Double peanut butter cookies

  2012-02-19 / 20:15:29 / Mat&bak /
Till födelsedagsfikat igår bakade jag bland annat dessa kakor, och gillar man jordnötter så gillar man definitivt dom här kakorna! Riktigt goda verkligen, men det tog ett tag att göra dom så inget man bakar när man har bråttom :)



Kakdeg
250 gr mjukt smör
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Jordnötsströssel
ca 1 dl jordnötter
0,5 dl socker
½ tsk kanel

Jordnötsfyllning
1,5 dl jordnötssmör
1,5 dl florsocker

1. Börja med att göra kakdegen. Rör ihop smör (jag brukar micra smöret i ca 30 sek. om det är kallt så blir det lagom mjukt) och socker.
2. Tillsätt äggen ett i taget. Rör sedan ner bakpulver, salt, vaniljsocker och till sist mjölet.
3. Rulla kakdegen till en rulle och plasta in (den blir ganska kletig, men den ska vara så). Lägg den i frysen i ca 30 min.
4. Hacka jordnötterna och blanda med socker och kanel i en skål.
5. Rör ihop jordnötssmör och florsocker och forma till 24 stycken små bollar. (Det är enklast om man först delar det på hälften, sen hälften igen, och hälften igen.. osv. Då får man dom någerlunda jämnstora.)
6. Ta ut kakdegen och dela den i 24 delar. Platta ut varje del ordentligt och lägg en jordnötssmörkula i varje och linda om den med kakdegen. Platta till kulan och doppa den i jordnöts- och sockermixen. Lägg dom på en plåt och grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 min.


Anonym

Supergoda! Har även ätit några idag :)

Kram!

2012-02-19 @ 21:10:18
URL: http://rustikromantik.blogspot.com/
samira alborzi

vad gott det låter! det ska nog provas!

2012-02-23 @ 12:21:08
URL: http://headstyle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: