Tomat- och paprikasoppa

  2011-08-30 / 23:20:01 / Mat&bak /

Plockade ju en hel del tomater sist jag var hos pappa och visste inte riktigt vad jag skulle göra med dom, men tillslut blev det en god soppa! Gjorde även vitlöksbröd till, jätte gott att doppa i soppan.

Tomat- och paprikasoppa
4 port

1 kg tomater
2 röda paprikor
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 msk olivolja
5 dl grönsaksbuljong
2 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar

  • Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna i halvor. Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, Skiva vitlök och rödlök.
  • Lägg allt på en ugnsplåt och ringla olivolja över. Sätt in ugnen i 20 minuter.
  • Lägg alla grönsaker i en matberedare och mixa i någon minut tills blandningen är slät, om du vill ha en slät soppa. Annars hacka upp allt efter önskad grovlek. Häll över i en kastrull och späd med buljong.
  • Strö över timjan och låt soppan koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: