Varma dagar

  2012-01-31 / 11:54:14 / Resor / 0 KOMMENTARER

Hallå där! Vi har det superbra här i thailandet! Varmt som tusan är det, blir svettig av att gå 1m typ. För nån dag sen var det 35 i skuggan och 47 i solen. En aning varmt ja.. Kan ju inte ligga och steka i den här värmen, man svettas ju ihjäl efter en minut. Men idag har det varit lite molnigt iaf, såå skönt faktiskt! :)

Imorn ska vi lämna lägenheten här och åka till Phi Phi i några dagar. Sen blir det kanske Koh Yao Noi i några dagar, om vi inte hittar nån annan ö vi vill till. Men nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning och sen gå och äta nånstans. Ciao!




I Thailand!

  2012-01-27 / 08:31:11 / Resor / 1 KOMMENTARER

Aaahh det är så sjukt härligt med sol, värme och hav igen! Har dock redan lyckats bränna mig, så måste hålla mig undan solen ett tag.. haha lyckat. Men men, jag har ändå ganska många dagar kvar att hinna sola på. Och gudars vad gott det är med thaimat! Och all frukt! Och kokosnötter! Jag njuter för fulla muggar här nere.

Vi bor i en lägenhet vid Karon Beach nu, ska vara här ett par dagar/en vecka nånting och sen åka till nån ö tror jag. Lägenheten är superfin. Tre sovrum, ett stort vardagsrum och ett suupernice badrum. Sen är det en pool precis utanför dörren och en jacuzzi precis utanför ett av sovrummen! :)

Nu är det dags för käk tror jag, ha det bra hemma i kylan alla! ;)


Utanför ett av sovrummen.

Kokosnöt! GOTT!

Det tar sjukt lång tid att ladda upp bilder så får bara bli två stycken..


...

  2012-01-24 / 16:51:51 / Allmänt / 3 KOMMENTARER
Har varit på pisshumör sen igårkväll och vill bara slå riktigt hårt på nånting. Hatar när saker inte blir som jag vill. Och när jag inte vet jag vill. När saker bara står still, när det inte händer nånting. När det inte går framåt överhuvudtaget, utan snarare bakåt. Bla bla bla..

Imorn åker jag iaf härifrån, blir Thailand i 2 veckor och det ska bli så GALET skönt. Sol, bad och ett annat land är precis vad jag behöver just nu.


23 januari 2012

  2012-01-23 / 16:51:04 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Kom precis hem från stan. Var och fikade med AnnaSofia, Frida och Lalla. Treeevligt, och gott. Nu väntar jag på att babe ska komma hem från jobbet så att vi kan åka och handla. Blir att dricka en kopp jordgubbste och läsa senaste numret av Allt om Mat för att fördriva tiden sålänge! :)


22 januari 2012

  2012-01-22 / 10:56:00 / Vardag / 1 KOMMENTARER
God morgon! Sitter i morgonrocken och en knut på huvudet fortfarande. Ska fortsätta göra det ett litet tag till och kolla på nån film tror jag innan jag kör igång dagen.

Igår klippte jag håret lite, eller ja, mamma klippte håret på mig, och på eftermiddagen firade vi mamma och Tomas som båda fyllt år. Blev massa gott fika som vanligt, gott gott! Svänge förbi Maxi påväg hem och köpte godis, sen blev det att kolla några avsnitt av Suburgatory och äta massa godis med älskling resten av kvällen. Myspys.


Life in a Day

  2012-01-19 / 21:08:31 / Film/tv/böcker / 1 KOMMENTARER
Måste bara tipsa om en film, Life in a Day. Det är ett youtubeprojekt, en dokumentärfilm. Hela filmen är ihopklippt av filmklipp där personer runt om i världen filmat sitt liv under en dag, den 24 juli 2010. De tog emot 4500 timmar film från 193 länder.



Jag skrattade. Jag grät. Jag var obekväm. Jag var förvånad. Jag var imponerad. Och så mycket mycket mer, ta er tid och se filmen!

Torsdag 19 januari

  2012-01-19 / 16:06:05 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Hej där! Idag blir det inget jobb för mig, utan är bara hemma och gör nästan ingenting. Har sökt en del jobb, hoppas att nån hör av sig snart! Vill ha ett bättre jobb än det jag har för tillfället.. :)

Har även gjort en ny omgång macaroons som ska in i ugnen alldeles strax. Hoppas på att dom här blir finare! Jag ger mig inte förens jag lyckas.. haha. Annars vet jag inte vad jag ska hitta på mer idag. En liten promenad kanske. Eller kolla film. Nej nu ska jag kila ut i köket och köra in första plåten i ugnen. Ciao!


Fisk och så

  2012-01-18 / 21:35:55 / Vardag / 1 KOMMENTARER
God kväll alla glada människor!

Snön öser ner utanför och här sitter jag i soffan och är sådär härligt proppmätt. Eller ja, nu snöar det visst inte längre. Men det gjorde det förut.

Har varit i Karlstad idag. Åkte dit förut idag med pappa och becka och mötte upp erik där för en fika. Blev att kolla i några affärer på Bergvik sen. Köpte mig en bikini för 49 spänn. Har inte provat den dock, men får hoppas att den passar.

Har för övrigt lagat till en förbaskat god fisksoppa ikväll. Serverades med en bit surdegsbröd, bästa brödet jag bakat hittills faktiskt. Recept finns här (jag hade även i russin i brödet, och det blev kalasgott).



Nu ska jag fortsätta kvällen med lite serier. Blir nog Once Upon a Time och Suburgatory ikväll! :)

Misslyckade macaroons

  2012-01-16 / 23:13:29 / Mat&bak / 3 KOMMENTARER
Hej hopp! Kom hem från Karlstad för nån timme sen. Har jobbat några timmar. Gick rätt fort idag så det var skönt! Innan jobbet var jag och älskling lite duktiga och tvättade och så här hemma. Välbehövligt kan jag säga. Lagade även stuvade makaroner och falukorv. Har varit sugen på stuvade makaroner länge, så det var verkligen kanongott!!

Som jag nämnde i nått tidigare inlägg så bakade jag ju igår. Försökte mig på att göra macaroons, och oooooj vad misslyckade dom blev! haha stort fail på dom. Utseendet alltså, för smaken var det inget fel på. Goda är dom! Men inte så fina som dom ska va.. Måste försöka nån dag igen :)

Sist jag bakade macaroons blev dom så här fina, men då var det med en färdig mix köpt i frankrike..

Och igår blev dom såhär fula.. :´( haha


15 januari 2012

  2012-01-15 / 10:59:00 / Vardag / 1 KOMMENTARER


God morgon! Har precis ätit god frukost här bestående av brödet jag bakade igår och en kopp grönt te. Ska snart kila upp och klä mig och göra mig iordning och sen åker vi till svärisarna ett tag så att älskling får klippa av sig det långa håret.

Resten av dagen vet jag inte vad jag ska hitta på. Lutar åt att baka lite. Och bara söndagsmysarunt här hemma och göra typ ingenting :)

Filmmys

  2012-01-14 / 20:49:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Blev ett par timmar med fika, te och prat hos Anna förut. Inga fel! Sen när jag kom hem satte jag igång och bakade brytbröd och knäckebröd. Blev så bra så. Hemmagjort knäckebröd är ju så mycket godare än köpt.. :)

Och nu har vi precis ätit goood mat här hemma. Blev potatis och grönsaker i ugn med lammytterfilé, sås och sallad. Så nu är jag riktigt mätt och belåten! Första gången vi åt lamm här hemma och det blev sådär perfekt rosastekt. Aahh så gott. Nu ska vi ta och kolla på film här, blir Your Highness ikväll :)


Hej hallå

  2012-01-14 / 12:50:40 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Hej! Sitter här i soffan och snörvlar ikapp med älskling. Än är jag inte frisk minsann, och det suger. Hör dessutom typ ingenting, så jag går omkring i min egna lilla bubbla och hör knappt om nån pratar med mig.. haha jooobbigt.

Nu har jag precis skållat mandlar (nån som kan gissa vad jag ska försöka mig på att göra? ;P) och alldeles strax ska jag ta cykeln och trampa hem till Anna för en fika! Trevlans. Annars har jag ingenting inplanerat under dagen. Ska baka bröd bara tror jag. Gott gott.

12 januari 2012

  2012-01-12 / 14:54:11 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Hallå där! Har haft en lugn dag här hemma hittills. Bara kollat film, sökt jobb och chillat. Nu har jag precis ätit lite rester och om ett tag är det dags att cykla till stationen för att åka till Karlstad.

Jobbar till 21 ikväll och jag är inte taggad alls. Har redan börjat räkna ner tills jag slutar, bra där.. Känns som att det kommer bli en lång kväll. Aja. Får hoppas att jag sitter på nått kul projekt ikväll så att kvällen går lite fortare.

Nej nu ska jag göra mig iordning för att dra. Ciao!


11 januari 2012

  2012-01-11 / 16:31:58 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Har lyckats få ganska många timmars sömn i några nätter nu, och hade dessutom feber i förrgår och natten till igår, så nu har jag nog kallsvettats ut nästan alla bakterier, för nu känner jag mig som en människa igen!

Kan dock inte göra så mycket mer än att vara hemma och ta det lugnt. Var ute på en kort promenad förut eftersom att det var så galet fint väder ute och jag har ju inte stuckit näsan utanför dörren på flera dagar. Promenerade bara i 10-15min men blev ändå varm, svettig, kall och hostade tills jag knappt fick luft, men det var det värt. För skönt med frisk luft vare.

Nu ska jag ta och söka lite jobb och så, ciao! :)


Blä blä blä

  2012-01-09 / 18:47:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag ligger fortfarande halvt död hemma. Har inte varit utanför dörren på flera dagar. Har ont i hela kroppen efter att ha legat i soffan eller sängen i flera dagar och jag vill bara bli frisk nuuu!

Återkommer när jag har något att skriva om och mår bättre!

Innan jag dör

  2012-01-07 / 19:45:55 / Allmänt / 1 KOMMENTARER


Sjukling

  2012-01-07 / 18:48:33 / Vardag / 0 KOMMENTARER


Ligger hemma och är sjuk och det suger balle. Orkar verkligen inte göra nånting, blir andfådd bara av att gå upp för trappen liksom. It sucks. Jag hatar att vara sjuk. Inatt ska jag sova läääänge och imorn ska jag verkligen bli frisk! Sådetså, så är det.

Har iaf orkat plocka bort alla julgrejer och granen och dammsugit idag. Så jobbigt så jag höll på att avlida, men nu är julen borta iaf! Bara 11 månader tills det ska fram igen.. :)

Nej nu ska jag fortsätta dö här i soffan framför tvn och tycka synd om mig själv som inte ens har ork att umgås med fina vänner den här helgen.. snyft.

Saffranspasta med kräftor

  2012-01-06 / 14:01:00 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER

Om man gillar saffran i maten så gillar man säkert den här rätten! Supergod verkligen!



Det här behöver du till 4 personer :

Pasta 
1 burk kräftstjärtar
1 msk hummerfond
2 burkar med creme fraiche ( saffran och tomat )
1 kuvert med saffran + en nypa strösocker
10 / 15 stycken körsbärstomater
Lite cayennepeppar
Salt och peppar


Gör så här :

Koka pastan.
Värm upp en kastrull med creme fraiche.
Stöt saffranet med lite socker och rör ner i såsen och blanda ner fonden.
Häll ner tomaterna och låt sjuda på svag värme. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.
När pastan är klar så tar du bort såsen från spisen och rör ner kräftstjärtarna.
De ska inte koka – då blir de sega.

Servera med pasta och en krispig sallad!


6 januari 2012

  2012-01-06 / 10:51:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
God morgon! Misstänker att dom flesta sover nu efter att ha varit vakna länge inatt och kollat på JVM? Kul att dom vann! Björn, Linnéa och Johan kom hit och kikade på matchen hos oss, jag gav dock upp redan innan matchen börjat. haha var så tröööött! Har dessutom gått och blivit förkyld, så det gjorde att jag var lite extra sliten.

Nämnde i förra inlägget att det var spelkväll här också i förrgår, kul kväll! Plump och Galenpanna spelades. Jag förlorade stenhårt i plump.. haha. Innan alla kom hit så lagade jag och Steven riktigt god mat förresten! Saffranspasta med kräftor. Mums mums. Recept kommer!

Nu ska jag ta och gå upp och klä mig. Senare idag blir det att åka till svärisarna och äta mat! :)


4 januari 2012

  2012-01-04 / 15:06:17 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Hej där! Sov ända till halv 11 idag (händer iinte ofta längre faktiskt!) och det var SÅÅ skönt att ta igen lite av den förlorade sömnen sen Liverpool. Så nu känner jag mig äntligen utvilad.

Har sen dess sprungit runt i mitt nattlinne och städat lite här och där här hemma. Så nu är badrummet och golvet rent iaf. Bara en massa tvätt och disk som måste tas om hand.. Sååå tråkigt!!

Men det hinner jag inte göra idag. Ska hem till pappa nu snart och hämta lite saker. Sen när älskling kommer hem blir det storhandling, sen laga mat och efter det blir det spelkväll här hos oss ikväll! Ska bli kul!


Nyår i Liverpool

  2012-01-03 / 12:12:21 / Resor / 1 KOMMENTARER
Godmorgon! Sitter i mitt nya nattlinne och har precis ätit en knäckemacka till frukost, kylen ekar tom på frukost nu när jag inte varit hemma sen i torsdags. Hatar när man kommer ner på morgonen och inte hittar något att äta.. Haha inte lätt när det är svårt.

Helgen har iaf varit KANON! Kom till Oslo i torsdags kväll, då blev det att sova där och på fredagsmorgonen flög vi till Liverpool. Letade reda på Embassies Hostel där vi skulle bo, och det visade sig vara ett riktigt bra hostel! Verkligen kanon.

Staden är supermysig. En storstad som ändå känns lite som en småstad. Jag gillade verkligen Liverpool starkt!

Albert Dock. Supermysigt i hamnen :)

En ren inne i centrum.

Chailatte på Starbucks.

 

På fredagkvällen blev det en omgång biljard med två killar från Nya Zeeland och sen utgång. Hur kul som helst verkligen! Dansade oss svettiga på dansgolvet och hade apkul. Dagen efter var det mindre kul. Bakis och skakis. Men vi vandrade runt i stan och hade en bra dag ändå! :)

 

Suddiga bilder. Men här är det Fraser och Anna som kramas! haha

Matt och jag själv

 

nyår åt vi först på en marockans restaurang, supermysigt och kul ställe med goood mat! Sen gick vi till hostelet där vi gjorde oss iordning och sen blev det att umgås med några från Schweiz och en från Frankrike. Supertrevliga människor! Följde med dessa till en klubb i en fabrikslokal där det var nyårsparty. Häftig lokal men lite skumt folk.

Jag, Anna och två till gick sen till en pub nångång på natten och satt där och pratade lite. Sen tillbaka till hostelet där det var en del folk. Blev korv i bröd till nattamat och sen gå och lägga sig vid 6-halv 7 på morgonen. Sletna? Oh ja!!

 

Anna med gott käk!

Jag och Anna är nyårsfixade :)

Förfest i köket.

Anna och Edward (som vi kallade honom för att han var lite lik Edward i Twilight ;P )

Jag, Christoph och Edward (egentligen Steph(f?)en)

Inne på klubben.

 

På söndagen var vi galet sletna efter två partykvällar och inte mycket sömn. Så det blev att chilla i stan med god mat och sen fika på Starbucks tills dom stängde. På eftermiddagen begav vi oss till flygplatsen för att sen flyga till Oslo där vi spenderade natten. Och igår morse gick tåget hem. Lite tråkigt att vara hemma igen, men vi har verkligen haft en riiiktigt kul resa!!

 

 

På söndagen följde vi kyrklockor som ringde över hela stan och hamnade i en stooor kyrka!