30 maj 2011

  2011-05-30 / 00:26:15 / Vardag / 3 KOMMENTARER
Hallå hallå. Jag har det så bra så här i Oslo. Jobbar på och det är precis som att cykla, har man en gång gjort det så kommer man alltid ihåg hur man gör. Typ. Så det är bara dom nya sakerna som jag inte är helt 100 på än. Men kul var det att få träffa alla igen! :)

Igår blev det iaf utgång här i Oslo. Var ute på Elsker, så kuul så. Lite roligare än Kristinehamns uteliv måste jag säga.. ;) Men nu orkar jag inte skriva mer. Är dödstrött så ska gå och borsta tänderna och sen krypa till kojs. Natti natti!

Jobbdags

  2011-05-28 / 11:17:14 / Vardag / 1 KOMMENTARER


God morgon! jag har suttit här i AnnaSofias rum ett bra tag nu och är galet uttråkad. Hon är på jobb och jag ska snart åka jag med. Råkade gå upp en timme tidigare än jag behövde, tog lite fel på klockan.. Så har haft oäääändligt lång tid på mig att göra mig iordning.

Nu ska jag iaf kila iväg om några minuter. Måste erkänna att jag är lite första-dagen-på-jobbet-nervös. Har ju jobbat på rygge i typ 8mån, men det var ju förra året och nu har jag glömt bort en hel del, så får se hur det går. Men det blir nog bra :)

Nej dags att kila mot bussen. Ciao!

MLR

  2011-05-27 / 17:50:00 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Nu drar jag iväg till tågstationen och åker mot Oslo. Ska bo hos AnnaSofia och imorn är det dags att dra på sig jobbkläderna igen och jobba på MLR! Ska bli kul att träffa alla saknade kollegor igen! :)

I hissen på jobbet nångång förra året :)


En fredag

  2011-05-27 / 13:48:59 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Hallå där. Vi har fullt upp här hemma. Har tvättat på förmiddagen och sen duschat och gjort oss iordning. Nu håller jag på och uppdaterar programvaran på mobilen och snart ska vi iväg till pappa och hämta saker, till Maxi och handla och sen till Träslottet för mat.

Sen ikväll vid 6 ska jag med ett tåg och innan det måste jag packa och greja. Hörs senare! Ciao!

Bara så att alla vet så saknar jag mitt långa hår nu..


Rockin it torrschampo

  2011-05-26 / 19:40:37 / Ytligt / 0 KOMMENTARER
Förra veckan inhandlade jag ett nytt torrschampo eftersom att mitt förra var slut. Blev Schwartzkop Got 2 be Rockin it dry schampoo (låångt namn..).

Blev först och främst helt kär i doften som är fräsch citrus!
Sen tycker jag att det är riktigt bra också, och flaskan är större än de flesta andra torrschampoflaskor, vilket är super.

Så tummen upp för detta torrschampo!


Favoritbilder del 1

  2011-05-26 / 14:35:49 / Sydostasien 2011 / 0 KOMMENTARER
Blev ju en hel del kort tagna under resan, så tänkte ta och lägga upp favoritbilderna här :)

Två munkar i templet Angkor Wat i Kambodja. MÅSTE göra tavla av denna!

En makak ligger och tar det lugnt i Sepilok på Borneo.

Två kambodjanska barn som sprang runt och lekte med varandra.

En tiiiidig morgon på Mekongfloden i Vietnam.

Bild tagen från vår båt under Rinca/Komodo-turen. Det var heelt underbart fint!

En man som kommer vandrandes på stranden på Gili Air i Indonesien under solnedgången :)


Yacht jobb

  2011-05-25 / 19:24:03 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

http://www.batliv.se/img/news/800_Feadship%20Sirius(2).jpg



Nån som kan ge mig 30.000kr så att jag kan gå en kurs på Swedish Yacht Crew School? Vore ju inte fel att åka runt i världen på en yacht och jobba med något riktigt kul och samtidigt tjäna bra pengar..

Aaah jag vill!!

25 maj 2011

  2011-05-25 / 17:54:22 / Vardag / 0 KOMMENTARER



Seg dag. Har varit några här och kollat på lägenheten bara och så har jag gjort mig lite god mat och kollat på film. Nu ska jag iaf bege mig ut på en långpromenad! Ciao! :)

Macaron-bakning

  2011-05-24 / 21:48:57 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER
När vi var och hälsade på Malin i Frankrike passade jag på att köpa med mig ett macaron-mix paket hem. Och idag gav jag mig på att baka dom. Trodde att det skulle bli svårt, bl.a eftersom att förklaringen var på franska och google translate översätter inte heeeelt bra.. Fick gissa vad det stog på vissa delar av förklaringen. Men annars var det riktigt enkelt! Och bra blev dom också! :)

Den här videon hittade jag självklart efter att jag bakat klart..


Och resultatet:


En dag i Emmas liv

  2011-05-23 / 23:24:51 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Vaknade tidigt idag och kunde inte somna om, så medans älskling låg kvar och sov så klev jag upp och åt frukost och gick sen ut på en timmes powerwalk.

Efter det gjorde jag egen müsli, något jag tänkt göra vääääldigt länge men inte fått tummen ur röven förens nu. Direkt när den kom ur ugnen så traskade jag ner mot stan och mötte Anki och AnnaSofia för en fika på Paus för att småfira Ankis födelsedag! Gick hem till Anki sen och spelade biljard och sjöng singstar och hade det trevligt!

Sen nu ikväll blev det filmkväll innan Steven kom och hämtade upp mig för en liten stund sen, och ja, det var min dag det :)

image48

Kollade bl.a på Pocahontas, älskar den filmen!


Tortillapizza

  2011-05-22 / 22:13:37 / Mat&bak / 1 KOMMENTARER

Dagens kvällsmat blev riktigt god och är hur enkel som helst att göra. Blir lite mycket mat här i bloggen kanske, men det får ni stå ut med ;)

Tortillapizza med salami
tortillabröd
Tomatsås
Gul lök
champinjoner
Salami
Tomater
Ost

Sätt på ugnen. Bred ett lager tomatsås över ett tortillabröd, strö över de skivade grönsakerna och strimlad salami. Toppa med ost. In i ugnen ca 175 grader, färdig efter 5-7 minuter. Simpelt men riktigt gott! Och så gjorde vi en god hemmagjord pizzasallad till (bara strimlad vitkål och italiensk dressing på).

En söndag i maj

  2011-05-22 / 21:57:47 / Vardag / 0 KOMMENTARER


Gårkvällen var riktigt mysig med grillning, en massa vin, kortspelande och en massa prat. Trevlig kväll!


Idag vaknade vi hyfsat tidigt men låg kvar i sängen och myste och somnade och sov ett tag till och låg sen bara och drog oss lääänge. Myspys! Sen hoppade vi upp och Johan kikade förbi ett tag. Har även varit iväg och handlat, vart till pappa en sväng och en tur ut till skärgården.

Nu ikväll har det lagats mat och kollats på Solsidan. Snart blir det chirre och film! Ciao!

Lördagskväll

  2011-05-21 / 17:14:56 / Vardag / 2 KOMMENTARER

Nu blir jag upphämtad vilken minut som helst. Blir grill och vin ikväll. Ha en bra lördagskväll alla! :)


Fredag den 21e maj

  2011-05-21 / 00:39:52 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Har haft en riktigt trevlig dag måste jag säga. Började med frukost i soffan framför en film, sen gick jag hem till pappa och hämtade paket som kommit till mig, gick på en liten promenad med Wilma, åt mat där och sen hem igen en snabbis innan jag gick ner på stan och mötte Louise, Linnéa och Anna. Var så längesen jag träffade Louise och Linnéa så det var riktigt kul!

Efter det hem en snabbis igen och sen hämtade AnnaSofia upp mig och sen även Sandra och sen åkte vi hem till AnnaSofia och kollade på tv och film och åt godis och sådär och hade det mysigt.

Och nu är jag hemma igen och ligger i sängen och kollar på några avsnitt Grey's (får inte plats i vardagsrummet eftersom att det är helt fullt med spelnördar där inne.. ;) ). Är supertrött men sovandet får vänta tills det blir tyst här hemma.. :P

http://www.boomtron.com/wp-content/uploads/2010/09/greys-anatomy.jpg


En torsdag

  2011-05-19 / 21:56:36 / Vardag / 1 KOMMENTARER
Har inte varit jätteeffektiv idag, men lite har jag fått gjort iaf. Var ner på stan för lite ärenden, har mejlat försäkringskassan om ett ärende, har skickat ansökan till jobb, lagat god mat och även varit ute och powerwalkat några kilometer. Och nu resten av kvällen blir det bara att mysa med älskling i soffan :)

Maten som lagades ikväll, och det blev riktigt gott! :)


Hemma bra men borta bäst

  2011-05-19 / 10:59:08 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Sitter och kollar på Eat, Pray, Love när Liz är i Italien, Indien och Indonesien. Sitter även och läser lite olika bloggar av folk som är ute och reser och är måttligt avundsjuk. Om jag känner mig deprimerad för att jag är i kalla Sverige och inte på en strand i Malaysia? JA! Om jag vill åka igen, typ imorgon? JA! Om jag redan börjat kolla på nästa resa och planerar hur jag ska ha råd? JA!!

Några dagar här hemma räcker, nu vill jag packa ryggsäcken och dra igen!!

Tummen ner för att vara hemma från the big trip


Ny design

  2011-05-18 / 18:02:03 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Nu har jag bytt design 2ggr på 2 dagar, men den förra krånglade och var jobbig (som en mycket upprörd läsare var besviken över ;) ). Så nu har jag gjort en ny igen som får duga ett tag :)

Före..

Efter.


Fläskfiléwok

  2011-05-18 / 13:54:15 / Mat&bak / 2 KOMMENTARER
Nu när jag ätit riktigt svensk mat i några dagar så börjar jag redan sakna asiatisk mat som ju faktiskt är riiiktigt gott. Så igår kväll lagade jag och älskling ihop en god wok med fläskfilé.

(att få det att se gott ut på bild är inte min grej)


Använde inget recept utan vi slängde ner det vi tyckte var gott vilket var;

Äggnudlar
En liten bit fläskfilé
Minimajs
Skivad morot
En bit vitkål, strimlad
Två vitlöksklyftor, hackade
En gul lök
Soya
Kryddor efter behag


Bara att steka allt och sen slänga i dom kokta nudlarna och hälla på lite soya och sen krydda med det man tycker är gott (jag använde salt, peppar och vitlökspulver). Blev riktigt gott, men sen så kan man väll nästan inte misslyckas med wok heller..

Testa rysk yoghurt?

  2011-05-18 / 11:31:49 / Mat&bak / 0 KOMMENTARER
Nu ramlar det in olika erbjudanden från Smartson, tänkte se om jag får testa lite Rysk yoghurt nu!
Altid roligt att testa något nytt och yoghurt är aldrig fel! :)


Syttende maj

  2011-05-17 / 21:44:39 / Vardag / 0 KOMMENTARER
Gratulerer med dagen Norge! :) Här har det inte hänt mycket idag minsann. Efter att ha vaknat vid 6 imorse och sen halvsovit några timmar till så klev jag upp och åt god frukost (njuter fortfarande helt galet mycket av att äta svensk goood frukost igen!) framför tvn. Sen har jag fixat bilder att skicka till försäkringsbolaget och även börjat på en ny bloggdesign.

När älskling kom hem från jobbet blev det att åka och storhandla på Maxi, så nu är kylskåpet proppat med mat. Och när vi kom hem från Maxi snörade jag på mig mina easytone och gick på en liten promenad i regnet. Skönt var det.

Och nu ikväll har vi lagat god mat och sen bara myst framför Elaka Kocken :)

Russer i Moss på 17e maj för ett år sen.


"Lite" nytt

  2011-05-17 / 12:04:06 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det blev ju lite shopping i asien eftersom att det är så galet billigt. Hittade en massa massa fint men fick kontrollera mig lite eftersom att jag inte kunde få hem hur mycket som helst.. Kan ju säga att både ryggsäcken och handbagaget var fullproppat när vi åkte hem, tror inte det hade gått att få med mycket mer faktiskt..

En massa kläder, 3 väskor, solglasögon, 5 par skor, smycken, underkläder, bikinisar, klockor, sjalar och en massa massa mer har det blivit. Allt jag shoppat är inte ens med på bilderna..


Sysslor

  2011-05-16 / 16:28:54 / Vardag / 0 KOMMENTARER
  • Packa upp
  • Sortera bort gamla kläder för att få plats med de nya
  • Proppa in dom nya kläderna i garderoberna
  • Beställa linser
  • Sortera och rensa bland bilderna
  • Diska
  • Skriva klart sista sidorna i resedagboken
  • Kolla efter jobb
  • Fixa fotoalbum
  • Och massa massa mer småsaker..

Jag har fullt upp här hemma idag med andra ord, och jag lär inte bli klar med allt idag. Skönt att man har nått att göra iaf så att jag inte dör av uttråkning med en gång nu när jag är hemma :)

Time flies

  2011-05-16 / 12:07:56 / Sydostasien 2011 / 0 KOMMENTARER
Nu har jag varit hemma i lite mer än två dagar, och OM det känns konstigt! Det känns som att jag inte varit borta överhuvudtaget, att jag varit ute och rest i asien i 3 ½ månad finns bara inte. Att ta in alla intryck och allt vi sett lär nog ta ett tag. Vi har ju verkligen varit med om så otroligt mycket på den här resan att jag inte förstått det riktigt än.

Men det känns ändå skönt att vara hemma igen. Det är skönt att slippa ha sitt liv i en ryggsäck, att allt är så fräscht, att slippa alla djur och speciellt spindlarna, att inte vara svettig konstant, att man kan äta i princip allt utan att bli magsjuk, att få sova i en skön säng och att få vara med min fina prins igen! Livet här hemma är rätt bra ändå, för ett tag iaf..

Helgen som gått har varit helt fullspäckad ungefär. Fredagskvällen när vi kom hem blev det bara att mysa i soffan med min älskling som jag saknat helt galet mycket. I lördags var vi iväg på dop som var så fint så och igår var vi först och kollade på en lägenhet, sen var vi och kollade på baseball i Karlskoga och sen for vi hem till mamma i Karlstad där det blev mat, bildvisning och fika. Himla bra helg har jag haft! :)

Utanför Sultan Omar Ali Saifuddien Moskén i Brunei :)


Paris et Troyes

  2011-05-15 / 20:49:01 / Sydostasien 2011 / 0 KOMMENTARER
Hallå! Vi överlevde allt den långa flygresan från Malaysia till Paris, var riktigt segt ibland men tillslut landade vi på Orly. Blev då att åka in till centrum och möta upp Malin (såååå kul att ses igen!!) och sen åka till hostelet där vi skulle bo. Riktigt fräscht ställe!

Sen var vi i Paris då i två dagar typ. Kollade på eiffeltornet, triumfbågen och jaa dom där sakerna och sen blev det lite småshopping. Åt supergod mat också, bla sallad med kycklinginälvor och gåslever, gaaalet god verkligen! Men fasen vad dyrt det var att äta och allt nu när man var van vid asienpriser som är i princip gratis..

På eftermiddagen dag två satte vi oss i en park och drack vin och champagne och åt baguetter och macaroons. Himla mysigt verkligen! Efter ett par timmar drog vi oss mot tågstationen och åkte hem till Malin i Troyes där vi fortsatte dricka vin och ha det trevligt.

Dan efter såg vi oss om i stan och Troyes är verkligen supermysigt! Och på kvällen blev det lite partaj och utgång, himla roligt! Dagen efter var det väll inte lika kul att vara bakis, nästan missa tåget till Paris och sen resa hela dagen lång för att tillslut komma hem till Kristinehamn..


KL - Paris

  2011-05-10 / 01:20:00 / Sydostasien 2011 / 1 KOMMENTARER
Nu lyfter planet fran Kuala Lumpur mot Paris. 13h flygtid, tjoho.. Sen ar vi hos varldens basta Malin, ska bli sa kuuul!

Tack asien for denna gang! :D


Kuala Lumpur

  2011-05-08 / 14:51:01 / Sydostasien 2011 / 1 KOMMENTARER
Halla dar! Nu ar vi framme i Kuala Lumpur igen. Lamnade Perhentian Kecil tidigt imorse och nar vi kom iland blev det buss till KL. Tog 8 o en halv timme tror jag och nu ar vi som sagt antligen framme.

Kandes lite sorgligt att lamna perhentian och veta att vi da hade tagit varat sista dopp i havet har i asien. OM jag kommer sakna den on! Helt underbar verkligen. Vill verkligen aka dit nan gang igen!

Imorgon har vi hela dagen pa oss att shoppa allt som vi vill ha med oss hem och pa kvallen ska vi ata pa finrestaurang i KL Tower och efter det ta taxi till flygplatsen for att lamna asien for denna gang.. Kommer nog inte blogga nagot mer harifran, men nu vet ni vad vi har for oss iaf! :)

Nu ska vi ta och kila bort till chinatown och shoppa solglasogon ;)


Perhentian Kecil

  2011-05-04 / 14:25:51 / Sydostasien 2011 / 2 KOMMENTARER
Var ett tag sen jag skrev nu men har inte suttit vid en dator sen sist. Efter att ha varit i Cameron Highlands nagra dagar sa tog vi buss och bat hit till Perhentian Kecil. En suuuperfin liten paradiso pa ostkusten i vastra Malaysia. Har bara varit har sen dess och ska stanna har tills vi aker hem i princip.

Gor inte mycket mer om dagarna an att ta det lugnt, ata god mat, sola, bada, lasa en massa och dricka goda fruktshaker. Har det med andra ord superbra har! Alskar verkligen den har on, helt underbar!

Kommer nog inte blogga nagot mer harifran on. Men aker harifran den 8e till Kuala Lumpur dar vi blir i 1 och en halv dag innan vi flyger till Paris! Inte lang tid kvar i asien nu med andra ord och den sista tiden ska vi bara njuta, njuta och njuta av att vi ar i pa en underbar strand pa en underbar o i ett underbart land!