Torsdag

  2013-01-31 / 17:12:11 / Oslo / 0 KOMMENTARER
Det är redan torsdag, helt sjukt vad fort dagarna går. Har iaf varit ett par trevliga dagar sen jag skrev sist! Fikade med Isabelle i tisdags och igår var Malin här en sväng. Känns så konstigt att när vi sa hejdå till varandra så är det flera månader tills vi ses igen. Troligen blir det inte förens till sommaren nån gång. 
 
Gjorde även min sista dag på jobbet idag, så nu är jag arbetslös. Jag som inte skulle gråta när jag sa hejdå kunde inte hålla mig, börjar nån annan gråta så börjar jag också gråta på en gång.. Blev lite övertid idag också så att jag kunde göra klart allt för imorn, är en hel del att göra imorn och ingen där som har tid att göra mitt jobb egentligen. Men hoppas att det går bra! :)
 
Resten av dagen ska jag ta och börja packa lite och städa här hemma.. 
 
På lördag är det tack och hej då till Oslo för denna gång! :)

24 januari 2013

  2013-01-24 / 20:03:29 / Oslo / 0 KOMMENTARER
Imorgon gör jag min sista fredag på jobbet, sista gången jag steker våfflor i flera timmar imorgon. Det känns lite konstigt, bara 5 arbetsdagar kvar. Men samtidigt skönt! Längtar tills jag slipper vakna av alarmet 05.40 varje morgon.. 
 
I veckan har det inte hänt så vidare mycket. Jobbade 15h igår, var fest på KLP. Bra med lite extra cash såhär innan resan! Det behövs verkligen. Idag var hon som ska ta över mitt rum här för att fixa lite och snart ska jag nog sova. Är. så. trött. Sov hur dåligt som helst inatt, ännu en gång drömde jag en mardröm om flyget från Barcelona till Sao Paolo.. Har haft mardrömmar om det sen vi bokade flyget i princip. Vill iiiiinte flyga.
 
Nej, nu blir det dusch och sen sova!

Kallt, kallare, kallast

  2013-01-24 / 16:53:10 / Resor / 0 KOMMENTARER
Men bara 14 dagar kvar tills värme, sol, hav och strand!!!
 


19 januari

  2013-01-19 / 15:44:00 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Veckan har känts sååå lång, har jobbat, haft folk hemma som kollat på rummet (så nu är jag äntligen av med det!) och så har isabell flyttat till Oslo så fick besök av henne en kväll. Det var trevligt! :)
 
Nu sitter jag i soffan hemma i Kristinehamn igen. Kom precis hem efter att ha fikat på stan med Linnéa och AnnaSofia. Det var mysigt! Så fort Steven kommer hem ska vi åka till Karlstad. Mamma fyller nämligen 50 idag! Så blir lite mat och fika och sådär :)

Halloncheesecake med vit choklad

  2013-01-14 / 20:42:05 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER
Gjorde en halloncheesecake för några helger sen som blir riktigt god och som jag glömt lägga upp receptet på! Så här kommer det;
 
 
Halloncheesecake med vit choklad
10-12 portioner

Botten:

  • 250 gr digestivekex
  • 100 gr smör

Fyllning:

  • 400 gr philadelphiaost
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • rivet skal från 1 citron
  • 3 dl hallon

Topping:

  • 100 gr vit choklad
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 msk strösocker

Smula sönder kexen och blanda ihop med det smälta smöret. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter och låt stå i kylen i ca 30 minuter. Förgrädda sen på 175 grader i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter. Vispa samman philadelphiaosten, ägg, socker och citronskal, och sen sist hallonen. Häll i formen och grädda den sen ytterligare i 25-30 minuter i nedersta delen av ugnen.  Smält chokladen och blanda sen i creme fraichen och sockret, bred smeten över kakan och grädda en sista gång, ca 5-6 minuter i nedre delen av ugnen. Låt sen kakan svalna och ställ sen in i kylen där den ska stå över natten. Bli inte orolig om cheesecaken inte har stannat helt, det gör den i kylen.

 


En helg hemma i stan

  2013-01-14 / 20:17:36 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Helgen har som vanligt gått alldeles för fort! Var hemma i Kristinehamn hos min Steven. Gjorde inte mycket alls, bara myste framför filmer, åt god mat och bara var. Ville inte åka tillbaka till Oslo igår kväll, men är bara 3 veckors jobb kvar nu.. Och även nu till helgen ska jag hem, så det är skönt :)
 
Idag blev det en sväng till banken efter jobbet och så har det städats och kokats dulce de leche här hemma som ska användas till nått bakverk imorn. Har inte bestämt mig för vad jag ska göra riktigt, brownies med kola eller någon slacks snickerskaka blir det nog.. Gott.
 
 
 
 

7 januari 2013

  2013-01-07 / 20:52:43 / Oslo / 0 KOMMENTARER
Nu har det redan gått en hel vecka på det nya året, känns som det var igår vi stog och skålade vid 12-slaget. De vanliga rutinerna med jobb är tillbaka och alla dess tidiga mornar. Att alarmet ringer 05.40 är ingenting jag saknade under julledigheten.. Men samtidigt skönt att tjäna pengar igen, behövs verkligen!! Bara 30 dagar kvar nu.. :D
 
Helgen var iaf hyfsat lugn. Blev bjuden på middag hos Malin och Johan i fredags kväll, i lördags var det jobb som gällde, julgransplundring på KLP och sisådär 94 barn som ville träffa tomten. Och igår var jag bara hemma och vilade, har nämligen dragit på mig en förkylning..
 
Nu ska jag ta och borsta tänderna och sen sova! Är man sjuker och trött så är man.
 

Nyårsafton

  2013-01-03 / 17:27:14 / Bilder / 0 KOMMENTARER
Hade en trevlig nyårsafton hemma hos Louise och Rickard! Riktigt god middag, härligt sällskap och en kärleksfull kyss vid tolvslaget gjorde det till ett bra avslut på 2012!