Kycklinggryta med vitt vin och tomat

  2012-09-22 / 15:32:00 / Mat&bak /
Gjorde en riktigt god kycklinggryta igår som jag måste skriva ner receptet på så att det inte glöms bort! Hur enkel som helst men också riktigt god. Smakar väldigt lätt och fräscht men ändå fylligt eller hur man nu ska förklara det. Tror det skulle vara gott med lite bacon i också :)
 
 
4 portioner vin- och tomatdoftande kycklinggryta
Ca 1 kg kycklinglårfilé
1 stor gul lök, finhackad
Ca 12 champinjoner
1 tomat
½ zucchini
3 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
3 dl vitt vin
Persilja
Salt
Peppar
Socker
 
Stek löken i lite olja i en gryta. Lägg i kycklingen, champinjoner, zucchini och tomat och fräs några minuter. Ha i tomatpuré, buljongtärning, vatten och vin. Rör om och låt koka upp. Dra ner värmen, på med ett lock och låt puttra i ca 20-25 minuter. Red sedan grytan med lite mjöl utblandat i kallt vatten till önskad tjocklek och rör i några matskedar hackad persilja. Smaka av med salt, socker och svartpeppar. Servera med kokt ris. Smaklig måltid!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: