Frozen Strawberry Cheesecake

  2011-06-27 / 14:11:54 / Mat&bak /

Som lovat så kommer här receptet på jordgubbscheesecaken som vi åt på midsommar, riktigt god verkligen!


Detta behöver du till en tårta (8-10 bitar):

Botten: 16 digistivekex, 100 g smält smör

Fyllning
: 4 gelatinblad, 300 g jordgubbar, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 3 dl vispgrädde, 200 g philadelphiaost, ev. 1 dl jordgubbar i bitar

Garnering:
jordgubbar, ev kryddgrönt


Gör så här:
Smula sönder kexen och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i cirka 5 minuter. Ta upp, krama ur och smält i en kastrull med ca 1 msk vatten. Mixa jordgubbarna med sockret och rör ner gelatinet i massan. Vänd ner osten i jordgubbssmeten (kan vara bra att röra osten lite mjuk innan den blandas ner i smeten). Vispa upp grädden och vänd ner även den i smeten. Rör ner eventuellt små jordgubbsbitar i smeten om du vill. Häll smeten i formen över kexblandniningen och släta till toppen. Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar så att den får frysa till ordentligt.



Anonym

Hejsan!

ska vi hjälpa varandra?

Du röstar på mitt bidrag på facebook, och jag röstar på din klänning? :D



Ja har 2 datorer + 1 mobil = 15p per klänning



Gå in på http://jagtester.blogg.se och läs



Hoppas vi kan hjälpa varandra! :D

2011-06-27 @ 23:22:19
Anonym

Okej vad nice! :) Hur stor är den? :) Jag måste få se när ni flyttat sen! Nu har du ju massa kul framför dej med inredning och allt :D

2011-06-27 @ 23:35:00
URL: http://somaelfa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: