27 september 2012
2012-09-27 / 20:13:58 / Oslo / 0 KOMMENTARER25 september 2012
2012-09-25 / 20:30:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER23 september 2012
2012-09-23 / 19:32:59 / Oslo / 0 KOMMENTARERKycklinggryta med vitt vin och tomat
2012-09-22 / 15:32:00 / Mat&bak / 0 KOMMENTARERTorsdag 20 september
2012-09-20 / 19:28:42 / Oslo / 0 KOMMENTARERChokladcheesecake med jordgubbar
2012-09-18 / 18:46:00 / Mat&bak / 1 KOMMENTARER250 g double chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör
Fyllning
400 g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)
1 burk (2 dl) crème fraiche, 34 % fett
½ dl starkt, ljummet kaffe
200 g mörk choklad
2 ägg
3/4 dl strösocker
1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
2. Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
3. Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
4. Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen.
5. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen. Låt svalna och sedan stå inplastad i kylen.