Tryffelkaka på kladdkakebotten
2014-03-30 / 22:16:44 / Mat&bak /Gjorde en kladdkaka förra helgen som jag tyckte blev himla god, så skriver ner receptet här så jag inte glömmer det!

Botten
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Tryffel
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
100 g mörk choklad (70%)
100 g mjölkchoklad
Smält smöret. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Smöra en form på 24 cm. Häll i smeten och grädda kakan i ca 18 min i 175 gr.
Gör tryffeln. Koka upp grädden, tag av ifrån plattan och rör ner chokladen och till sist smöret. Häll tryffeln på den lite avsvalnade kakan. Låt stelna i kyl.
Leila
Den bara måste jag testa nån dag!
Pernilla Henriksson
Åh men den där ser ju inte lite frestande ut!
Malin
undra va ja får när ja kommer hem :D