2010

  2010-12-31 / 13:54:50 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Årets resa - London, Paris, Kos, Wroclaw, Alicante och Madrid var super allihop!

Årets beslut - Att sticka till asien nu i januari!!

Årets bästa vän - Mina fina flickor och älskade Steven

Årets sorgligaste - När lille Alfons (kaninen) flyttade till Karlskoga.. :P

Årets blogg - Min! ;D

Årets godaste mat - Mat är guds gåva till folket. Kan inte välja en maträtt som den godaste.. ;)

Årets upplevelse - Oj, jag vet faktiskt inte. Nytt land, jobb, boende och kollegor kanske. Det var kul!

Årets plagg - Strumpbyxor!

Årets accessoar - Mina klockor tror jag.

Årets snabbmat - Sushi! Eller kebab kanske..

Årets tv-program - Grey's, alltid Grey's. Finns ingen bättre serie.

Årets inköp - Xperia x10 och min Sony Vaio.

Årets trend - Jeansleggings. Inget jag gillar dock.

Årets förändring - Att flytta till Norge och jobba på flygplats.

Årets mest saknade - Utlandet och Steven när jag var i norge.


En bild från varje månad:

Cirque du Soleil i London i Januari.

Utgång i Karlstad med Anna, Sofia och A-S när jag fyllde 20 i Februari.

Flyttade till Norge i mars och började jobba på MLR.

Var hemma och myste med vin & ost med Anna då jag var

permitterad från jobbet pga askan i April.

Åkte till Paris med syster i maj.

Var i Oslo och shoppade med A-S och Isabelle i juni.

Var i Strömstad och åkte segelbåt med några norska gutter i juli.

Var en vecka på Kos i augusti.

Hälsade på bästa Malin i Östersund i september.

Åkte till London igen med syster, A-S och Elinor i oktober.

Var i bl.a Madrid med A-S i november.

Var ute på juldan och klippte håret kort i december.

 


31 december 2010

  2010-12-31 / 13:14:36 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Goooood morgon allihop! Årets sista dag idag alltså, no more 2010 efter idag. Imorgon är det ett nytt år, och det ska bli ett riktigt jävla bra år! Dom första månaderna kan ju inte bli allt annat än bra, 23 dagar kvar tills asieeen!

Nu har jag iaf nyss duschat och ätit frukost och så kikar jag lite smått på Sound of Music på tv. Ska åka hem till Anna om ungefär en timme för då är det dags att börja med kalkonen! Muuums.

http://graphics8.nytimes.com/images/2008/03/30/books/brockes-600.jpg


30 december 2010

  2010-12-30 / 17:20:15 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Kom hem från Karlstad för ett tag sen, har varit där med Steven och handlat lite. Blev ett par skor för mig som jag kan vandra runt i i Asien. Så nu i januari blir det att börja gå promenader och gå in skorna.. Köpte även lite alkoholhaltiga drycker så att jag har tills imorgon innan vi for hem igen :)

Nu sitter jag bara och väntar på Anna som ska komma och hämta upp mig och de andra och sen åker vi till Coop och handlar all nyårsmat. Kommer antagligen att vara helt packat med folk där, tjoho.

Blev inte så bra bild, men ni ser ju hur dom ser ut iaf.

29 december 2010

  2010-12-29 / 11:31:05 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Gårdagskvällen var vi och åt på kinarestaurangen som sagt, eftersom att maggie fyllde år. Det var riktigt gott, och trevligt. Efter att vi ätit så åkte vi hem hit och åt tårta som malin hade med sig, såååååå god! Tack för en trevlig kväll kära vänner!

Idag blir det att knalla till stan om en stund för en fika, och efter det har jag inga planer. Bara att åka och storhandla med Steven, behövs fyllas på lite mat nu, kylskåpet ekar nämligen tomt.

Men dags att göra sig iordning kanske, ciao!


28 december 2010

  2010-12-28 / 17:52:40 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Sitter hemma i soffan och kikar lite på Las Vegas. Har inte haft så mycket annat för mig idag. Sov längre än jag tänkt (snoozade i 2h..), duschade, käkade och mötte sen Anna för att fixa lite saker.. Och sen gick jag hem igen och nu sitter jag här.

Sen ikväll blir det att käka på Kinarestaurangen för att fira att Malin fyller 20 idag! GRATTIS än en gång bästa vän!

Nästan 3 år gammal bild, vilka puddingar


27 december 2010

  2010-12-27 / 20:44:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Karlstad med Malin, Anna och Linda, lite shopping, chai-latte, fika hos mamma och fiskhandlande. Trevligt.

Fina Maggan och Anna förra året :)


Juldagskvällen

  2010-12-26 / 23:26:47 / Party / 1 KOMMENTARER
Ja efter gårdagens bravader så mår jag ju inte helt hundra idag om man säger så. Fy fan. Men det är det allt värt, för vilken kul kväll jag hade igår!

Så fort jag och Steven kom hem från mamma så började alla komma hit. Det dracks lite gott, spelades spel och ölspel, pratades och hades allmänt roligt. Senare på kvällen gick vi vidare till förfest #2 där det var mer folk. Så kul så!

Efter det gick vi till Statt, och oj vad mycket folk! Kul var det att träffa alla man inte sett på länge. Hade en riktigt kul kväll på Statt! Och efter det blev det lite snöbrottning vilket resulterade i att jag har ont lite här och där idag.. :)


25 december 2010

  2010-12-26 / 22:57:54 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Vaknade upp hos mamma dit älskling kom på förmiddagen. Lite senare kom även min moster, kusin och mormor och då blev det ännu mer julmat. Åt så jag höll på att dö av mättnad. Sen blev det fler fina julklappar och efter det lite fika. Allt som allt har det varit en riktigt bra och mysig julhelg!


Julafton

  2010-12-26 / 22:04:41 / Vardag / 1 KOMMENTARER
På julaftonsmorgonen åkte jag och älskling till hans föräldrar där det blev julfrukost. Sen bar det av hem igen för att göra sig iordning och efter det kom mamma och hämtade mig medans Steven åkte tillbaks till sina föräldrar. Resten av julaftonen var jag med familjen hemma hos mamma i Karlstad och åt god julmat, bakade lite, öppnade paket och tog det bara lugnt. Så mysig julafton så!



Lovely christmas

  2010-12-24 / 12:00:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Tumblr_ldw3ya3juh1qdbbywo1_500_large

God jul allesammans! Hoppas alla får en toppendag! :)

 

Bild: Weheartit


Haircut

  2010-12-23 / 13:30:28 / Ytligt / 3 KOMMENTARER
Var iväg till frisören igår och klippte mig. Har funderat i säkert ett år på att klippa kort, och ja, nu gjorde jag det. Trodde aldrig att jag skulle våga klippa av mig det långa håret, men igår tog jag mod till mig och fick det gjort. Det växer ju alltid ut igen, så snart har jag långt hår igen. Och det är ju alltid lite kul att prova nånting nytt.

Just nu känns det helt otrooligt konstigt, kände knappt igen mig själv när jag såg mig själv i spegeln imorse. Men jag vänjer mig nog. Håret är iaf otroligt lent och mjukt nu när allt det slitna är borta! :)


Dan före dopparedan

  2010-12-23 / 13:06:16 / Vardag / 0 KOMMENTARER


En dag kvar till julafton och nu är jag äntligen klar med alla julklappar, ska bara slå in alla också men det går väll rätt fort. Annars så har jag inte mycket mer planer än så för dagen. Ska ner på stan och hämta mina linser och hem till pappa och hämta lite saker bara. That's it.

Igårkväll blev det lite mys hemma hos Anna med henne och Malin. Det dracks te, åt biscottis och pepparkakor och pratades om allt möjligt. Alltid trevligt med mina älskade pinglor. Bara Maudis som saknades. Men i övermorgon ses vi alla fyra, wiiie.

After a hurricane comes a rainbow

  2010-12-22 / 13:01:02 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Hello there. Musik pumpas ur datorn, frukosten är uppäten, jag är klädd och sminkad och nu redo att möta dagen. Ska traska ner mot stan senare och ska även till Maxi och hämta ut ett paket som kommit. Skulle behöva inhandla sista julklappen också. Och köpa tejp, så att jag kan slå in alla.

Någon gång under dagen ska jag även träffa fina brudarna! Trevlans. Ciao sålänge!


21 december 2010

  2010-12-21 / 17:45:21 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Äntligen är min käre kamrat Malin hemma igen! Och även lille Maudis är hemma i stan, woopidoo. Så idag sågs vi på stan och åt lite lunch på Orion. Satt i flera timmar och pratade, mysigt! Sen traskade jag och Madde vidare och gjorde lite ärenden på stan.

Senare kom Anna och Anton och plockade upp mig så åkte vi till Varnumshälsan och tog spruta och handlade på oss lite drickvaccin och ett impregnerat myggnät. Alldeles för dyrt blev det, men välbehövligt.

Och nu händer det inte mycket i detta hushåll, är bara hemma och chillar lite framför tvn. Ung & bortskämd är det just nu, spännande spännande..


20 december 2010

  2010-12-20 / 23:20:18 / Vardag / 2 KOMMENTARER
http://fs01.androidpit.info/ass/x17/219417-1290004450615.pngSitter i soffan och dricker te och äter nybakta biscottis. Har stått i köket ikväll och bakat och grejat, och dom blev allt riktigt goda. Annars har vi inte haft så mycket för oss här hemma. Johan kom förbi ett tag så vi har spelat lite Drag Toilet Paper (på min mobil alltså..). Haha kul spel, dock slog tönten mitt rekord så nu måste jag spela tills jag har rekordet igen.. Suck. Han slog mitt rekord på Robot Unicorn Attack också, så även det måste jag spela en massa imorn. Jag har det inte lätt alltså.

Men nu ska jag återgå till tedrickandet och ett avsnitt Scrubs. Ciao!






Chokladpannacotta

  2010-12-20 / 14:43:16 / Mat&bak / 1 KOMMENTARER
Fick hem Arlas nya smaksatta grädde förra veckan. Av den med jordgubbssmak blev det en parfait, och den blev riktigt god måste jag säga! Väldigt lätt att göra också.

Av grädden med chokladsmak svängde jag ihop en chokladpannacotta med lite extra chokladsmak. Blev 4st och 3  av dom åt jag själv.. mumma var det.

Så det jag ville säga var, tummen upp för båda smakerna på grädden!

2,5dl chokladgrädde, 100g mörk choklad, 1½ gelatinblad, 1msk socker

och 1tsk vaniljsocker. Sen skärde jag lite apelsin och mango och blandade

med 2st passionsfrukter och hade på när det stelnat. Gott blev det!



19 december 2010

  2010-12-19 / 20:05:37 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Har ganska nyss kommit hem efter att ha varit och ätit på Roma med familjen, älsklingen och farmor & farfar. Pappa åker och jobbar över jul så då gick vi ut och åt idag istället. Och det var riiiktigt gott med en stor pepparbiff, den satt fint den. Nu är jag dock galet mätt, spricker nästan snart. Men lite godis från godispåsen här brevid går allt ner iaf.. ;)


18 december 2010

  2010-12-18 / 23:42:21 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Godkväll. Har haft en riktigt bra lördag idag. Gick upp rätt tidigt och åkte till Karlstad med älskling, så nu är nääästan alla julklappar färdiga. När vi handlat klart svängde vi förbi mamma och åt lite mat och nybakta saffransbullar. Gott var det. Sen for vi hem till lilla Kristinehamn igen.

Väl hemma så somnade jag i soffan 2sek efter att jag lagt mig där. Och när jag vaknade igen var det dags att bege sig till älsklingens föräldrar och få ännu mer god mat. Sååå gott så. Några timmar senare åkte vi hem igen och nu har vi precis kollat klart på en julfilm som gick på tvn. Mysigt.

Och jaa det är väll det som hänt idag, nu ska jag fortsätta jäsa vidare i soffan efter all mat och allt gott idag. Ciaaao!



Det är okej att spåra ur och rensa huvet på moln

  2010-12-17 / 19:52:00 / Musik / 2 KOMMENTARER

Dagens låt: Petter & September - Baksmälla

Nu är det du och jag, och du gör min dag
För ikväll är vi kungar som jag som Ison sa
Spelar ingen roll för jag är nice idag
Bara bondar med folk i min närhet, blicken är ärlig - jag bjuder på kärlek!
Från en till en, jag snubblar runt igen
Och jag struntar i allt, för det är en ny dag sen

17 december 2010

  2010-12-17 / 18:44:59 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Kom precis hem efter att ha varit och solat, kände mig så grymt blek och ofräsch så var bara tvungen att göra nånting åt det. Blev ingen större skillnad, men känner mig lite fräschare iaf. Annars har jag inte gjort något annat vettigt idag. Bara legat och dragit mig onödigt länge i sängen med babe och sen chillat runt här hemma och lagat lite mat och sådär.

Men nu ska jag nog ta och hoppa in i duschen och bli fräsch med hårinpackning, ansiktsmask och raka benen och allt sånt där. Ciao!

Tumblr_ldkwapr0ha1qb77tdo1_500_large

Weheartit


Det rycker i rese-nerven..

  2010-12-16 / 20:53:48 / Resor / 1 KOMMENTARER
Åh nu har jag läst om ännu ett ställe jag verkligen, verkligen vill besöka. Nämligen ön Socotra i indiska oceanien. Det verkar vara en superhäftig och speciell ö, och helt galet vacker! Googla själv och kolla på alla sjukt vackra bilder. Så dit måste jag också åka nån gång innan jag dör! ;)

Så en sak jag önskar mig i julklapp nu är boken The Lost World of Socotra!

http://www.beanos.com/~tsoutij/wp/wp-content/uploads/2009/03/2347943166_87219ece5f.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_SzMwN0G8Yjo/TO3HzeRxtfI/AAAAAAAAGHo/Q0Il5DYu1ic/s1600/ATT00067.jpg

http://socotraexplorer.com/wp-content/uploads/socotra117.jpg


16 december 2010

  2010-12-16 / 12:47:33 / Vardag / 3 KOMMENTARER

Har alldeles nyss kommit hem, har varit och gjort lite ärenden på stan och även varit iväg på massage på Gröna Lyktan. Fick ju ett presentkort där i julklapp förra året, så det var verkligen dags att använda det nu. Och ooooom det var skönt! Är ju stel lite här och var på ryggen så det var välbehövligt och otroligt skönt. Tiden gick dock alldeles för fort, hade gärna fått massage dubbelt så länge.

Resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, förutom att slänga ihop en pannacotta. Men jaa, jag får väll se vad jag hittar på.


Take that look from off your face

  2010-12-15 / 21:08:21 / Musik / 1 KOMMENTARER



Dagens låt: Oasis - Don't Look Back in Anger

Take me to the place where you go
Where nobody knows if it's night or day


Dear santa..?

  2010-12-15 / 15:08:20 / Allmänt / 1 KOMMENTARER



Hallå, HUR SÖTA?!???!?? Jag halvt dör här nu, jag vill ha en vaaalp! När jag skaffar mig en lägenhet nån gång i framtiden så ska jag absolut ha en hund. Men det får nog bli en mops istället, dom är ju så galet fulsöta så det finns inte! Åååh jag vill ha en av valparna ovan nuuu och mysa med...


14 december 2010

  2010-12-14 / 20:29:26 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Nu har vi precis ätit lite mat här, blev blodpudding, bacon och lingonsylt idag. Riktigt gott, blodpudding är rätt underskattat måste jag säga. Billigt och snabblagat är det ju också, suupert.

Denna dag har iaf spenderats i Karlstad med pappa. Var in till stan (nu är backpacker-ryggsäcken inhandlad!) och sen till IKEA och bergvik. Skulle köpa julklappar men jag hittade inte så mycket bra. Men julklapp till systeryster blev inhandlat iaf.

Förresten, när vi var i Karlstad var det ett riktigt häftigt ljus på himlen, eller ja, snarare tre. Det var en regnbågsfärgad ljus"stråle" på varje sida av solen. Lite svårt att beskriva, men det såg häftigt ut iaf.


Naturfenomenet Tre solar, ungefär så såg det ut.


Personlighetstest

  2010-12-13 / 21:14:21 / Allmänt / 1 KOMMENTARER



Gjorde ett litet personlighetstest i brist på annat att göra. Det finns här om någon annan också har lite tråkigt. Tycker faktiskt att beskrivningen av min personlighet stämmer rätt bra, är ju rätt reserverad av mig tills jag lärt känna personerna runt mig och är mer bekväm. Är även rätt praktiskt lagd och har enkla mål i livet, dock är jag inte intresserad av extremsporter.. haha


13 december 2010

  2010-12-13 / 20:02:54 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Har haft en riktigt trevlig dag idag. Mötte upp A-S, Louise och Linnéa på stan för en liten lunch. Blir ju inte att vi ses så ofta, så det var kul! Blev en snabb sväng på stan sen och efter det for vi till coop och handlade lite.

När jag kom hem så kikade Anna förbi efter en stund så då svängde vi ihop en hallon- och jordgubbsparfait och en hallon/ananaspaj. Sååååå gott. Och så blev det lite tedrickande och chillande som vanligt. Myspys.

Nu sitter jag bara framför tvn och kollar på Böda Camping och bara väntar på att min älskade ska komma hem :)




Så mycket bättre

  2010-12-12 / 15:24:32 / Musik / 1 KOMMENTARER
Sitter och lyssnar på skivan Så mycket bättre. Det programmet var verkligen det bästa svenska program som gjorts på väldigt länge. Tråkigt att sista avsnittet gick igår, kommer sakna att se det på lördagar. Får hoppas att dom gör en ny säsong med andra artister.

September och Petter är dom som jag tycker har gjort bäst tolkningar av låtarna den här säsongen. Men Thomas Di Leva, alltså kan man göra annat än att älska den människan? Haha så sjuuukt skön person.


September - Mikrofonkåt. Nog den bästa låten av alla.
Plura - Den hon vill ha
September - Kärlekens tunga


Dop

  2010-12-11 / 21:40:10 / Vardag / 3 KOMMENTARER
Hellooo. Så var denna dag snart slut. Har varit iväg på dop idag, kusinbarnet var det som skulle bli döpt minsann. Så vi var i kyrkan ett tag och efter det iväg till ett annat hus och äta en maaaassa fika och så blev det lite paketöppning, får hoppas att Theodor blev nöjd med presenterna :)

Och nu ikväll har vi ätit bakad potatis och kollat på tv. Men nu är det filmdags minsann, Toy Story 3 blir det ikväll!




11 december 2010

  2010-12-11 / 10:41:44 / Vardag / 1 KOMMENTARER
God morgon! Har precis ätit lite god frukost här och ska snart hoppa in i duschen och göra mig iordning så jag är klar när mamma hämtar mig.

Igår kväll traskade jag hem till pappa och hälsade på dom lite, kollade på Idolfinalen och åt godis och lite sådär. När idol var slut så stack jag, Rebecka och Erik ut och åkte lite bob (eller snowracer eller vad det heter..) i en backe. Haha, var ju så galet längesen jag gjorde det så det var kuuul. Men nu kanske jag ska sätta fart här så jag hinner bli klar. Ciao!




10 december 2010

  2010-12-10 / 18:14:14 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER
Goddagens. Här har det inte hänt mycket idag, som vanligt. Har bara varit hemma hela dagen och myst med Molle som är på besök över helgen. Lagade även lite god mat förut, tacogryta med falukorv. Det blev faktiskt riktigt gott måste jag säga. Och så lite ris och hemmagjord pizzasallad till det.


6 ingredienser totalt, inte så svår maträtt alltså.

Slutresultatet, muuuums.

Finsällskap under matlagningen


Sentiero degli dei

  2010-12-08 / 23:54:20 / Resor / 4 KOMMENTARER

En resa jag verkligen, verkligen vill göra är till Amalfikusten i Italien och vandra på Sentiero degli dei, "Gudarnas stig". Dramatisk natur, charmiga byar, fantastiska utsikter, underbart god mat och ett fantastiskt vackert land.

"Genom århundraden har den frodiga
 och vackra Amalfikusten trollbundit besökare.
 Med sitt pittoreska landskap, fantastiska kök och
 gästfria befolkning är området ett av de mest
 exklusiva och uppskattade resmålen i världen."


I januari bär det ju av till asien för min del, men när jag kommer hem därifrån kanske denna resa är vad jag ska börja spara till? En sak är iaf säker, någon gång, när det än blir, ska jag vandra på den där stigen!




Dec. 8, 2010

  2010-12-08 / 17:43:38 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Kände att det var dags för en ny blogg nu, har haft den andra i ungefär 4år, men nu ville jag helt enkelt ha lite nytt. Så igår och idag har jag suttit och pysslat med denna design. Blev väll rätt ok nöjd denna gång. Ser designen inte ut som den gör nedan så hojta till! :)


Svartvitt

  2010-12-08 / 16:26:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Tumblr_ld37t0hcsh1qe3asoo1_500_large
Weheartit

I'm always anxious thinking I'm not living my life to the fullest
för jag ser allt svart på vitt, alltid missnöjd med något
grubblar på det ena och det andra
tänker alldeles för mycket


Dags att ta tag i det här och göra nånting bättre med dagarna kanske.


Välkommen till min nya blogg!

  2010-12-02 / 17:59:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER