Chokladcheesecake med jordgubbar

  2012-09-18 / 18:46:00 / Mat&bak /
I helgen som var gjorde jag en riktigt god chokladcheesecake. Ni som läser Aftonbladet på internet har säkert sett den lilla annonsen om "världens godaste cheesecake" ett antal gånger, och det var just det receptet av Maria Öhrn som jag använde mig av. Och det var nog den godaste chokladcheesecaken jag smakat iaf.. :)
 
Enligt receptet ska det vara vanlig philadelphia, men jag använde mig av philadelphia freia som finns här i Norge och det blev supergott! Men tror det blir minst lika gott med vanlig :)
 


 
Botten
250 g double chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör
 

Fyllning
400 g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)
1 burk (2 dl) crème fraiche, 34 % fett
½ dl starkt, ljummet kaffe
200 g mörk choklad
2 ägg
3/4 dl strösocker

 

1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
2. Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
3. Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
4. Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen.
5. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen. Låt svalna och sedan stå inplastad i kylen.



Chrissie

Gudars så god den såg ut :) Jag kopierar receptet och måste prova den en dag :)

2012-09-20 @ 16:06:19
URL: http://jinxedchrissie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: