27 februari 2012

  2012-02-27 / 13:41:07 / Vardag / 4 KOMMENTARER
Hej där! Nu sitter jag i rummet i Oslo som jag delar med Anna! Supermysigt äre. Åkte hit igårkväll och då blev det fika och temys här när jag kom fram.

Idag på förmiddagen har jag packat upp allt och städat lite och gjort iordning, blev så bra så. Skulle egentligen på jobbintervju idag men har inte fått tag på hon som jag skulle till. Så får se om det blir något med det, verkar inte så.. Aja. Just nu sitter jag och kikar på Big Brother avsnitten, fattar inte vart dom hittar alla störda människor alltså. Ska nog ta och göra mig lite nudlar också. Gott gott.


25 februari 2012

  2012-02-25 / 14:42:44 / Vardag / 2 KOMMENTARER


God middag! Underbara väder, känns som vår ute nu. Så otroligt skönt! Hoppas att det håller i sig. Får nog bli en promenad senare iaf, man måste ju passa på när solen skiner. Annars så måste jag börja packa idag, flyttar ju ändå till Oslo snart. Aaahh, taggad!!

Så just nu håller jag på och tvättar så att alla kläder är rena så att jag vet vad jag ska packa ner. Ska även slänga in en karré i ugnen som ska tillagas i några timmar. Och städa och diska och plocka undan grejer och sånna där roliga saker ska jag göra också..

Ha en bra lördag! :)

Key Lime Pie

  2012-02-24 / 20:52:01 / Mat&bak / 1 KOMMENTARER
Key Lime Pie är något jag tänkt baka väldigt länge, och förra helgen blev det äntligen av! Och reslutatet då? En riktigt god, lite syrlig men samtidigt söt och frisk paj. Gott gott gott. Väldigt enkel att göra dessutom!

Key Lime Pie

Pajbotten:

180 g digestivekex
80 g smör

Fyllning:

4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
4-5 st limefrukter (saft+rivet skal)
1-2 tsk vaniljsocker

Smula sönder digestivekexen. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i pajformen och grädda i 175 grader ca 10 min. Vispa äggulorna och vaniljsockret fluffigt. Blanda i den kondenserade mjölken och till sist limesaften och rivet limeskal. Häll smeten i det avsvalnade pajskalet och grädda ca 15 min i 175 grader. Låt svalna och förvara i kylskåp innan servering.

Sötast!

  2012-02-24 / 19:00:14 / Film/tv/böcker / 0 KOMMENTARER

hahaha alltså sötaste lejonet jag sett!


23 februari 2012

  2012-02-23 / 11:43:42 / Vardag / 4 KOMMENTARER
Nu är jag ännu en gång hemma från Oslo. Kom hem igår kväll, och då blev det mys i soffan med älsklingen. Ska vara hemma tills på söndag tror jag, sen flyttar jag till Oslo på obestämd tid! Ska bli så himla kuuul! Har velat åka tillbaka till Norge sen jag slutade på flygplatsen, och nu är det alltså dags. Boende är klart och jobb är nästan klart. Weehooo!

Idag ska jag gå till polisen och hämta mitt nya id-kort, ska hem till pappa och låna skannern igen, måste komma ihåg att skicka några mejl och så ska jag börja rensa bort massa onödiga foton på datorn och ikväll blir det hockey i Karlstad med AnnaSofia!

Haha hittade det här kortet när jag började rensa bort foton. 14-15år här tror jag och så otroligt ball. Och japp, det är Darin på väggen..


Födelsedag

  2012-02-20 / 06:42:03 / Allmänt / 3 KOMMENTARER

Tänk för att idag fyller lilla jag 22 år! Det firar jag med att äta torkad mango och åka till Oslo igen. Ciao! :)


Double peanut butter cookies

  2012-02-19 / 20:15:29 / Mat&bak / 2 KOMMENTARER
Till födelsedagsfikat igår bakade jag bland annat dessa kakor, och gillar man jordnötter så gillar man definitivt dom här kakorna! Riktigt goda verkligen, men det tog ett tag att göra dom så inget man bakar när man har bråttom :)



Kakdeg
250 gr mjukt smör
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Jordnötsströssel
ca 1 dl jordnötter
0,5 dl socker
½ tsk kanel

Jordnötsfyllning
1,5 dl jordnötssmör
1,5 dl florsocker

1. Börja med att göra kakdegen. Rör ihop smör (jag brukar micra smöret i ca 30 sek. om det är kallt så blir det lagom mjukt) och socker.
2. Tillsätt äggen ett i taget. Rör sedan ner bakpulver, salt, vaniljsocker och till sist mjölet.
3. Rulla kakdegen till en rulle och plasta in (den blir ganska kletig, men den ska vara så). Lägg den i frysen i ca 30 min.
4. Hacka jordnötterna och blanda med socker och kanel i en skål.
5. Rör ihop jordnötssmör och florsocker och forma till 24 stycken små bollar. (Det är enklast om man först delar det på hälften, sen hälften igen, och hälften igen.. osv. Då får man dom någerlunda jämnstora.)
6. Ta ut kakdegen och dela den i 24 delar. Platta ut varje del ordentligt och lägg en jordnötssmörkula i varje och linda om den med kakdegen. Platta till kulan och doppa den i jordnöts- och sockermixen. Lägg dom på en plåt och grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 min.

Fina presenter

  2012-02-19 / 14:49:25 / Vardag / 2 KOMMENTARER

Fick så fina presenter igår, bl.a dessa rosa urgulliga saker. Så mycket roligare att dricka te ur en fin kopp eller äta frukostyoghurten ur en gullig skål :) Shower creamen på filten luktar hur gott som helst av choklad!

 

Fick även dessa två böcker. Blev ordentligt sugen på att baka mer macarons nu när jag kikat igenom boken! Måste bara inhandla lite essenser och karamellfärger bara. Sen jäklar ska jag få till fina små söta macarons!

 

Idag händer det inte mycket här hemma. Har öst i en massa kokosolja i håret så kan ju inte gärna gå ut nånstans eftersom att det ser hyperfett ut.. haha. Ska istället ta och pyssla lite här hemma. Men nu först ska jag ta och laga lite mat, blir pastagratäng med kassler idag! :)


The Hunger Games - längtar!

  2012-02-18 / 20:27:00 / Film/tv/böcker / 0 KOMMENTARER


Den 23/3 har The Hunger Games premiär och jag längtar massor!! Läste boken nu när vi var i Thailand och den var galet bra! Måste läsa de andra två böckerna i trilogion. Har ni inte läst Hungerspelen så gör det! :)

födelsedagsfirande

  2012-02-18 / 16:27:36 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Kom hem från Oslo igår eftermiddag, hade en trevlig vistelse hos Anna! Tacos och filmmys och en massa vandrandes runt i staden, och igår tog vi bussen hem. Älskling kom och hämtade mig på stationen och då bar det av hem för att baka!

Förut idag kom familj och släkt och firade mig i förskott. Åt en massa fika (recept på några saker kommer!) och jag fick fin fina paket, är så nöjd :) Nu har dom nyss åkt, och jag ska ta och diska allt och sen gå hem till pappa och låna skannern lite och sen sätta mig och fixa med lite jobbsaker.


Oslo it is

  2012-02-16 / 09:45:47 / Vardag / 1 KOMMENTARER
God morgon! Idag var jag uppe tidigt, halv 9 för att vara exakt. Händer inte ofta kan jag säga! :) Anledningen är att jag åker till Oslo om nån timme, och ikväll sover jag hos Anna! Blir kul.

Så nu ska jag ta och sminka mig och borsta tänderna och packa ner det sista som ska med. Hörs imorn!


Vardagslyx

  2012-02-15 / 11:56:02 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER

Trerätters på en tisdag är ju inte helt fel, riktig vardagslyx det. Blev riktigt god mat dessutom, och efteråt var vi mätta som aldrig förr. En bra kväll, och jag är så glad att jag har min prins Steven!

Idag ska jag ta tillvara på den fina dagen, ännu en dag med strålande sol ju! Helt otroligt. Så blir en promenad och sen ska det skottas snö!

Tänt i kaminen och tända ljus lite överallt. Mys!

Trattkantarellsoppa till förrätt.

Ceasarsallad till huvudrätt.

Och Creme Brulée till efterrätt. Hade inga småformar så fick göra den i en stor.. :)


Alla hjärtans dag

  2012-02-14 / 22:01:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Fin kväll med mitt hjärta. Jag älskar dig så! ♥ Lika mongo båda två, men lika barn leka bäst? :)


Mer snööö

  2012-02-14 / 14:34:57 / Vardag / 3 KOMMENTARER


Bra dag igår med besök av Mickan med barn, blev lek, tv-spel och lunch och sen kom även mamma förbi en sväng. Storhandlade efter det och på kvällen kikade jag och älskling på senaste pirates filmen :) Myspys!

Inatt har det kommit ännu mer snö, så tidigare idag var jag ute på en liten promenad i solskenet, var så fint med all snö på träden och strååålande sol! Har sen dess grejat lite här hemma och nu ska jag ta en promenad till Maxi för att handla lite småsaker. Senare ikväll blir det trerättersmiddag med finaste Steven!

13 februari 2012

  2012-02-13 / 10:16:00 / Vardag / 2 KOMMENTARER


God morgon! Har precis ätit lite frukost och sitter nu i morgonrocken och kollar igenom de Halv Åtta Hos Mig avsnitten jag missat. Ett av de bästa programmen som finns helt klart! Älskar Helge. Ska snart ta och vika lite tvätt också, otroligt tråkigt.

Vad som händer resten av dagen vet jag inte. Har lite inplanerat, och så blir det storhandling också så att vi får nån mat i veckan :)

Nu ska jag iaf ta och kila upp och klä mig och väcka älskling som fortfarande ligger och sover!

Buzzador

  2012-02-12 / 23:01:41 / Ytligt / 2 KOMMENTARER


Som den trogna Buzzadoren jag är så har jag nu fått hem ett paket igen. Denna gång är det Dove Nourishing Oil Care Express Intensivbalsam som ska testas. Det är typ balsam och inpackning i ett, och det var riktigt tjock och sådär härlig konsistens på det haha. Har använt det en gång hittills och det verkar ganska bra, håret blev mjukt iaf!

Jag fick en hel del prover också så dom ska nu delas ut till dom som vill ha. Om nån av mina kära vänner eller så vill ha så hojta till! :)

12 februari 2012

  2012-02-12 / 19:41:09 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Vilken otroligt fin dag det varit idag! Snöade en hel del igår kväll, så idag var det alldeles vitt ute och dessutom klarblå himmel och strålande sol. Har dock inte varit ute mycket, men blev en promenad till pappa iaf med älsklingen där vi åt grillat och potatisgratäng. Riktigt gott var det. Och så lite kladdkaka till efterrätt. Rullade hem efteråt..

Så mycket mer än så har vi inte gjort. Tagit hand om lite tvätt bara och ska alldeles strax gå ut i tvättstugan och tömma torktumlarn. Sen blir det att kolla på TV och mysa resten av kvällen. Ska se om Kontoret är nått att ha, verkar ju lite småbra iaf :)

Tumblr_lcv2yq5j8w1qa37bzo1_500_large

We♥it


Thai

  2012-02-11 / 17:42:17 / Resor / 0 KOMMENTARER
Har inte haft ork att skriva om Thailand, men här kommer en liten sammanfattning av vad vi gjorde!

Under den första veckan bodde vi i en fin lägenhet i Karon. Solade och badade på dagarna, käkade god mat på kvällarna och kikade på marknader och sådär. Tog en longtail till Coral Island en dag där vi spenderade dagen på Banana Beach. Finfint ställe!

Sen tog vi vårt pick och pack och tåg färjan till Phi Phi där vi var i 3 nätter. Visst, vi hade hört att det var en party ö, men faaaan vad det dunkade och spelades musik på nätterna. Kul ställe om man är där för att festa, men ingen ö jag kommer åka tillbaka till.

Efter det åkte vi till Phi Phi's totala motsats, Koh Yao Noi, som var huuur lugnt som helst. Inte alls mycket turister (kunde ha hela stranden för oss själva då och då) och det enda man hörde på kvällen var djuren utanför och havet som var 10m från vår bungalow. Så skönt! 2 nätter blev det bara där, och sen tillbaka till Karon igen för dom sista dagarna.

Har verkligen haft det supermega skönt! Men varmt var det, som bara den. Närmare 50 grader i solen, så så mycket solande blev det inte för min del. Däremot blev det myycket kokosnötshaker, god mat och kokosnötter! Gott gott gott.


Banana Beach på Coral Island

Banana Beach.

Maya Bay (där The Beach spelades in)

Bamboo Island som var superfint!

Att ligga i en hängmatta i skuggan av ett träd och läsa en bra bok var inte helt fel!

Nej mer bilder orkar jag inte ladda upp. Dom finns på fb istället! :)

10 februari 2012

  2012-02-10 / 12:52:00 / Vardag / 1 KOMMENTARER
God morgon!

Vaknade inte förens 12 idag, var såå trött efter att ha rest i typ 20 timmar.. Nu är vi iaf hemma från Thailand igen. Från 30 grader till -3, från sol, palmer och sandstränder till mulet, grått och kallt. Inte kul!! Ville verkligen inte hem.. Men här hemma fanns ju iaf min Steven som jag saknat så! Var underbart att få krypa ner under täcket med min man som fick värma mig i denna kyla och kolla på ett avsnitt Once Upon a Time.

Bilder och så från Thailand kommer senare idag, först ska jag packa upp, köra igång nån tvättmaskin och plocka iordning allt. Ciao!