hemma från Cypern

  2012-05-29 / 22:10:30 / Resor / 3 KOMMENTARER
Imorse kom jag hem efter en vecka på fina Cypern. Vi tog en sista minuten och hamnade i Fig Tree Bay på ett helt okej hotell. Gjorde absolut ingenting mer än att sola, bada och äta god mat. Och det var så skönt! Bara ligga i solstolen med en bra bok och lyssna på havet och njuta av värmen och solen, hade gärna stannat en vecka till :)

Och imorse kom jag hem som sagt, kröp ner med älskling och fick sova typ 3h innan jag skulle upp och packa om väskan och sen ta tåget hit till Oslo där jag nu sitter på jobbet. Bara en timme tills jag slutar och det ska bli så skönt att sova!


 

Det blev inte så mycket kort tagna, så ni får nöja er med de här 5 bilderna :)


Kyyypros

  2012-05-21 / 07:00:00 / Resor / 3 KOMMENTARER
Nu lyfter planet till Cypern, värmen, solen, grekisk sallad, avkoppling, strand, bikini, m.m m.m.. Underbart!


Helgen

  2012-05-20 / 19:39:34 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Haft en bra helg med grillning, mys, packande, tupplur i solen, gófika och ännu mera mys.
Ikväll blir det hemmagjorda hamburgare, godis, mys och säsongsavslutning av Grey's.
Slutet på förra avsnittet var sjuukt spännande!

Och inatt åker jag till Cypern!

http://pmctvline2.files.wordpress.com/2012/05/greys-anatomy.jpg%3Fw%3D514

Lördagsmys

  2012-05-19 / 21:06:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Nu är jag hemma i Kristinehamn igen, var så skönt att krypa ner i sängen brevid min älskade inatt när jag kom hem. Finns inget bättre än att sova med och vakna upp brevid den man älskar :)

Idag har vi inte gjort mycket här hemma, och nu ikväll har Steven lämnat mig för att nörda med grabbarna. Så jag tog en promenad till Maxi och handlade lite gott för kvällen och sen har jag ätit otroligt goda mackor med smörstekta kantareller och tomat- och mozzarellasallad till. Mums.

Ska ta och måla naglarna och ha ansiktsmask och allt sånt där också. Och passa på att se nån riktigt tjejig film som Steven ändå inte vill se, blir en riktig myskväll för mig själv alltså :)

Supergott att mixa mango med lite vattemelonjuice och isbitar och sen hälla på lite päroncider. Prova!


Syttende mai

  2012-05-17 / 19:34:59 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Efter att ofrivilligt varit vaken precis heeela natten så lyckades jag somna vid 6 imorse typ, och vaknade vid 10 igen, så idag har jag inte varit pigg minsann. Men det var bara att ta en dusch och rycka upp sig och sen gick vi ut på en lång promenad genom Oslo för att kika på alla norskar som firar syttende mai idag! Blev en flera timmar lång promenad, vi var rätt slut i benen när vi kom hem.. haha

Sen har vi spenderat kvällen i köket med matlagning och massa skratt, övertrötta som vi är allihopa här hemma. Resten av kvällen blir lugn, ska packa lite, sen blir det film och snickerskaka innan jag drar och jobbar inatt.


Längtar till nästa vecka!

  2012-05-15 / 15:00:39 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Vaknade till strålande sol idag, skönt! Men blir sjukt varmt på mitt rum när solen ligger på. Efter att jag ätit frukost har jag suttit och sökt lite jobb, kollat på tv, gjort matlådor och ätit.

Snart är det dags att traska iväg till jobbet, och mycket mer än så händer inte idag. Men bara tre arbetsdagar kvar den här veckan, kommer gå skitfort. Och nästa vecka är jag ledig, för då blir det en tur till Cypern. Ska bli SÅÅ skönt! Har inte varit där sen 2008, så nu är det dags igen :)

I Fig Tree Bay 2008 :)


The Help

  2012-05-14 / 22:39:18 / Film/tv/böcker / 1 KOMMENTARER
Dagens filmtips är The Help, en riktigt, riktigt bra film. Jag älskade den!

Kort sammanfattat handlar filmen om Skeeter Phelan som efter sina universitetsstudier återvänder till hemstaden Jackson. Skeeter, som vill bli journalist, beslutar sig för att försöka övertala några svarta hembiträden att berätta om sina arbeten hos vita familjer. Hon lyckas få Aibileen Clark och Minny Jackson, som arbetar eller har arbetat hos Skeeters bästa väninnor, att ställa upp. Att genomföra ett sådant projekt under 60-talet i den djupt segregerade amerikanska södern är inte riskfritt för någon av dem.

Filmen var över 2 timmar lång, men fast den var så lång så blev den aldrig tråkig och tiden gick väldigt fort. Se den!



Fylla frysen söndag

  2012-05-13 / 23:02:00 / Mat&bak / 3 KOMMENTARER
Idag börjades dagen med en powerwalk, med kartan i högsta hugg förstås. Haha, hittar verkligen inte här än men det gick bra ändå! Och jobbigt var det, har inte varit ute och pw'at sen förra året tror jag? Så nu är det dags att sätta igång igen.

Sen resten av dagen har spenderats i köket med Lizzie! Alltså verkligen heeela dagen.. haha. Två olika sorters piroger gjorde vi, så nu är frysen full av mat. Sen när vi ätit gjorde vi äppelpaj och kanelbullar. Mums mums mums. Är sjukt proppmätt nu..

Så nu ska jag och min matkoma krypa ner under täcket och läsa lite innan det är dags att sova! :)

Ogräddade köttfärspiroger

Äppelpaj inne i ugnen :)

Kanelbullar!


12 maj 2012

  2012-05-12 / 20:39:20 / Vardag / 4 KOMMENTARER
Idag blev det en lååång sovmorgon, gick inte upp förens efter 12. Så skönt. Men så ska jag ju jobba inatt också så då behövde jag sova lite längre.. Sen jag gick upp har det inte blivit många knop gjorda. Bara varit hemma hela dagen i princip, trots att det varit fiiint väder för en gångs skull!

Var iaf ute en liten stund och handlade och lite sånt, så att jag skulle kunna laga mig lite mat. Blev thaisoppa med kyckling idag, som Malin tipsade mig om. Sååå gott! Och nu ska jag ta och slå på en film och mysa :)


10 maj 2012

  2012-05-10 / 23:19:00 / Film/tv/böcker / 2 KOMMENTARER
Så är snart denna torsdag över och det är bara en dag kvar till helg. Dock ska jag jobba i helgen också, men ändå. Innan jobbet idag var jag lite duktig och tvättade och städade lite, sen blev det ännu en lugn kväll på jobbet.

Har även avverkat två filmer idag, War Horse och Chronicle. Bra filmer båda två! Den sistnämnda var inte alls som jag förväntat mig, trodde det skulle vara en typisk amerikansk-tonåringar-får-krafter-och-räddar-världen-film, men det var den inte minsann. Sevärda filmer!

Nu ska jag krypa ner i sängen och fortsätta läsa Lars Keplers Eldvittnet. Den är spääännande!

http://4.bp.blogspot.com/-lFIPCNHUgQ8/TywOofoPKGI/AAAAAAAACqE/uewTMUtlDcg/s1600/2.jpg

War Horse

http://idiva.com/media/content/2012/Feb/movie_review_chronicle.jpg

Chronicle


8 maj 2012

  2012-05-08 / 12:07:19 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Har varit hemma i Kristinehamn över helgen och har inte haft nån lust att sitta vid datorn och blogga då, har istället spenderat all tid med att mysa med babe! I lördags var vi till Karlstad och kikade lite i affärer och hälsade på mamma en sväng. På kvällen blev det film, chips och mys.

Söndagen låg vi och drog oss läääänge i sängen innan vi klev upp och åkte och handlade. Sen fick vi lite fikabesök och på kvällen grillades det. Såå gott.

Och igår var det dags för mig att åka till Oslo igen. Vi vinkade hejdå till varandra på stationen och sen hoppade jag på tåget. Väl framme skyndade jag mig hem och stack sen till jobbet där det blev en lugn kväll.



Torsdag 3 maj

  2012-05-03 / 11:32:53 / Vardag / 4 KOMMENTARER
Har inte suttit inne vid datorn och bloggat något de senaste dagarna, det har ju varit såå fint väder ute, så har njutit av det istället! Vilket dock resulterade i att jag brände mig och blev superröd.. haha lyckat.

Dagarna när Malin var här och hälsade på var iaf superhärliga! En fika, lite vandrande i stan, picknick och lite valborgsfirande blev det. Nu har hon dock dragit vidare mot sydligare breddgrader och du är saknad här Malin!

Idag är det knallbra väder igen, men jag är fortfarande röd så jag håller mig borta från solen idag.. trååkigt. Ska ta och laga lite mat om ett tag och sen är det dags för jobb resten av dagen! :)