Tomat- och paprikasoppa
2011-08-30 / 23:20:01 / Mat&bak /Tomat- och paprikasoppa
4 port
1 kg tomater
2 röda paprikor
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 msk olivolja
5 dl grönsaksbuljong
2 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna i halvor. Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, Skiva vitlök och rödlök.
- Lägg allt på en ugnsplåt och ringla olivolja över. Sätt in ugnen i 20 minuter.
- Lägg alla grönsaker i en matberedare och mixa i någon minut tills blandningen är slät, om du vill ha en slät soppa. Annars hacka upp allt efter önskad grovlek. Häll över i en kastrull och späd med buljong.
- Strö över timjan och låt soppan koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.