Tryffelkaka på kladdkakebotten

  2014-03-30 / 22:16:44 / Mat&bak / 3 KOMMENTARER
Gjorde en kladdkaka förra helgen som jag tyckte blev himla god, så skriver ner receptet här så jag inte glömmer det!
 
 
 
Botten
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
 
Tryffel
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
100 g mörk choklad (70%)
100 g mjölkchoklad
 
Smält smöret. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Smöra en form på 24 cm. Häll i smeten och grädda kakan i ca 18 min i 175 gr.

Gör tryffeln. Koka upp grädden, tag av ifrån plattan och rör ner chokladen och till sist smöret. Häll tryffeln på den lite avsvalnade kakan. Låt stelna i kyl.

 


Blöööhh

  2014-03-21 / 16:03:01 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Åh vad irriterande det är med all reklam överst på bloggen! Blogg.se har tydligen nått problem med annonserna och det stör mig, hoppas dom fixar det snart....

Men men. Nu är det iaf helg! Så skönt! Visserligen måste jag plugga till nästa tenta som är på fredag så blir inte mycket helg för mig, men ändå. Hade första tentan idag, det gick sådär. Kaaaaanske att jag får godkänt, men blir verkligen inte förvånad om jag inte klarat den. Skönt att den är gjord oavsett.

Ikväll blir det myskväll med Steven, god mat och nån film skulle jag gissa på (filmtips någon?), imorgon måste jag plugga och sen blir det att åka och se på hockey och söndag blir det också plugg. Förhoppningsvis hinner jag väll göra nånting mer roligt i helgen också :)

Soliga lördag

  2014-03-08 / 20:38:37 / Vardag / 6 KOMMENTARER
Vaknade vid halv 8 imorse och trodde att klockan var jättemycket eftersom det var sååå ljust ute, men det var minsann bara solen som visade sig från sin ljusa sida! Helt underbart att vakna upp till strålande sol. Så lite senare tog jag med mig Melker ut på en promenad och jag tror nog att han var lika lycklig som jag över det fina vädret sånna glädjeryck som han fick och sprang som bara den. Min lilla sötnos!
 
Annars har jag bara grejat hemma idag, tvättat en hel del och så. Och gjort god juice i råsaftcentrifugen som jag ska tvinga i Steven sen så han får i sig lite vitaminer och blir frisk! Nu sitter jag och kollar på melodifestivalen och väntar på att Steven ska komma hem, hoppas på att han har med sig lite sushi hem också.. :)