Halloncheesecake med vit choklad

  2013-01-14 / 20:42:05 / Mat&bak /
Gjorde en halloncheesecake för några helger sen som blir riktigt god och som jag glömt lägga upp receptet på! Så här kommer det;
 
 
Halloncheesecake med vit choklad
10-12 portioner

Botten:

  • 250 gr digestivekex
  • 100 gr smör

Fyllning:

  • 400 gr philadelphiaost
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • rivet skal från 1 citron
  • 3 dl hallon

Topping:

  • 100 gr vit choklad
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 msk strösocker

Smula sönder kexen och blanda ihop med det smälta smöret. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter och låt stå i kylen i ca 30 minuter. Förgrädda sen på 175 grader i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter. Vispa samman philadelphiaosten, ägg, socker och citronskal, och sen sist hallonen. Häll i formen och grädda den sen ytterligare i 25-30 minuter i nedersta delen av ugnen.  Smält chokladen och blanda sen i creme fraichen och sockret, bred smeten över kakan och grädda en sista gång, ca 5-6 minuter i nedre delen av ugnen. Låt sen kakan svalna och ställ sen in i kylen där den ska stå över natten. Bli inte orolig om cheesecaken inte har stannat helt, det gör den i kylen.

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: