tisdag 30 juli

  2013-07-30 / 07:00:42 / Vardag / 0 KOMMENTARER
God morgon! Kan inte sova pga min rygg som gör riktigt ont som vanligt, så kan ju passa på och blogga lite då. Kom hem från Norge igår efter en veckas jobb, min första helvecka på nya jobbet. Efter 7 nätter var jag riktigt sliten, det är rätt så jobbigt att städa flygplan alltså..
 
Så nu ska det bli riktigt skönt med en veckas ledighet! Hoppas på fint väder så jag kan ligga ute i solen och steka och bada. Men idag ser det molnigt ut så blir nog att tvätta massa kläder idag och städa lite här hemma, och sen myskväll med min Steven som jag saknat så under veckan! 
 
Nej nu har jag suttit upp ett litet tag så ska nog se om ryggen tillåter mig att lägga mig ner och sova en stund till
..

Topp tre

  2013-07-25 / 20:14:00 / Sydamerika 2013 / 0 KOMMENTARER
Hela resan i sydamerika var grymt bra, men det är tre upplevelser som jag nog kommer tänka tillbaka på lite extra. Här är de utan inbördes ordning!
 
Machu Picchu - Peru
 
Vi började vandra en bit utanför Cusco och vandrade upp och ner bland berg, glaciärer och regnskog i 4 dagar innan vi den 5e dagen kom fram till Machu Picchu. Vandringen var förjävlig ibland, kall och fysiskt och psykiskt jobbigt men också otroligt fin. Glaciären var ganska häftig att se och i regnskogen flög det omkring papegojor och det växte en massa exotiska frukter längs vägen. När vi den 5e dagen kom fram till målet Machu Picchu kändes det så otroligt bra och det var så sjukt häftigt! Otroligt vackert beläget högt upp på ett berg med stup på 3 av sidorna.
 
 
 
 
Segling Colombia - Panama
 
Första dagen av seglingen var riktigt jobbig med sjösjuka utan dess like, men de 3 resterande heldagarna var underbara. En stor flock delfiner hoppade och lekte vid våran båt, vi badade och solade på paradisöar med kritvit sand, turkost vatten och palmer som vajade i vinden. Vi åt massa god mat, bl.a riktigt färsk fisk och hummer och satt uppe på kvällarna och drack rom&cola och pratade. Väldigt härlig seglingstur i San Blas skärgården i Panama!
 
 
 
Saltvattenökentur - Bolivia
 
Bolivia är lätt det finaste landet jag varit i. Vi åkte på en jeeptur under 4 dagar mellan Tupiza-Uyuni och under de 4 dagarna såg vi hundratals lamor och flamingos, flera riktigt fina laguner, öknar, höga berg, saltöken och geysrar och badade i en riktigt varm källa. Det går inte riktigt att beskriva hur sjukt häftigt landskapet var, flera gånger kändes det som man var på en annan planet.
 
 

måndag 22 juli

  2013-07-22 / 10:13:31 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Har haft en riktigt bra vecka! I tisdags kväll åkte jag, mamma, becka, philip och erik ner till hönö och på onsdagen kom även malin ner dit. Vi solade och badade, åt riktigt god mat, drack vin på klipporna och bara njöt av att vara på västkusten. Det var riktigt härligt! 
 
I fredags tog jag och Malin tåget från Göteborg till Örebro för att hälsa på Madde. När vi kom fram dit på kvällen gick vi ut och åt tapas som var sjukt gott, blev några glas vin också och sen en oplanerad utgång. Hade riktigt kul! I lördags var vi på stan och kikade lite och senare på kvällen grillade vi med några av maddes vänner och gick sedan ut. Så igår var jag rätt trött och sliten men har haft en väldigt bra vecka! 
 
Om typ 45min går tåget till Oslo, nu är det dags för 7 nätters jobb. Inte taggad!
 
 

tisdag 16 juli

  2013-07-16 / 11:08:41 / Oslo / 0 KOMMENTARER
Nu har jag gjort mina 3 upplärningsnätter på jobbet och efter bara 3 nätter var jag helt slut typ. Hann inte riktigt ställa om mig till att jobba natt och det var ett ganska fysiskt jobbigt jobb. Blir nog ganska tufft med 7 nätter i rad sen men det ska nog gå bra! En natt var jag inne och kikade i ett av Norwegians Dreamliner flyg, det var riktigt fräscht! Finaste flyget jag varit inne i tror jag, cabin-ljusen i olika färger gjorde att det såg as modernt ut. Jag som är flygrädd vill dock verkligen inte flyga med det förens alla brand och batteriproblem slutar poppa upp på nyheterna var och varannan dag..
 
Är iaf hemma nu, men åker till Öckerö senare ikväll och är där tills på fredag och då åker jag och Malin till Örebro och hälsar på Madde, så så mycket tid hemma blir det inte. Men kommer nog bli en himla bra vecka tror jag! :)
 
Bild från google..

fredag

  2013-07-12 / 19:21:39 / Oslo / 1 KOMMENTARER
Sitter just nu i Malins lägenhet i Oslo och ser lite på tv medans hon är och jobbar. Kom hit igår kväll och idag på förmiddagen var jag på Gardermoen för att skriva på papper, har nämligen fått jobb där! Ska städa flygplan på nätterna varannan vecka, lär vara ett ganska slitigt jobb men ska bli skönt att bara jobba varannan vecka.
 
Så inatt är det dags för första jobbnatten, är ganska trött redan nu så får se hur pigg jag är kl 7 imorgon bitti när jag äntligen får gå och lägga mig.. Ska iaf bara jobba 3 nätter nu och nästa vecka är jag ledig, skönt med en mjukstart, har ju ändå inte jobbat sen januari.

Lördag 6 juli

  2013-07-06 / 14:39:18 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Hade det riktigt mysigt i Oslo hos Malin! Kom dit i torsdags och då lagade vi lite god mat och tog det lugnt på dagen och sen på kvällen gick vi på bio, så mysigt så! Igår började vi dagen tidigt med en grym hotellfrukost på Grand. Satt och åt i typ 2h, så himla gott var det. Var fortfarande mätt när jag kom hem igen vid 7 igår kväll.. Efter frukosten gick vi till aker brygge och senare la vi oss och solade lite innan jag tog tåget hem igen.
 
När jag kom hem bytte jag om lite och sen gick jag och Steven till Harrys dit även Björn, Linnéa, Johan och David kom. Hade en himla trevlig kväll där!
 
Nu håller jag på och tvättar och grejar lite, ska gå till AnnaSofia om ett tag och senare ikväll blir det temys tror jag.
 
Den här suddiga bilden är den enda som togs igår..

Oschloo

  2013-07-04 / 10:25:16 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Var så himla skönt väder igår så låg ute hos pappa och solade hela dagen, Anna kom förbi en liten sväng också. Trevlans! Sen när Steven kom hem från jobbet åkte vi upp till Björn där han och Linnéa var och åt god mat som de lagat. Lite senare åkte vi + Johan till Karlstad där vi såg Man of Steel på bio, den var helt okej bra! Lite för många fighter tycker jag dock..
 
Nu om typ 10 min ska jag gå iväg till stationen och ta tåget till Oslo och hälsa på Malin! Ska bli så himla mysigt!
 
 

Tisdag

  2013-07-02 / 12:04:39 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Åh jag som hade förväntat mig soligt väder när jag vaknade idag, istället är det alldeles molnigt.. Är så drygt att va ledig och inte ha något att göra och så går det inte att ligga ute i solen och steka. Vill ju inte sitta inne på sommaren.. Aja, får hoppas att det spricker upp snart!
 
Helgen har iaf varit bra. Har flytt hemmet eftersom det var en massa data-spelande pojkar här så i fredags blev det lite vin, prat och drickspel med Linnéa&co, i lördags var jag, Louise och Linnéa ute på långpromenad och sen chillade vi, lagade god mat, åt massa ost, kex, vindruvor m.m och pratade till mitt i natten. Och i söndags flydde jag också hemmet medans det städades här och sen åt vi charlies-mat ute i solen innan jag och Steven åkte hem och halvsov i soffan och kollade på film :)
 
Just nu gör jag typ ingenting men ska ta och smaka lite av en mjuk kaka jag bakade igår, marinera lite kött som ska grillas senare och sen blir det nog en promenad. Ciao!