 
 

Portabelloburgare

  2014-01-06 / 23:37:00 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER
 
Till middag ikväll blev det goda portabelloburgare med parmesankräm. Vill dra ner lite på köttätandet här hemma (vilket Steven är emot..) och till den här rätten saknar jag inte kött alls. Älskar svamp och älskar parmesan, så det blev riktigt gott!
 
Ingredienser till 4 burgare
 
4 st portabellosvampar
Olivolja
Salt & peppar
Tomat
Sallad
Rödlök
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl parmesan, riven
4 bröd
 
Tillagning
 
1. Skär tomat och rödlök i skivor. Blanda crème fraiche och parmesan och smaka av med salt och peppar. 

2. Skär av foten på svamparna. Stek hattarna i olivolja några minuter per sida tills de blivit mjuka. Ha inte för hög värme. Salta och peppra. Skär bröden i två delar och värm dem gärna. Lägg i grönsaker, portabello och klicka på parmesankrämen.

Bye 2013

  2014-01-01 / 17:06:26 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Sista dagen 2013 spenderades hemma i år med Steven och lille Melker. Vi gjorde laxrullar till förrätt, oxfilé, hasselbackspotatis och kantarellsås till huvudrätt och sen blev det lite ost o kex efter maten. Såå gott allting! Vid 12 slaget skålade vi med bubbel och jag fick min nyårskyss av min älskade Steven <3 Bra avslut på ett väldigt bra år!
 
 
Idag tog vi lite sovmorgon och sen tog vi en promenad i skogen med Melker. Kul för honom att springa lös! Så nu ligger han och Steven helt däckade i soffan och jag ser på iron man på tv :)