30 juli 2011

  2011-07-30 / 21:17:18 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Godkväll! Har varit lite sisådär väder idag, men har ändå varit hemma hos pappa och badat och solat (när solen visat sig då..). Tog mig även en sväng förbi mormor idag och hälsade på henne lite. Plockade lite diverse bär där som sen avnjöts på altanen. Gott.

Nu har jag precis tagit mig en lång dusch med hårinpackning och sen ansiktsmask och sånt, så nu känner jag mig riktigt fräsch igen. Ska ta och kolla på film nu med lille Molle som vi är kattvakt åt. Blir Gnomeo and Juliet, en animerad barnfilm som verkar hur gullig som helst! :)

Söta Molle :)


Shoppat ny köksstol

  2011-07-29 / 23:18:27 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Köpte en ny snygg stol förut idag, tänkte ha den som min plats vid köksbordet.

Vad tycks?


Fyndat på fyndboa

  2011-07-28 / 21:58:10 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Var en sväng till Fyndboa idag med Anna och Malin. Eller ja, en sväng var det ju inte, vi blev kvar där ett bra tag. Loppis är ju kul! Fanns hur mycket fint som helst. Hittade några fina kopppar och fat med blommor på. 12 delar för 60kr. Och så en fin gammal teburk också.

Annars har jag inte gjort så mycket mer roligt idag. Bara varit duktig här hemma och städat och diskat och sånna tråkiga, men välbehövliga, saker.

Nu blir det iaf film snart. Source Code ska det ses på ikväll. Jag har redan sett den men Steven + vän vill se den, och den var ju rätt bra så skadar inte att se den igen :)

Funderade även på att köpa den fina pälsmössan och underbart vackra pälsjackan.. ;)


27 juli 2011

  2011-07-27 / 22:59:00 / Vardag / 3 KOMMENTARER
Kvällen har spenderats ute i Annas stuga med henne och Malin. Tog båten och fiskade i några timmar. Verkligen hur mysigt som helst! Och så galet fint med stilla vatten, klarblå himmel och solnedgång. Underbar kväll. Trots att det inte blev mycket fisk.

Tidigare idag har det solats och badats med älskling. Har legat i solstolen eller poolen ungefär hela dagen och läst och bara haft det gött. Sånna här dagar är verkligen helt underbara, hade gärna fått vara fler soldagar som den här den här sommaren.. :)


Sommar och sol och vi har kort tight kjol

  2011-07-26 / 22:17:40 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Har haft en härlig dag hemma hos pappa med Steven. Äntligen är det ju lite bra väder igen, så idag blev det sol, bad, god mat och födelsedagsfika. Pappa fyller år idag så blev lite tårta och så, gott gott.

Har även rensat ur två garderober som jag hade fulla med kläder och en massa andra prylar där. Helt otroligt vad mycket skitsaker jag hade proppat in i garderoberna. Och vad mycket fula kläder jag hade. Blev en hel sopsäck med kläder som ska skänkas bort.

Nu resten av kvällen ska jag och babe kika på filmen Arthur och så ska jag ta mig ett glas vin eller två (endast för att flaskan är öppen och måste drickas upp, man vill ju inte hälla ut ett gott vin ;) ). Ciao!


25 juli 2011

  2011-07-25 / 16:13:59 / Vardag / 4 KOMMENTARER
Måste börja med att tacka Björn för det fina blogginlägget nedan!

Jaa vad har jag att berätta idag då. Var en sväng på Linus och Olovs 50års fest (2x25år) i lördags. Blev dock inte sådär jättelångvarig där. Men riktigt bra uppstyrt var det iaf! :)

Igår var en riktig skitdag och jag ville bara gå och gräva ner mig nånstans. Någon på sämre humör får man nog leta länge efter kan jag säga. Usch, fy och blä för igår. Punkt slut.

Idag har jag iaf tagit mig i kragen. Har nyss ätit en riktigt god tacotårta som jag och älskling gjorde förut och senare ska vi åka till Karlstad för att gå på bio! :)


In da summertime.

  2011-07-23 / 16:35:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Vaknade av en illsken sambo som i sin morgonyra glömt att fälla upp locket till toasitsen. Jag fick trösta honom med varm mjölk och druvsocker. Efter det hektiska uppvaknandet blev det en morgonpromenad ner till ån för att mata mina godingar till änder. Alvar (min favoritand) haltade lite så jag ringde och bokade tid hos veterinären. Hoppas att det inte är allvarligt. Passade även på att ta en tur förbi stjärnhallen för att köpa nya toalettartiklar på grund av tidigare nämnd incidens.

Dagens låt: Aqua - Dr. Jones

To be continue....

Norge

  2011-07-23 / 13:29:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Läste precis detta blogginlägg skrivit av en av ungdomarna som var på Utøya igår under skottlossningen. Helt sjukt verkligen. Det går inte riktigt att förstå vad som hänt.

Det är ofattbart. Bilderna är hemska.

Dagarna som varit

  2011-07-23 / 12:54:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Har ju inte varit så mycket uppdaterande här dom senaste dagarna. Men nu blir det en liten resumé:

I onsdags bjöds det på mat hemma hos Louise (eller Louisis som det är nu.. ;P ). Myycket god mat och efterrätt och trevlig sällskap!

I torsdags skulle jag varit på släkträff, men den blev uppskjuten så det blev att plocka lite smultron och blåbär med Malin och Anna istället och sen till Malins stuga där vi åt upp det vi plockat :)

Och igår var det systemet, handla och en sväng till pappa som gällde. På kvällen kom det lite folk hit så då blev det att grilla och sen dricka lite gott och ha det trevligt.

Louise goda hallonpaj :)

Snygganna!

KetchupLinnéa ;)


20 juli 2011

  2011-07-20 / 17:51:19 / Vardag / 7 KOMMENTARER
Nu har jag precis rensat alla blåbär som jag plockade förut, blev en hel del faktiskt. Gott gott. Pappa och de två bröderna har även varit här en sväng på en fika. Muffinsen vi bakade igårkväll blev helt klart godkända.. :)

Om några minuter ska jag ta och traska iväg till Louise. Där bjuds det på mat och trevligt sällskap ikväll. Inte helt fel det. Nej, dags att göra sig klar för att gå kanske. Ciao!


Good morning

  2011-07-20 / 09:42:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER


God morgon alla! Började dagen med en riktig lyxfrukost, yoghurt med vildhallon och blåbär och mitt hembakta bröd med gårdagens fläskfilé på och så en kopp grönt citronte till det. MUMS.

Nu ska jag ta och klä mig och göra mig iordning och sen ska jag upp till djurgården för att plocka mer blåbär med AnnaSofia. Bäst att plocka nu innan alla pensionärer plockat slut på alla. Så nu blir det att fylla frysen med dom små bären! Alltis gott att ha till yoghurten på morgonen eller i smoothiesar och sånt :)

Husqvarna 2000

  2011-07-19 / 23:31:49 / Vardag / 3 KOMMENTARER
Idag har jag minsann sytt för första gången sen högstadiet tror jag. Och bra blev det tillslut också! Två stycken kuddfodral var det jag sydde, med en hel del hjälp av Eivy. Var där (hos Stevens föräldrar alltså..) ungefär hela dagen och sydde och åt god mat och sådär. Trevligt!

När vi kom hem därifrån åkte vi och handlade, så nu ikväll har vi grillat och sen bakat en massa muffins. Alltid bra att ha i frysen när man får lite besök. Blev rabarber- och kanelmuffins och hallon- och vitchokladmuffins idag :)

Och nu har jag ansiktet inkletat med honung (superbra som ansiktsmask!) som jag ska skölja av alldeles strax. Efter det ska jag kila upp och lägga mig i sängen och läsa. Man vill verkligen inte lämna sängen när man väl lagt sig där i, SÅ skön!


18 juli 2011

  2011-07-18 / 23:15:00 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Godkväll! Dagen började bra med lång sovmorgon medans regnet smattrade mot fönstret. Klev sen upp vid halv 12, åt frukost och gick sen ut på en riktig powerwalk i regnet. Blev sen dusch och matlagning och efter det mötte jag AnnaSofia för att plocka lite hallon.

När vi plockat klart gick vi hem till As och gjorde hallonpaj, blev riktigt god! Traskade sen hem därifrån och nu ikväll har jag och älskling gjort bönbiffar i pitabröd och sen kom As hit, så vi har kollat på film och ätit körsbär. Såg Himlen är oskyldigt blå, rätt bra film faktiskt :)

Nej, nu är det läggdags. Godnatt!

 


Lata dagar

  2011-07-17 / 20:06:05 / Vardag / 2 KOMMENTARER

I fredags var jag till Karlstad med pappa och bror, besökte Sova, Sängjätten och IKEA bl.a, någon som kan gissa vad jag var ute efter? Yeees, en ny säng! När vi åkte hem från Karlstad var släpet lastat med ny sängram, nya madrasser + bäddmadrass, sängbord och lite annat. Hääärligt. På fredagskvällen for jag ut till Silja där det var lite folk. En riktigt trevlig kväll!

Resten av helgen har bara jag och älskling varit sega här hemma. Idag har vi spenderat halva dagen i sängen, men den är ju sååå galet skön! Har plockat iordning och grejat lite här hemma och igårkväll var vi även till Stevens syster och grillade.

Nu blir det snart film och lite smått och gott att äta. Myspys!

Min fina, jag älskar dig!


Regnig dag

  2011-07-15 / 11:39:02 / Vardag / 4 KOMMENTARER
Godmorgon! Härligt väder idag..not. Inte en enda liten solstråle kikar fram, så denna dag blir perfekt att spendera i Karlstad med sängletande! Vilken sängram vi ska ha har vi redan bestämt, nu är det bara madrass som ska väljas ut också.

Får se om vi kommer hem med ny säng idag, vore ju inte helt fel faktiskt.. :) Den vi har nu är typ 100 år gammal, för liten och alldeles nedluggen. Inte så skön alltså.

Men nu kom pappa så ska kila ut nu. Ciao!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Rain_drops_on_window_01_ies.jpg


Grillkväll!

  2011-07-14 / 23:44:24 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Har haft en trevlig kväll här hemma med Anna, Linnéa och AnnaSofia! Även Louise var med ett tag, så trevligt så! Vi har grillat grillspett och sen blev det en riktigt god jordgubbs- och rabarberpaj till efterrätt. Där missade du något Louise måste jag bara säga! ;)

Fick superfina inflyttningspresenter också, ni är för gulliga! Tack igen!

Nu är jag dock väldigt trött, så ska ta och kila upp och lägga mig nu. Natti!

Goood jordgubbs- och rabarberpaj!


Blåbär, pool och pyssel

  2011-07-13 / 23:16:20 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Blev väckt av att mobilen ringde imorse och kunde inte somna om efter det, så hoppade upp, åt frukost och sen kom Anna och hämtade mig så for vi ut i skogen och plockade en massa blåbär. Gott! Måste plocka nån mer gång och fylla frysen av de små goda bären..

Sen åkte vi hem till pappa och la oss och stekte och badade lite och åt lite käk. Blev riktigt varmt i solen, så skönt så! Uuuunderbara sol och sommar!

Och nu på kvällen har det varit fullpackat här i vardagsrummet. Sverige-Japan skulle det nämligen kikas på.. Så medans dom kollade på det satt jag och pysslade med mitt lilla fotoalbum om sydostasien-resan!

Nu har alla grabbar precis dragit hem så ska ta och gå upp och lägga mig och läsa nu :) Godnatt!


Premiären av Harry Potter och Dödsrelikerna del 2

  2011-07-13 / 11:44:09 / Film/tv/böcker / 0 KOMMENTARER
Ungefär 00.15 inatt drog Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 igång på bion i Karlstad. Och filmen var faaaantastiskt bra! En utav dom bästa utav alla Harry Potter filmer måste jag faktiskt säga. Riktigt bra gjord.

De hade även fixat iordning på bion med tända ljus, personal utklädda till Harry Potter figurer och tipspromenad och grejer. En riktigt bra specialvisning minsann :) Kom hem runt 3 inatt och då var det bara att krypa ner brevid älskling, somnade nog på 2 sek ungefär.



12 juli 2011

  2011-07-12 / 19:49:00 / Film/tv/böcker / 0 KOMMENTARER
Nu kom precis AnnaSofia och Frida hit så nu blir det att kolla på första delen av sista harry potter filmen och äta lite godis och sånt där.

Sen ska vi åka till Karlstad senare ikväll för REMIÄREN AV HARRY POTTER OCH DÖDSRELIKERNA DEL 2!!! Aaaahh! Kan inte fatta att det är sista filmen.. Som jag längtat, men ändå vill jag inte riktigt se den heller, för då är det verkligen slut sen. Helt totalt jävla slut.

Harry Potter böckerna och filmerna har ju ändå funnits i vad är det, 10-12 år? Mer?? Aahh mer än halva mitt liv ju. Världens bästa böcker och riktigt grymma filmer. Jag vill inte att det ska va slut. Vill inte! Vill inte! Vill inte!! Men att, så äree. Hoppas nu att sista filmen är sådär galet bra!

The-ultimate-showdown_570x381_large

Tumblr_lo7wt5fwrh1qcjdg6o1_500_large


Once a failure, always a retard

  2011-07-12 / 16:42:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
like a warm summerbreeze
you got your head among the clouds

Tumblr_lnurzerd4h1qaru53o1_500_largeTumblr_lo84lvujgo1qhkgzyo1_500_large
Tumblr_lmaw4lhs781ql0jtco1_500_largeTumblr_lnwmy5ansv1qkt9ie_large
Weheartit

Sol och pool

  2011-07-11 / 21:50:37 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Molnen försvann allt idag så jag tog cykeln och trampade hem till pappa dit även AnnaSofia kom. Blev sol och bad i ett par timmar och lite grillade hamburgare och glass. Inte helt fel. Har dock bränt mig lite, kändes inte som att solen tog så supermycket eftersom att det var lite blåsigt och småkallt ute. Men tji så fel man kan ha.

Nu ska jag ta och slå på en film. Blir nog The Cove idag. Den där dokumentären om delfiner. Har fortfarande inte sett den så ska ta och göra det ikväll! Hade egentligen tänkt sova tidigt men det går minsann inte för vårt lilla hus är ikväll igen fyllt med spelande grabbar.

Så nu är det tepimplande och film som gäller! :)

http://2.bp.blogspot.com/_0ozKvjSvOGk/S1BH1DPTDoI/AAAAAAAAApk/4Rgw9ALbmF0/s400/F%C3%A4rdig+poster.jpg


Filmkväll

  2011-07-11 / 11:01:00 / Vardag / 4 KOMMENTARER



Godmorgon! Har precis ätit en god frukost och tittat på dom sista 20 minutrarna av Love and Other Drugs. Bra film! Hade en liten filmkväll för mig själv igårkväll eftersom att det var fullt hus här med vänner till Steven som spelade, så då fick inte jag använda internet.. :P Så istället kollade jag på The King's Speech, Easy A och Love and Other Drugs. Den förstnämnda var helt klart bäst! Förstår varför den fått såpass många Oscars.

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på. Tänkte sola och bada idag men självklart är det en massa moln på himlen.. Så får ta och hitta på något annat istället. Det lutar åt blåbärsplockning! :)

Huset fullt

  2011-07-10 / 17:49:25 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Idag mår jag ju inte helt toppen kan jag säga. Kände mig fortfarande full när jag vaknade och nu är jag riktigt trött och bakis. Uuh. Började iaf dagen med en cykeltur till Maxi för att handla lite saker och sen hem och baka rabarbermuffins enl. det här receptet. Blev skitgoda!

Sen kom Stevens föräldrar och syster med familj hit och lite senare droppade även Björn och Johan in, så då blev det att fixa dom sista gardinerna och sen grilla massa god mat och lite fika efter det. Så nu är jag mättare än mättast. Men gott var det.

Och nu har dom precis åkt allihopa så nu är jag själv hemma, ska ta och lägga mig och läsa och halvsova nu, skönt! :)


De e fest nu, hos Mange Mange Mangee

  2011-07-10 / 17:26:08 / Party / 1 KOMMENTARER
Blev en riktigt kul kväll hos AnnaSofia igår med grillning, vin, kubb och trevligt folk. Knäppte inte så många kort dock, men två är bättre än inga! :)


Galej

  2011-07-09 / 18:21:09 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Har haft en trevlig dag innehållandes mattköp, promenad, käk hos pappa och ett besök på systemet.

Nu har jag precis gjort mig iordning och ska snart möta Anna på coopan och efter det cyklar vi hem till AnnaSofia. Blir grillning, rosé och trevligt folk ikväll. Blir nog en trevlig kväll! Ciaaaao!

Först möta snyggingen till vänster och sen hem till bruttan till höger! :)


Karlstad och Karlskoga

  2011-07-08 / 22:12:28 / Vardag / 6 KOMMENTARER
Hello! Nu har jag äntligen tid att sitta ner och ta det lite lugnt. Ska ta och göra mig en kopp te också snart och sen blir det att sova tidigt ikväll, är. så. trött!

Dagen har iaf först spenderats i Karlstad med lite provjobb och det gick allt rätt bra, så får hoppas att dom vill ha dit mig mer ;) Sen åka hem och va hemma i 5 min och efter det åka till Karlskoga med Eivy för att fortsätta leta gardiner till köket. Kollade runt lite och hittade tillslut panelgardiner på Hemtex som blir skitbra, de var dessutom på rea, kanon! Kikade på lite mer saker och åkte sen hem hit.

Så nu ikväll har vi fixat med gardiner i vardagsrummet, köket, min klädkammare/garderob/vad det nu är, och i hallen. Börjar se bra ut här nu, men än är det en hel del mer att göra. :)


7 juli 2011

  2011-07-07 / 23:08:24 / Vardag / 2 KOMMENTARER
Nu har mitt sällskap för kvällen precis gått hem. Har haft det så trevligt så, och fick ett superfint kakfat i inflyttningspresent! Och världens sötaste lilla "tepåse-fat" eller vad man ska säga. Tack så hemskt mycket igen! Ni är bäääst.

Jag lagade ju även lite mat och bjöd på, blev salami- och brieostpaj från detta recept hos Kalasgott och sen en jordgubbsparfait till efterrätt. Fick även smaka en bit av Annas smultroncheesecake, såååå god! Och så blev det en massa prat och så emellan käkandet också.. ;) Som sagt, trevlig kväll!



Blåbärsplockning

  2011-07-07 / 19:04:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

GOTT!

Day tripper

  2011-07-07 / 11:53:54 / Vardag / 0 KOMMENTARER



Godmorgon! Har precis ätit den goda frukosten ovan, så nu är jag mätt och belåten och kan starta dagen. Ska ta och diska först för att få bort berget i köket, sen blir det blåbärsplockning med AnnaSofia och senare ikväll kommer Malin och Anna hit! Blir nog en bra dag.

Igår var allt en bra dag det med. Var till Karlstad två gånger, först på jobbintervju, sen hem och äta, baka och greja lite och sen åkte jag och Eivy dit och letade gardiner, men fanns i princip inga som var tillräckligt långa (behöver ha typ 3m..). Men hittade några till vardagsrummet tillslut :) Blev en god mjukglass också och sen åkte vi hem och grejade lite här hos oss. Och på kvällen blev det film med AnnaSofia! :)

Nej dags att börja diska! Ciao!

Fixar och trixar och grejar

  2011-07-05 / 22:57:03 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Ja än är det inte klart här hemma, men lite mer har blivit gjort iaf. Började dagen med att ligga kvar alldeles för länge i sängen, men får passa på när babe är ledig.

Sen blev det en tur till Mio och Maxi för lite handling och sen hem och äta lite. Efter det kom älsklings föräldrar och syster förbi så då fixades det med lite gardiner och lampor och lite sånt och sen grillade vi nu ikväll, riktigt gott! Och nu har jag precis duschat och ska ta och hoppa i säng nu, för imorn ska jag upp tiiiidigt minsann. Godnatt!

En liten liten tjuvtitt på hur det ser ut i vardagsrummet :)


Flytt

  2011-07-05 / 13:19:17 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Det var ett tag sen nu, har inte haft internet på ett par dagar. Men nu är det fixat.

Har ju, för er som inte vet, flyttat i helgen! Är numera sambo med min fina Steven i ett gårdshus. Ett riktigt mysigt sådant också måste jag säga. Blir dock inga bilder förens vi gjort iordning lite mer, är en hel del saker lite överallt just nu.. Men börjar allt ordna sig lite :)

Idag blir det iaf att fortsätta greja lite här hemma, ska nog åka och kika på mattor också och så kanske det blir lite blåbärsplockning!

Nej nu är det kanske dags att starta dagen. Ciao!

Rosé och jordgubbar

  2011-07-01 / 23:36:54 / Vardag / 3 KOMMENTARER
Har haft fullt upp hela dagen. Började tidigt i förmiddags med att springa upp och ner för trappen och lasta bilen och köra bort saker till nya boendet. Sen lasta av saker, hem och hämta mer, lasta av, plocka upp, hem och hämta mer, lasta av, plocka upp och greja och fixa hela dagen lång.

Vid 5 tog jag en paus från allt flyttande av saker och mötte upp Malin och Anna på Mastis för lite tacobuffé, riktigt gott. När vi ätit oss mätta och belåtna gick vi till Coopan och köpte jordgubbar och satte oss sen i hamnen och åt dom och drack rosé och pratade om livets viktigheter. Tack för en trevlig kväll, världens bästa brudar!

Och nu resten av kvällen har jag fortsatt packa, packa och packa. Helt otroligt vad saker det är som ska med.. Imorn går stora flyttlasset iaf, ska bli så skönt när det är klart!